DI vil have flere it-kvinder: »Virksomheder er nødt til at tage et større ansvar«

2. marts kl. 09:305
KMD Kontor
Illustration: KMD.
Virksomheder og uddannelsesinstitutioner skal blive bedre til at vise, at it er med til at løse klimakrisen og andre akutte problemer. Det vil kunne åbne it-branchen op for flere kvinder, lyder en af DI Digitals løsninger på den manglende diversitet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er behov for flere kvinder i den danske it-branche, mener DI Digital, og derfor iværksætter interesseorganisationen nu kampagnen 'En af få', der skal få flere kvinder til vælge en karrierevej inden for tech.

Det skriver DI Digital i en pressemeddelelse.

Læs også: EU opgiver delvist anklager mod Apple om konkurrence-fup

Hver fjerde it-konsulent er kvinde, hver femte optagede på Københavns Universitets bacheloruddannelse i datalogi er en kvinde, og hver fjerde optagede på IT-universitetets bacheloruddannelse i softwareudvikling er en kvinde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ifølge DI Digitals branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg for få, og det sætter sig blandt andet i rekrutteringsgrundlaget for de 8 ud af 10 it-virksomheder, der i øjeblikket oplever udfordringer med at rekruttere it-specialister.

Læs også: Nyt offentligt netværk skal sikre inklusion i digitaliseringen

Derudover indeholder kampagnen et opråb til virksomheder og uddannelsesinstitutioner om at tage ansvar og »skabe et mere inkluderende miljø og være bedre til at vise anvendelsesmulighederne ved it i stedet for et snævert fokus på teknologi og proces – f.eks. vise at it er med til at løse klimakrisen og andre akutte problemer i samfundet. Det vil kunne åbne branchen op for flere end de allerede indviede,« lyder det i pressemeddelelsen.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
6. marts kl. 13:16

Der skal sættes ind allerede i folkeskolen, for billedet om at IT "kun er for drenge og drengede piger" opstår allerede der.

Det hjælper heller ikke, at film og TV-serier afbilder kvindelige dataloger som sociale outcasts eller sexsymboler med overmenneskelige hackerevner og ikke som almindelige mennesker med almindelige jobs.

5
9. marts kl. 11:27

Der skal sættes ind allerede i folkeskolen, for billedet om at IT "kun er for drenge og drengede piger" opstår allerede der.

Når en social ingeniør siger dette, svarer det til at en bygningsingeniør siger "Vi skal bygge bropillerne ud af havrefras, det er den eneste måde broen kan blive stående." Og selvom broerne gang på gang styrter sammen, er der ingen der modsiger ham.

3
6. marts kl. 12:29

Jeg er enig, virksomhederne er nødt til at tage større ansvar, men paradokset er: Læser du andre artikler behøver virksomhederne ikke tage større ansvar for at få flere kvinder i bestyrelserne. Hvor er forskellen egentlig?

2
2. marts kl. 11:51

Det nærmeste, jeg kan komme en positiv særbehandling er at indkalde kvindelige ansøgere til samtale. Men det kræver naturligvis, at der er kvindelige ansøgere og at de bare nogenlunde kan overbevise mig om, at de vil kunne løse opgaven.

Det er sikkert rigtigt, at 'de store linier' tiltrækker kvinder mere end en snæver teknologi-beskrivelse. Omvendt arbejder jeg på et område, hvor teknologien er mindst ligeså vigtig som de store linier.

1
2. marts kl. 10:34

Det er jo DI's egne medlemmer der gør at kvinder vælger en eller en anden gren - kommer der flere kvinder til IT vil det også blive mere "normalt" for piger at se på IT som fremtidig arbejde.

Det er ret sygt når man møder piger, som ellers er dygtige til matematik, tænke på frisør eller kosmetolog som primært karrierevalg - når de når gymnasiet er det typisk allerede for sent at "samle" dem op.

Jeg vil her også hive stereotyperne frem: løn, pension og barsel mv. skal være ens for begge køn ellers er det bedre at være gift med en IT-mand end at være en IT-kvinde! Det er noget DI kan gøre noget ved - her og nu.