»Digital kunstner« trækker maskerne af hviderussiske betjente med algoritme

(Arkivbillede) Illustration: NO_CREDITS
I Hviderusland har Andrew Maximov udviklet en algoritme, som kan identificere politifolk, selvom de er skjult bag masker.

I Hviderusland er en algoritme kommet til at spille en rolle i demonstranternes kamp mod voldelige politistyrker.

Det skriver DR Nyheder.

Algoritmen bliver brugt til at identificere de maskerede politibetjente, der har udøvet vold på de demonstranter, som har protesteret mod præsident Aleksandr Lukasjenko. Det fortæller Andrews Maximov til DR Nyheder. Han står bag algoritmen og kalder sig selv for en »digital kunstner«.

»Vi har udviklet en algoritme, der ved hjælp af ansigtsgenkendelse kan fjerne masker og huer fra politi-, sikkerheds- og KGB-folk, så de kan blive identificeret, og man kan se, hvad det er for nogle lovovertrædelser, disse personer begår,« siger Andrew Maximov til DR Nyheder.

Protesterne i Hviderusland kommer i kølvandet på, at Aleksandr Lukasjensko blev genvalgt som præsident den 9. august ved et valg, som oppositionen har fordømt på grund af mistanke om valgfusk. Det har ført til store demonstrationer, hvor over 12.000 demonstranter siden da er blevet tilbageholdt.

På Youtube har Andrew Maximov delt en video om algoritmen, som siden 24. september har fået over en million visninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tom Paamand

En nydelig Youtube-indpakning af doxxing, men fortsat udført på gammeldaws vis af nysgerrige aktivister uden brug af andet en Google og Yandex mm. Men pyntet med IT-sovs, der både grundigt kan skræmme de involverede urobetjente, og skabe god PR om Hvideruslands problemer. Flot arbejde, hvad det så end er!

Aktionen minder om en fremragende aktion i Århus i 80erne, hvor et direkte lokalradioprogram hackede sig ind på CPR- og politiregistre, og live fandt oplysninger om de lyttere, der ringede ind. Det skabte en voldsom debat om IT-sikkerhed - senere viste det sig at de medvirkende lyttere var medspillere, for aktivisterne i programmet havde kun haft et tastatur med til klaprelyde, og kunne slet ikke hacke :).

  • 11
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere