DIFO-stifter stemt ud af bestyrelsen

Ved et kampvalg til DIFO's bestyrelse røg medstifteren af DIFO, Martin von Haller Grønbæk ud. DK-registrar formand Peter Larsen er bange for, at det går ud over fornyelsen, for DIFO-stifteren var primus motor for et nyt, forbedret DIFO.

For første gang måtte den danske domæneadministrator DIFO ud i kampvalg, da fem ud af otte pladser til bestyrelsen skulle besættes til foreningens generalforsamling. Og da stemmesedlerne var optalt, stod det klart, at det mangeårige bestyrelsesmedlem og en af medstifterne af DIFO, Martin von Haller Grønbæk, var røget ud.

Det skriver afgående medlem af DIFO-bestyrelsen, it-direktør Per Palmkvist Knudsen, på sin blog.

Martin von Haller Grønbæk stod i høj grad stod som repræsentant for en fornyelse af DIFO med oplægget ?DIFO 2.0?, og valgresultatet var ikke, hvad Per Palmkvist Knudsen forventede. Han kalder det ?tankevækkende?, at der ikke var stemmer nok til at få Martin von Haller Grønbæk valgt til bestyrelsen.

Foreningen DK-registrar, der opstod under udbudskampen mellem DotDK og DIFO/DK-Hostmaster, er netop blevet medlem af DIFO, og her ærgrer valgresultatet formand Peter 'Czar' Larsen.

»Med Per Palmkvist Knudsen, der ikke genopstillede, og Martin von Haller Grønbæk, der ikke blev valgt, er det to af de mere fleksible medlemmer, der er ude af bestyrelsen. Det er jeg ked af, for Martin havde lovet os en snak om mere åbenhed og planerne for fornyelse med ?DIFO 2.0?. Det er jeg bange for går fløjten nu,« siger Peter Larsen, der også er direktør for GratisDNS, til Version2.

Efter 9-10 år i samme gænge trænger DIFO til en genstart, mener han, og tankerne bag oplægget DIFO 2.0 var ikke bare lappeløsninger, men en hovedsten for at få rusket op i nogle ting.

Nu håber Peter Larsen, at DK-registrar som medlem af DIFO kan komme tættere på beslutningerne.

»Det er jo nok nemmere at stå og råbe indenfor end udenfor. Vi håber da, at vi kan være med til at påvirke DIFO positivt, ved at hjælpe med at træffe nogle gode tekniske valg. Vi har den tekniske ekspertise i foreningen, så det håber jeg, DIFO vil bruge,« siger han.

Et tiltag, han gerne så gennemført, er en Code of Conduct-ordning for registratorerne, som er udbredt i andre europæiske lande. Det giver domæneregistratorer, der opfylder en række krav, lov til at skilte med et kvalitetsstempel, på samme måde som for eksempel e-butikker har et mærke.

Udskiftningerne i DIFO's bestyrelse betød også, at Janne Glæsel røg ud af bestyrelsen ved valget. Ind kom Svenne Krap fra DKUUG, Claus Hjorting fra FDIH (Foreningen af Danske Internethandlende) og Gert Jacobsen fra IBFO (Internetbranchens Fællesorganisation).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere