Digital corona-test skal aflaste presset på Akuttelefonen 1813

Illustration: Screenshot
Dobbelt så mange borgere som normalt har de seneste uger ringet til Akuttelefonen 1813 med spørgsmål om corona. Nu lancerer Region Hovedstaden en online corona-test, der skal lette presset og ventetiderne, så de akut syge kan komme hurtigere igennem til 1813 eller 112.

Akuttelefonen 1813 modtager i disse dage ekstraordinært mange opkald fra borgere med spørgsmål om coronavirus, og det har betydet, at de, der virkelig har brug for hjælp, venter længere i telefonen.

Derfor har Region Hovedstaden lanceret en online corona-test, der kan tages på 1813.dk, som skal hjælpe borgerne med at finde ud af, om de skal forholde sig i ro eller kontakte egen læge.

Testen, som er taget af næsten 80.000 mennesker inden for de første døgn, er udviklet som et supplement til Akuttelefonen 1813, der gennem de seneste uger har modtaget dobbelt så mange opkald som normalt fra bekymrede borgere.

Derfor håber Akutberedskabets direktør, Freddy Lippert, at testen kan være en hjælp til de borgerne, som har brug for information om coronavirus men ikke nødvendigvis akuthjælp.

»Vi ønsker at hjælpe borgerne bedst muligt, og vi har derfor tænkt ud af boksen med denne test. Testen er et nyt værktøj, der skal hjælpe borgere med at få svar på, om de har behov for at opsøge akuthjælp. Det skal være med til at sikre, at de borgere, der er akut syge, kan komme hurtigere igennem til Akuttelefonen 1813 eller 1-1-2,« siger Freddy Lippert i en pressemeddelelse.

Region Hovedstaden understreger, at testen ikke er en erstatning for den professionelle sundhedsfaglige vurdering og rådgivning, som borgerne får af personalet ved Akuttelefonen 1813.

»Testen er et supplement til vores professionelle sundhedsfaglig vurdering og rådgivning, og den er ikke en erstatning for akuthjælp. Vi er som altid klar til at hjælpe akut syge borgere, og online-testen er en ny måde at hjælpe borgere med selv at vurdere deres situation,« siger Freddy Lippert.

Testen henviser samtidig til den fælles myndighedsside coronasmitte.dk samt Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor borgerne kan finde de seneste anbefalinger om corona.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere