Digital flytteløsning bliver en måned forsinket

Den digitale afløser for posthusets flyttemappe skulle have været klar til 'eDag 3' 1. november, men bliver nu forsinket.

En ny, fællesoffentlig digital flytteløsning er blevet forsinket. Hvis man gik på posthuset for at bede om en flyttemappe, skulle man i dag i stedet have fået udleveret en seddel med internetadressen, hvor man i et hug kunne ordne alt fra folkeregister til lægevalg ved flytning.

Men premieren på løsningen, der skulle have været klar 11. oktober, er nu blevet skubbet til 29. november. Kommunernes it-indkøbsorganisation Kombit, der står bag udbuddet af løsningen, forklarer forsinkelsen med teknisk bøvl.

Deadline i dag: Edag3 giver fuld digital adgang til det offentlige

»Det har været nogle generelle tekniske problemer med løsningen. Især den kommunespecifikke del og de dele, der ikke er 100 procent automatiseret i back-end har været mere tidskrævende end forudset,« forklarer Kombits projektdirektør Peter Egelund.

Han forklarer videre, at de ikke-automatiserede dele af flytninger for eksempel indeholder såkaldte logivært-erklæringer, der bruges, når man flytter ind hos en anden person på en given adresse. Også sager, hvor børn flytter adresse til den forælder, der ikke har forældremyndigheden, kræver manuel behandling.

Peter Egelund beklager, at løsningen bliver forsinket
»Den nye løsning gør det billigere og bedre, men adskillige kommuner har i dag en digital flytteløsning. KOMBIT er i tæt dialog med den pågældende leverandør, og alle parter forstår vigtigheden at af overholde tidsfrister, omvendt kan vi ikke forsvare overfor kommunerne - og dermed borgerne - at gå i luften med halvfærdige løsninger,« siger Peter Egelund.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Lund

Hvis man gik på posthuset for at bede om en flyttemappe, skulle man i dag i stedet have fået udleveret en seddel med internetadressen, hvor man i et hug kunne ordne alt fra folkeregister til lægevalg ved flytning.

Det er jo meget godt, men det forudsætter sikkert NemID med OCES certifikat til papkortet (misvisende kaldt "digital signatur", men lad det nu ligge).

Hvad gør alle de andre, f.eks. de 25% som kun vil bruge NemID til netbanken? Er det kun folk med NemID som af staten får lov til at flytte fremover?

  • 0
  • 0
#2 Leif Neland

Hvor mange af de 25% har sagt, at de kun vil bruge NemId til netbank, gør det, fordi de ikke kunne se en anvendelsesmulighed?

Hvor mange gør det af principielle årsager?

Og hvad med de, der af principielle årsager ikke vil bruge papir, men insisterer på at bruge stentavler?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere