Digital Post om børn sendes kun til mor

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Trods fælles forældremyndighed er det typisk kun moren, der vil modtage digital post fra kommunen om sit barn. Det skyldes glemsomhed, lyder det fra KL.

Fra den første november bliver alt post fra det offentlige sendt digitalt. Men når korrespondancen fra kommunen omhandler et barn, vil den typisk kun havne i morens E-boks. Det skriver Berlingske.

De fleste børn er kun tilknyttet deres mors CPR-nummer, og det kan derfor blive svært for faren at følge med i kommunens henvendelser om barnet.

»Hvis kommunens psykologer eksempelvis indkalder begge forældre til et møde om et barns adfærdsproblemer, vil kun en forælder få besked. Vi har desværre nok glemt det,« siger Ole Hansen, Kommunernes Landsforening.

Ligebehandlingsnævnet har vurderet, at kommuner bryder ligestillingsloven, når de kun sender post til mødre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Pelle Gøeg

Det betyder vel så at en far (eller medmor, hende gælder det vel også!?) ikke kan kontakte det offentlige på barnets vegne via digitalpost?

Har en forventning om at I følger op på historien og spørger: Hvornår bliver der rettet?

Generelt kunne det være en kraftig forbedring af digital post systemet, at man kan uddelegere adgangen, således "andre" kan sættes til at tjekke ens postkasse, ligesom den ved vejen.

 • 3
 • 0
#6 Deleted User

Vi har børn, vi får derfor børnepenge.

Så længe vi bor sammen og vores børn bor hos os så kan børnepengene KUN udbetales til moderens NEM Konto.

Vi har forespurgt om de ikke kunne overføres til vores fælles budgetkonto men svaret var som sagt at pengene KUN kunne sættes ind på moderens konto.

Kun hvis vi går fra hinanden og jeg får børnene boende hos mig kan dette ændres til at de kommer på min NEM Konto.

Det betyder at min frue hvert kvartal manuelt må flytte pengene til budget kontoen.

Jeg gad godt lige se reaktionen fra diverse feministiske organisationer hvis breve om barnet kun blev sendt til faderen eller hvis børnepenge kun kunne sættes ind på faderens NEM Konto.

Sikke et ramaskrig.

 • 14
 • 1
#8 Albert Nielsen

Alle adresser skal blot ændres, så kun faderen får digital post om børnene. Så vil en supertåbe som Ole Hansen hurtigt få læst og påskrevet, så en idiotisk og ulovlig begrundelse som "vi har desværre nok glemt det" næppe kan redde ham fra alle mulige kvindeorganistationers berettigede vrede.

Tiden er vist kommet til en ansvarlighedslov, så "vi har desværre nok glemt det"-lovovertrædelser medfører bøde, hæfte eller fængsel til de ansvarlige.

 • 3
 • 0
#9 Deleted User

Som far med to kuld børn over næsten 20 år kan jeg blot konstatere, at der intet nyt er under solen. Også før digitaliseringen mødte man kun forbavselse og beklagelse, hvis man som far påpegede rimeligheden i også at blive orienteret, mødeindkaldt, medinddraget i offentlige henvendelser om børn med delt forældremyndighed!

Som Henrik skriver, så prøv at vende bøtten. Det umiddelbare ramaskrig om patriarkalsk kvindeundertrykkelse ville på kort tid sørge for, at der blev fundet en løsning. Det er ikke sket hidtil - efter 20 års forsøg på samme som far - den stemme tæller bare ikke!

 • 2
 • 0
#10 Allan Astrup Jensen

Det er nemt og det koster ikke mere et ekstra frimærke at sende post vedr. fælles børn til begge forældre, så der er ingen undskyldning. Hvis moderen er bortrejst, får manden ikke beskeden før det måske er for sent. Tidligere kom brevet til den fælles brevkasse, så dette ikke havde betydning.

Manglende omhu fra de ansvarlige for kravspecifikationer til systemerne er problemet. Men disse ukvalificerede personer er vel allerede blevet forfremmet, så de kan gøre endnu mere skade i fremtiden?

 • 2
 • 0
#11 Gert Madsen

Det er en gammel tradition at alle ydelser udbetales til moderen, og regningerne sendes til faderen. Intet nyt her.

Det er en hel generel problemstilling, at posten ikke længere kommer til en fælles postkasse. Det skal blive morsomt at se hvor mange problemer man har "glemt".

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere