Digital embargo: Nu kan russerne ikke downloade Java

Sanktionerne mod Rusland får nu også konsekvenser i it-industrien. Russerne har nu ikke længere adgang til at hente nye versioner af Java fra Oracle.

Om det er en straf eller en befrielse er der mange meninger om – men som en del af sanktionerne mod Rusland får russerne nu ikke længere adgang til at hente Java hos Oracle. Det skriver ZDnet.com.

Java-sanktionen er ikke officielt meldt ud, men flere russere rapporterer, at de ikke længere kan hente Java, men i stedet bliver omdirigeret til en webside, der forklarer, at brugeren befinder sig i et land, der er under embargo.

I praksis er det nok ikke nogen stor forhindring for den russiske økonomi eller til alvorlig gene for det russiske folk, for Java kan hentes andre steder fra end hos Oracle, ligesom man med VPN-forbindelse eller andre julelege kan sløre, hvilket land man befinder sig i.

Sanktionerne mod Rusland omfatter udover altså Java eksport af udstyr til olieindustrien og en begrænsning af russiske bankers adgang til vestlige finansmarkeder. Rusland og Putin gjorde for nylig gengæld ved at forbyde import af en lang række fødevarer fra EU-landene og USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Henrik Pedersen

Java er såmænd fint nok.

"Java for web" eller hvad de kalder det, altså Java som plugin til browseren, der i mod. Det er det rene **** og burde forbydes! Det burde medføre dødstraf eller eksil fra jordkloden, at anvende det.

  • 16
  • 2
#8 Henrik Winther Jensen

Java plugin er selvfølgelig den ømmeste del, og hvis man tror at sandkassen er løsningen på alle sikkerhedsproblemer, tja.. Så er man selv ude om det. Men hvis man vil off-loade en server, har en applikation som egner sig til det og kan sikre sig på andre måder end sandkasse ideen. Så er der stadig et potentiale som kan leve op til alternativerne.

Men det begynder selvfølgelig at indsnævre feltet væsentligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere