DI: Skatteministeren tørrer regningen af på virksomhederne

Multimedieskatten vil ikke kun ramme medarbejderne på pengepungen, men også virksomhederne, fremgår det af et svar fra skatteministeren. Men det er ikke løsningen at afpresse virksomhederne til at betale medarbejdernes fryns, mener DI.

Multimedieskatten på medarbejdernes computere, telefon og bredbånd skal ikke kun ramme medarbejderen på pengepungen, men også arbejdsgiveren.

Det lægger skatteminister Kristian Jensen (V) op til i et svar til Socialdemokraternes it-ordfører, Ole Hækkerup.

Ole Hækkerup stillede 6. marts et paragraf-20-spørgsmål ? et spørgsmål, ministeren skal svare på ? om hans holdning til, at »den nye multimedieskat vil øge CO2-udledningen, når hjemmearbejdspladser bliver mindre brugt end i dag«.

Det mener Kristian Jensen ifølge sit svar fra i fredags ikke bliver tilfældet.

Og efter en kort begrundelse af det synspunkt går skatteministeren så videre til at erklære, at arbejdsgiveren ikke slipper for at punge ud, hvis multimedieskatten bliver til virkelighed:

»Ønsker arbejdsgiver og arbejdstager, at arbejdstageren skal have en hjemmearbejdsplads, vil de ganske givet sørge for, at det lønmæssigt er en god idé for begge parter,« udtaler ministeren i svaret til Ole Hækkerup.

Den udlægning passer ikke DI Itek:

»Jeg bryder mig ikke om tanken om, at man bare skal tørre regningen af på virksomhederne. Der synes jeg, at man må sige, at man laver ordningen så man ikke afpresser virksomhederne til at betale noget af medarbejdernes frynsegodeskat,« siger direktør i DI Itek, Tom Togsverd.

»Ordningen må kunne skrues sådan sammen, at det bliver en win-win-situation for alle og ikke ender med, at arbejdsgiverne skal have smurt en ekstra regning på sig,« siger Tom Togsverd.

Forslaget om multimedieskatten er en del af den kommende skattereform, der ifølge ministeren skal »indføre en ny, enkel og ensartet multimediebeskatning, hvorefter skattepligtige personer årligt skal medregne 5.000 kr. til indkomsten, hvis de har privat rådighed over en computer, adgang til og brug af internet eller en telefon.«

»Med skattereformens nedsættelse af indkomstskatten betyder det, at de fleste arbejdstagere højest vil skulle betale 2.045 kr. i skat (med en marginalskat på 40,9 pct.), og en arbejdstager, der betaler topskat, vil skulle betale ca. 2.800 kr. i skat (med højeste marginalskat på ca. 56 pct.),« udtaler skatteministeren i svaret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (28)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Vagn Hansen

Som aktiv undersøger af priser på internet og telefoni, har jeg Fullrate 2mb/512 internet og "fastnet via samme" samt gratis telefoni til fastnet for 210 kr/mdr. Endvidere har jeg gratis mobil M1/50min gratis pr måned. Det kan alle få. derfor hvis man kan dokumentere, at man bruger 2520 kr/måned i familien på multimedie, skal man selvfølgelig ikke beskattes yderligere for de ekstra features en virksomhedsopkobling kræver. Så enkelt kan det gøres.

 • 0
 • 0
#2 Christian Nobel

Misforstået!

Det er efter de gældende regler man kan gøre sådan.

Den nye misundelsesafgift der er givet som kødben til kolonihavepartiet fortolkes ikke på den måde.

Der er det meget enkelt, bare en af delene (pc, telefon eller internet) krydser grænsen til din matrikel, så falder hammeren - værsgo at betale skat af de 5000.

Og der kan IKKE modregnes for private udgifter!

I øvrigt er det irriterende at alle efterhånden blindt har accepteret at glemme AM bidraget når der tales marginalskat - det kan så godt være at der ikke skal betales AM bidrag af kolonihaveskatten, men det samlede marginale skattetryk vil altså stadig ligge over 60%.

/Christian

 • 0
 • 0
#3 Uffe Kousgaard

I øvrigt er det irriterende at alle efterhånden blindt har accepteret at glemme AM bidraget når der tales marginalskat - det kan så godt være at der ikke skal betales AM bidrag af kolonihaveskatten, men det samlede marginale skattetryk vil altså stadig ligge over 60%

Efter skattereformen er marginalskatten for topskattebetalere 55.4%, incl. AMBI og excl. kirkeskat. Den er 62.3% idag.

 • 0
 • 0
#4 Christian Nobel

Efter skattereformen er marginalskatten for topskattebetalere 55.4%, incl. AMBI og excl. kirkeskat. Den er 62.3% idag.

Hvordan kommer du frem til de tal?

Du kan prøve at gå ind på skatteministeriets beregner, og tag bare en gennemsnitskommune:

Kommuneskat: 24,82 Kirkeskat: 0,73 Sundhedsbidrag: 8,0 Bundskat: 5,26 Mellemskat 6,0 Topskat: 15,00 Nedslag loft: -0,08 AM bidrag: 8,0

I alt: 67,73%

/Christian

 • 0
 • 0
#6 Vagn Hansen

I misforstod mig vist. Jeg mener at alle som modtager multimedie fra arbejdsgiveren skal have en ejenudgift på min 2500 kr pr år, mere realistisk er vel 3000 kr. Det bruger den fattige arbejdsløse, og det skal direktøren selvfølgelig også betale personligt. Hvad er det for noget sludder med skatteprocenter. Derefter kan man lade arbejdsgiver betale mobil, internet, og fastnet, eller et tilskud dertil og få lidt mindre i løn. Så løber det hele rundt. 3000 for internet,mobil og fastnet er da billigt.

 • 0
 • 0
#9 Vagn Hansen

Hvis man skal betale skat af 5000 for en eller alle dele af fri fastnet, internet og mobiltelefon, er min model da ikke ønsketænkning. Fri telefon og mobil med maxforbrug samt fri internet er da ikke så svær at aftale. At lade det indgå i lønaftaler er heller ikke så svært. Ellers bør man nok søge ny arbejdsgiver, som i givet fald må have en meget lav IQ, som i sig selv vil være en fare for ens jobsikkerhed.

 • 0
 • 0
#10 Vagn Hansen

Jeg glemte at tilføje et minus. Vor skatteminister er bankuddannet. debet og kredit skal stemme. Han er en såkaldt rigtig bogholder og en meget tro partisoldat for Anders Fogh.(tidligere skatteminister, der forresten gennemførte Ambi'en:2,5% importafgift og eksporttilskud, selv om venstre gik ind for EU) Vor nye skatteminister vil ikke have variable skatter. Således kan vi ikke få varialbel elafgift, som ville kunne lukke op for massivt forbrug af vindmølle-el, når den er billig om natten. I stedet bliver den sendt gratis til Tyskland.

 • 0
 • 0
#11 Uffe Kousgaard

1) Hvor mange gange fri fastnet og fri internet har et ægtepar brug for? Jeg kender nogen hvor både mand og kone kan se frem til at skulle beskattes på denne måde. Det kunne f.eks. være tilfældet med 2 lærere, som begge har en bærbar fra skolen og har kontoret derhjemme.

2) Hvilken glæde har man af en bærbar fra arbejdspladsen, hvis den er låst til stort set ikke at kunne andet end at gå på arbejdspladsens netværk og man ikke kan installere egne programmer?

3) Er du sikker på at alle arbejdsgivere er med på at lade "pakken" indeholde alle elementer (mobil tlf, fastnet, internet, bærbar pc)? Ellers kan det ende med en meget dyr mobiltelefon.

Der er mange ulemper ved denne ordning. Men der er da også enkelte for hvem, det kan være en acceptabel ordning, men "god" er den næppe for særligt mange.

 • 0
 • 0
#12 Christian Nobel

Der er mange ulemper ved denne ordning. Men der er da også enkelte for hvem, det kan være en acceptabel ordning, men "god" er den næppe for særligt mange.

Det typiske for denne ordning er at den er en skat på arbejde, ikke løn, samt at den er gennemført tåbelig.

Fordi misbrugt kan den bruges som super duper frynsegode, f.eks. topchefen der gerne vil kanalisere en superduper megamultimediepc, med 42" fladskærm, stereospillestol, B&W tophøjttalere, 200G bit internet, 3G netværk til båden, iPhone, private telefonsamtaler til langtbortistan og jeg skal gi' dig, ind under ordningen. For ham er det da en fed fidus at slippe med skat af 5000 kr for at lade firmaet forsyne ham med for en formue nyt legetøj hver år.

Men for dem der skal bruge en computer til noget fornuftigt, og derfor tager den bærbare med hjem, ja dem skal vi straffe.

Kolonihavepartilogik for viderekomne - det kan anbefales at gense "Vi er allesammen tossede" fra 1959 - der er ikke sket så meget.

/Christian

 • 0
 • 0
#14 Vagn Hansen

Kan i virkelig ikke se, at skattepakken er en "virkelig fed fidus" for de velbjergede. De fleste af jer betale sikkert stadig 230 kr/måned for TDC og fri telefoni. Det er hvad pakken koster, og så får i både computer, internet og mobil gratis med i købet eller i får max skattefradrag på forbruget. Tal dog med jeres revisor. Han vil givet give jer et meget lyst billede på en bagatel-afgift med store muligheder.

 • 0
 • 0
#16 Christian Nobel

Kan i virkelig ikke se, at skattepakken er en "virkelig fed fidus" for de velbjergede. De fleste af jer betale sikkert stadig 230 kr/måned for TDC og fri telefoni. Det er hvad pakken koster, og så får i både computer, internet og mobil gratis med i købet eller i får max skattefradrag på forbruget. Tal dog med jeres revisor. Han vil givet give jer et meget lyst billede på en bagatel-afgift med store muligheder.

Det har måske ikke foresvævet dig at de fleste herinde nok ikke har de store problemer med at finde en løsning omkring kolonihaveskatten, men det ændrer ikke på det faktum at ikke alle kun sidder og piller navle, og derfor har en holdning til skatten, og den måde den flot og elegant rammer totalt ved siden af!

Og du er stadig forkert på den med skattefradraget - den nye regel kommer ikke til at virke på samme måde som den gamle!

/Christian

 • 0
 • 0
#18 Vagn Hansen

Chr. Nobel (TAG NU VATTET UD AF ØRERNE) jeg ved ikke hvem, der sidder og piller navle, men du er da vist tydeligt en af dem. Stort set samtlige har de seneste år betalt min. 3000 kr årligt for multimedie. Hvorfor skal specielt de velbjergede ikke betale dette beløb som minimum. Prøv nu at snak med din revisor. Han vil helt sikkert fortælle dig, at dette her med multimedieskatten er en fed fidus, blot den tilrettelægges fornuftigt med din arbejdsgiver. Du kan sidde på guldkysten i Spanien og hyggesnakke med svigermor og vide, at "kristian Jensen" betaler 50-65%, eller hvad det nu lander på. Helt smart ikke.! Slå nu hellere på, at nu bliver arbejdsgiverne nødt til at tilbyde både mobil, computer, internet og fastnet samlet. Det giver dit indlæg et vist minumum af begavelse.

 • 0
 • 0
#19 Eskild Nielsen

Kan i virkelig ikke se, at skattepakken er en "virkelig fed fidus" for de velbjergede. De fleste af jer betale sikkert stadig 230 kr/måned for TDC og fri telefoni. Det er hvad pakken koster, og så får i både computer, internet og mobil gratis med i købet eller i får max skattefradrag på forbruget. Tal dog med jeres revisor. Han vil givet give jer et meget lyst billede på en bagatel-afgift med store muligheder.

Kære Vagn

Hvis man er begunstiget med betalt (internet+mobil+telefoni) så kan der argumenteres for rimeligheden.

Hvis man allerede bliver beskatningspligtig af de fem tusinde, hvis man tager en uopkoblet laptop med hjem én gang for at skrive en rapport færdig, så holder dit argument ikke så godt længere?

Og hvad med gifte eller samboende - ?

/esni

 • 0
 • 0
#20 Christian Nobel

Kære Vagn.

Jeg gentager gerne, siden du ikke vil høre (det må være derfor du råber)!

Jeg personligt er ret så ligeglad med multimedieskatten, men derfor kan jeg altså godt interessere mig for f.eks. en menig TDC medarbejder, en offentlig ansat, en studiemedhjælper der logger remote på(via egen netværksforbindelse) for at servicere uni, osv., som bliver straffet helt urimeligt for at tage en vagtpc med hjem.

Alle sammen folk, som ikke "lige snakker med deres revisor" - mage til højrøvet fis at fyre af.

Men bevares hvis man bare sidder i sit egoistiske elfenbenstårn, ja så fatter man det nok ikke!

/Christian

 • 0
 • 0
#21 Vagn Hansen

Kære Eskild. Hvis kun een i familien får stillet multimedie til rådighed af firmaet (mobil fastnet, internet (tv)) så bliver kun een beskattet, men alle kan benytte det frit. Et 8gb usb-stick til 62 kr i Metro vil kunne klare transporten, ellers en oplagring på internettet.

Hvis din arbejdsgiver gerne vil have, at du bruger hans multimedie, må han bare betale, hvad det koster.

Kender du een eneste i din vennekreds som ikke betaler min 3000 kr for mobil,fastnet,internet og computer om året, selvfølgelig inklusive arbejdsgiverens betaling

 • 0
 • 0
#22 Vagn Hansen

Kære Christian Nobel. Nu startede du med en dybsindig udredning af den sande marginalskat for dem, der virkelig tjener kassen. Dernæst, at det ikke betyder noget for dig selv,da du tilsyneladende tjener kassen. Til sidst den stakkels TDC-medarbejder,(normalt fri telefon, fri mobil, fri internet og evt fri pc)som nu skal til at betale for de gratis glæder. heldigvis tjener de ikke så meget, at de bør bekymre sig om marginalskatten. Alle borgere bør da betale for multimedie. Skatten gør det blot billigere for dem, der kan finde en smart ordning med deres arbejdsgiver. Kast dig hellere over TV-licensen. Her er der virkelig uretfærdighed. En fattig studerende på et meget koldt værelse betaler det samme som en rig fed familie på 17 personer med 2 stuepiger i Gentofte; nemlig godt 2000 kr pr år i licens.

 • 0
 • 0
#23 Eskild Nielsen

VAGN:

Vi betvivler ikke at der kan opstilles scenarier, hvor den påtænkte skat har en rimelig størrelse.

Vi harmes blot over, at der er lagt op til at skatten - i modsætning til den hidtidige skat af fx fri telefon - skal administreres på en rigid og urimelig måde.

Eskild

 • 0
 • 0
#24 søren ploug

Jeg underviste i mange år på tekniske skoler og mindes engang hvor en skoleleder havde fået den geniale idé at vi skulle betale for den PC vi havde lånt med hjem (altså samme tankegang der ligger bag "kolonihaveskatten"). Da jeg fortalte ham at det ville jeg ikke, og at jeg derfor ville returnere PC'en næste dag og derefter forlange en forskriftsmæssigt indrettet arbejdsplads på skolen hvor jeg så kunne lave min forberedelse, blev han meget stille.... og glemte alt om den idé. Jeg håber sandelig at de ca 100.000 folkeskolelærere vil aflevere deres PC'er m.m og forlange kontorer på skolerne ....

Det bliver dyrt !

 • 0
 • 0
#25 Vagn Hansen

Kære Eskild.

Nu er intellektet, jo ikke den mest dominerende egenskab hos vor bankuddannede skatteminister. Det kan vi vel hurtigt blive enige om, men multimedieskatten vil da nok af ikke høre til en af de mest fatale uhyrligheder han vil blive husket for. (Anders Fogh havde jo Ambi'en, og den husker vi alle). jeg vil heller starte med et spørgsmål. Hvilke beskæftigede i Danmark, som IKKE har en løsning via firmaet, har hverken telefon, mobil,computer eller internet. Jeg tror personligt, at det er meget få, og endnu færre som ikke bruger mindst 2500 kr på multimedie. Som selvstændig i 30år ved jeg alt om besværlige regler, men denne er bestemt ikke den værste. (se TV-licensen ovenfor. Den er slem. En bondemand skal betale licens, når han pløjer sin mark til musik)

 • 0
 • 0
#26 Vagn Hansen

Det var dog et gevaldig positivt indlæg. Ikke at jeg er helt enig, da jeg mener at skolen skal til at betale for både fastnet,mobil og internet samt computer for de 2500-3000 kr. Så går regnestykket jo helt sikkert op på en måde, så selv du gerne ville være med, samt dine 8 internetglade og telefonhungrende unger for ikke at glemme din hustru,som du ikke har talt med de sidste 14 dage, da hun nægter at afbryde telefonsamtalen.

 • 0
 • 0
#27 Michael T. Jensen

@Vagn:

Hvis man er højtlønnet og/eller er ansat i det private og har mulighed for at forhandle fryns, er den nuværende medieskat en særdeles fornuftig ordning. Dem som i forvejen får mest ud af skatteomlægningen er iøvrigt de samme personer.

Så kan man da godt læne sig lidt selvfedt tilbage og konstatere, at ordningen ser ganske fornuftig ud i sin nuværende ordning og man skal da holde op med klynke, for man kan jo bare snakke lidt med sin revisor.

Synes du helt ærligt, at man skal indføre en flatrate skat for fryns, som betyder, at de fhv. lavtlønnede skal betale fuldt ud for arbejdsrelaterede nødvendigheder mens højtlønnede, som kan forhandle sig til en reel bunke fryns, kan nøjes med at betale en brøkdel?

 • 0
 • 0
#28 Christian Nobel

@Vagn - Jeg ved snart ikke rigtig om jeg skal tilskrive dine indlæg plain stupidity, eller om du bare troller.

Nu startede du med en dybsindig udredning af den sande marginalskat for dem, der virkelig tjener kassen.

Nu er du åbenbart ikke i stand til at scrolle helt op i toppen, så jeg må hellere gentage at jeg startede med at fortælle dig at du ikke havde ret i dine fradragsbetragtninger!

Dernæst, at det ikke betyder noget for dig selv,da du tilsyneladende tjener kassen.

Jamen sikke du dog er dygtig til at fortolke - suk.

Jeg har ikke sagt en lyd om at jeg scorer kassen, men at vi i vores lille firma har besluttet at telefoni og internet er en privat sag.

Dernæst benytter vi almindelige bærbare, men da jeg ikke føler grund til at betale 2600 kr om året i kolonihaveskat, så vil jeg fra næste år såmænd bare bruge min egen gamle laptop i stedet - den er lidt tungere men det kan jeg godt leve med, og i og med jeg ikke benytter MS produkter, så kan jeg sagtens leve med den ikke er state of the art.

Til sidst den stakkels TDC-medarbejder,(normalt fri telefon, fri mobil, fri internet og evt fri pc)som nu skal til at betale for de gratis glæder. heldigvis tjener de ikke så meget, at de bør bekymre sig om marginalskatten.

Jamen som du dog kan kloge dig om mennesker som er under din stand :-(

Alle borgere bør da betale for multimedie.

Ja og for at trække vejret - sic.

Skatten gør det blot billigere for dem, der kan finde en smart ordning med deres arbejdsgiver.

Jamen ihh det varmer sikkert at høre for den store del af befolkningen der er ansat under en eller anden form for overenskomst.

Kast dig hellere over TV-licensen. Her er der virkelig uretfærdighed. En fattig studerende på et meget koldt værelse betaler det samme som en rig fed familie på 17 personer med 2 stuepiger i Gentofte; nemlig godt 2000 kr pr år i licens.

Selv om TV-licensen ikke kaldes en skat, så kan den godt sidestilles med en sådan, og jeg er ikke enig i den, primært fordi jeg mener at DR burde barberes ned til en meget beskeden skattefinancieret public service del, og alt andet tv bør være reklame eller forbrugsbetalt.

Men i sammenligning med kolonihaveskatten, så er licensen altså ikke en skat på arbejde.

/Christian

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere