Digital Tinglysning skudt i gang fejlfrit trods stor belastning

Det nye fuldt elektroniske system til tinglysning kører planmæssigt efter debuten tirsdag morgen. En massiv arbejdspukkel efter to uger uden tinglysning gav dog lange svartider.

Det store offentlige digitaliseringsprojekt, Digital Tinglysning, fik en planmæssigt og relativt smertefri debut tirsdag. Leverandøren CSC måtte justere systemet i forhold til perioder med en høj spidsbelastning, men bortset fra til tider lidt længere svartider, gik lanceringen planmæssigt.

»Det er gået fint. Vi åbnede planmæssigt i morges. Vi har fået en meget stor mængde forespørgsler, omkring 10.000 til formiddag. Vi har ikke konstateret fejl, men vi har haft nogle svingninger i svartider,« siger direktør Adam Wolf fra Domstolsstyrelsen til Version2.

Projektet var oprindeligt sat til at blive lanceret i marts 2008, men blev udskudt flere gange. Det har ført til ekstra omkostninger oveni de 250 millioner kroner, projektet er budgetteret til, fordi der skulle bruges ekstra vikarer til at holde det gamle papirsystem kørende.

Digital Tinglysning er et af de første store projekter i forbindelse med digitaliseringen af den offentlige forvaltning.

»Det er en meget kompleks ting i den forstand, at vi er koblet op med mange myndigheder og registre og for eksempel skal betale afgifter til Skat,« forklarer Adam Wolf.

Lanceringen af Digital Tinglysning er således også startsignalet til de næste projekter. I første omgang er det tingbogen med fast ejendom, der er digitaliseret.

»Nu går vi i gang med at forberede tidsplanen for bilbogen og andelsbogen,« siger Adam Wolf.

Selvom projektet nu er i luften, så er projektet formelt i en indkøringsfase frem til nytår, hvor der kan opstå forsinkelser, fordi brugerne og medarbejderne på det nye tinglysningskontor i Hobro skal vænne sig til at anvende det nye system.

Hvis tirsdagens lancering ikke var gået som planmæssigt, så ville det have betydet, at tinglysningen blev udskudt, indtil problemerne var løst.

»Vi havde et utal af beredskabsplaner. De fleste går ud på at reparere systemet. Det har været en grundig proces, så når man er nået så langt, så er det tidspunkt forpasset, hvor man kan rulle tilbage til papirsystemet,« forklarer Adam Wolf.

Lige nu har der ophobet sig en mindre pukkel af de tinglysningssager, som ikke har kunnet behandles, mens der har været lukket for tinglysning. Den skal afvikles i de næste uger, hvor systemet samtidig løbende vil blive finjusteret og optimeret for at sikre gode svartider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter J. Beinthin

Her er hvad jeg fik ud af en søgning :

Der er sket en fejl på Tinglysning.dk. Prøv igen senere. Tekniske detaljer: Release: R4.2GZ1-016mds2 Host: Server05 Transaktion: 0ef7cf35-3e5b-4c54-a024-d99078e20d5f

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere