Digital Post om børn sendes kun til mor

24. oktober 2014 kl. 13:4311
Trods fælles forældremyndighed er det typisk kun moren, der vil modtage digital post fra kommunen om sit barn. Det skyldes glemsomhed, lyder det fra KL.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra den første november bliver alt post fra det offentlige sendt digitalt. Men når korrespondancen fra kommunen omhandler et barn, vil den typisk kun havne i morens E-boks. Det skriver Berlingske.

De fleste børn er kun tilknyttet deres mors CPR-nummer, og det kan derfor blive svært for faren at følge med i kommunens henvendelser om barnet.

»Hvis kommunens psykologer eksempelvis indkalder begge forældre til et møde om et barns adfærdsproblemer, vil kun en forælder få besked. Vi har desværre nok glemt det,« siger Ole Hansen, Kommunernes Landsforening.

Ligebehandlingsnævnet har vurderet, at kommuner bryder ligestillingsloven, når de kun sender post til mødre.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
27. oktober 2014 kl. 11:37

Det er nemt og det koster ikke mere et ekstra frimærke at sende post vedr. fælles børn til begge forældre, så der er ingen undskyldning. Hvis moderen er bortrejst, får manden ikke beskeden før det måske er for sent. Tidligere kom brevet til den fælles brevkasse, så dette ikke havde betydning.

Manglende omhu fra de ansvarlige for kravspecifikationer til systemerne er problemet. Men disse ukvalificerede personer er vel allerede blevet forfremmet, så de kan gøre endnu mere skade i fremtiden?

9
27. oktober 2014 kl. 11:33

Som far med to kuld børn over næsten 20 år kan jeg blot konstatere, at der intet nyt er under solen. Også før digitaliseringen mødte man kun forbavselse og beklagelse, hvis man som far påpegede rimeligheden i også at blive orienteret, mødeindkaldt, medinddraget i offentlige henvendelser om børn med delt forældremyndighed!

Som Henrik skriver, så prøv at vende bøtten. Det umiddelbare ramaskrig om patriarkalsk kvindeundertrykkelse ville på kort tid sørge for, at der blev fundet en løsning. Det er ikke sket hidtil - efter 20 års forsøg på samme som far - den stemme tæller bare ikke!

8
26. oktober 2014 kl. 15:10

Alle adresser skal blot ændres, så kun faderen får digital post om børnene. Så vil en supertåbe som Ole Hansen hurtigt få læst og påskrevet, så en idiotisk og ulovlig begrundelse som "vi har desværre nok glemt det" næppe kan redde ham fra alle mulige kvindeorganistationers berettigede vrede.

Tiden er vist kommet til en ansvarlighedslov, så "vi har desværre nok glemt det"-lovovertrædelser medfører bøde, hæfte eller fængsel til de ansvarlige.

6
24. oktober 2014 kl. 21:02

Vi har børn, vi får derfor børnepenge.

Så længe vi bor sammen og vores børn bor hos os så kan børnepengene KUN udbetales til moderens NEM Konto.

Vi har forespurgt om de ikke kunne overføres til vores fælles budgetkonto men svaret var som sagt at pengene KUN kunne sættes ind på moderens konto.

Kun hvis vi går fra hinanden og jeg får børnene boende hos mig kan dette ændres til at de kommer på min NEM Konto.

Det betyder at min frue hvert kvartal manuelt må flytte pengene til budget kontoen.

Jeg gad godt lige se reaktionen fra diverse feministiske organisationer hvis breve om barnet kun blev sendt til faderen eller hvis børnepenge kun kunne sættes ind på faderens NEM Konto.

Sikke et ramaskrig.

11
28. oktober 2014 kl. 17:24

Det er en gammel tradition at alle ydelser udbetales til moderen, og regningerne sendes til faderen. Intet nyt her.

Det er en hel generel problemstilling, at posten ikke længere kommer til en fælles postkasse. Det skal blive morsomt at se hvor mange problemer man har "glemt".

7
25. oktober 2014 kl. 23:44

De fleste børn er kun tilknyttet deres mors CPR-nummer

Nogen der ved hvordan man undersøger dette for sit eget barn? Kunne være interessant at få checket op på.

@Magnus Boye, er det noget du kan grave i?

2
24. oktober 2014 kl. 14:15

I dag bliver post omhandlet barnet også sendt til moren, og ikke begge. Hjemme hos os får min kæreste alt hvad der om handler vores barn (vi bor sammen) og alle regning fra banken omkring hus lån, skatter osv. havner kun hos mig. Så jeg ser ingen forskel fra hvordan det er nu til efter den 1 november.

1
24. oktober 2014 kl. 13:54

Det betyder vel så at en far (eller medmor, hende gælder det vel også!?) ikke kan kontakte det offentlige på barnets vegne via digitalpost?

Har en forventning om at I følger op på historien og spørger: Hvornår bliver der rettet?

Generelt kunne det være en kraftig forbedring af digital post systemet, at man kan uddelegere adgangen, således "andre" kan sættes til at tjekke ens postkasse, ligesom den ved vejen.