Digital Post forbedres, men kun for virksomheder

23. september 2016 kl. 11:251
Virksomheder kan nu blandt andet besvare mails fra Digital Post fra deres egne systemer, skriver Digitaliseringsstyrelsen, der ikke har gaver med til den enkelte borger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den virksomhedsløse dansker må troligt logge på e-boks for at tjekke om myndighederne har sendt dem en email. Men hvis du har et cvr-nummer, kan du ikke bare omdirigere dine mails fra det offentlige til dit eget fagsystem, men nu også besvare dem.

Virksomheders forskellige muligheder for og funktioner til håndtering af Digital Post:

  • Det er muligt at hente al Digital Post ned i virksomhedens egne systemer via systemintegration.
  • Den digitale postkasse kan synkroniseres med e-Boks Erhverv.
  • Andre brugere kan få adgang til den digitale postkasse, f.eks. andre medarbejdere eller tredjepart, f.eks. virksomhedens revisor.
  • Den digitale postkasse kan sættes op til automatisk at sortere og arkivere post i forskellige mapper.

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen på deres hjemmeside.

»Det handler grundlæggende om sikker post. Når virksomhederne laver den integration, så kommer det fra et sikkert sted til et sikkert sted. Men hvis vi begynder at videresende til borgere, så ved vi ikke, hvor det ender henne. Det er en ret kompleks opgave at gå i gang med,« siger Lise Ebbensgaard, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen.

De danske virksomheder modtager omkring 13 millioner mails om året fra de offentlige myndigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er ifølge Lise Ebbensgaard langt fra alle virksomhederne, der får en gevinst ud af det nye tiltag. Og så er man i Digitaliseringsstyrelsen også godt klar over, at borgerne ønsker sig samme løsning for mailkorrespondancen med myndighederne, men det er ikke så let.

»Vi er udmærket klar over, at det har været et ønske hos borgerne. Men det er ikke sådan noget, man bare gør. Det er en ret kompleks systemintegration, og vi forventer faktisk kun, at det er de største virksomheder og myndigheder, der vil investere i det,« forklarer hun.

Mere fokus med næste generation

En af de ting, systemet skal gardere sig imod er fænomenet phishing, hvor svindlere forsøger at franarre godtroende internetbrugere deres brugernavn, adgangskode eller lignende. Og det sker ofte gennem falske email.

»Det er relativt nemt at lave en mail, der ser ud til, at den kommer fra digital post, og det vi helt sikkert ved, er at det er personfølsomt materiale, der går igennem postkanalen,« siger Lise Ebbensgaard, der tilgengæld understreger, at man kigger på en bedre løsning for borgerne i fremtiden. Måske allerede i 2018, hvor næste generation af Digital Post lanceres.

»Brugervenlighed er selvfølgelig noget af det, vi har mest fokus på i forhold til den nye generation af Digital Post.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. september 2016 kl. 12:15

Sikker Post, nu også pr email. Hmmh, hvor meget kunne vi spare i det offentlige, ved at bruge email med pgp på?

PS: Jeg troede overskriften, Digital Post, var noget HELT andet end indholdet her. Har nogen en service der digitaliserer ens post, til private, billigt? Så den gamle postkasse kan spares væk.