Digital flytteløsning forsinket igen-igen: Hvor ender regningen?

Den digitale afløser for posthusets flyttemappe er nu for anden gang blevet forsinket. Fuld drift i alle kommuner forventes først omkring nytår.

En ny, fællesoffentlig digital flytteløsning er for anden gang på et par måneder blevet forsinket. Hvis man gik på posthuset for at bede om en flyttemappe, skulle man fra 11. oktober i stedet få udleveret en seddel med internetadressen, hvor man i et hug kunne ordne alt fra folkeregister til lægevalg ved flytning.

På grund af teknisk bøvl blev den dato ændret til 29. november, men her i starten af december er det kun borgere, der flytter til Herning Kommune, som får glæde af det nye system. Fuld lancering i alle de 60 kommuner, der er med i løsningen, forventes nu enten allersidst på året, eller i starten af 2011.

Læs også: Digital flytteløsning bliver en måned forsinket

»Vi har valgt at udskyde lanceringen endnu en gang for at være helt sikre på ikke at risikere at spilde sagsbehandlernes ? eller endnu værre: borgernes ? tid. Det havde selvfølgelig været sjovere med et big bang, men erfaringen siger os, at supporthenvendelserne ved big bang kan være svære at håndtere,« siger projektdirektør Peter Egelund fra kommunernes fælles it-indkøbsorganisation Kombit.

Han erkender, at forsinkelsen også får økonomiske konsekvenser for projektet:

Læs også: 60 kommuner går sammen om fælles flytteløsning fra Mjølner

»Vi kommer til at bruge mere tid her i Kombit, og det giver øgede omkostninger. Og vi er løbende i dialog med leverandøren Mjølner Informatics, både om løsningen og om en eventuel bod, « siger Peter Egelund.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere