Staten skal aldrig kunne tvinge TDC eller andre internetudbydere til at lægge bredbånd ned i jorden i de dele af Danmark, hvor dækningen i dag er ringe eller ikke-eksisterende.
Den udmelding kommer nu fra brancheforeningen DI ITEK oven på otte nye forslag fra Socialdemokraterne om at sikre god bredbåndsdækning til Udkantsdanmark.
Et af budskaberne fra socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen går nemlig på, at staten skal kunne tvinge internetudbydere som TDC, Waoo og andre til forsyne familier og virksomheder i yderområderne med en hurtig internetforbindelse.
Direktør for DI ITEK, Tom Togsverd følger op:
»Nu må socialdemokraterne droppe tanken om, at staten pludselig skal til at diktere, hvor og af hvem, der skal lægges bredbånd i jorden. Den tankegang holder ingen steder. Faktisk viser de seneste tal for bredbåndsdækning, at det går godt i Danmark,« siger Tom Togsverd til Version2.
De tal, som Tom Togsverd henviser til, skal hentes i Erhvervsstyrelsens seneste kortlægning af bredbånd 2012, som viser, at 65 procent af alle husstande og virksomheder har mulighed for at få en hastighed på 100 Mbit/s.
En hastighed, som er målsætningen for regeringens 2020-plan for den digitale infrastruktur.
Udbuddet ER til stede
Samtidig deler Tom Togsverd heller ikke socialdemokraternes udmelding om, at der slet ikke findes et reelt udbud af bredbånd til store del af befolkningen.
Et ny EU-måling viser ellers, at hver 7. danske hjem stadig står uden bredbånd- selv når man medregner teknologierne xDSL-linjer og mobile netforbindelser over 3G og 4G/LTE-nettet.
»Udbuddet er altså til stede. Faktisk har det aldrig været lettere at få adgang til en internetforbindelse. Den behøver jo ikke nødvendigvis at komme fra kabler i jorden, men den kan også komme fra det mobile bredbånd,« fortæller Tom Togsverd til Version2.
På den måde mener DI ITEK-direktøren, at både socialdemokraterne og de øvrige politikere har misforstået sagens kerne - især når socialdemokraterne lufter tanker om statsstyring.
»Jeg medgiver, at det nuværende teleforlig, som er fra 1999, ikke er tidssvarende. Men hvad der var helt rigtigt set i 1999 var, at markedet selv kunne regulere udbredelsen af bredbånd. Og med Erhvervsstyrelsens seneste måling, så er min klare udlægning, at det frie telemarked har været utrolig gavnligt for både borgere og bredbåndsselskaberne,« siger Tom Togsverd til Version2.
Garantifond ikke nødvendig
Læser man videre i Socialdemokraternes otte forslag til et forbedret marked for bredbånd, står der også, at partiet ønsker en garantifond for bredbånd - ligesom den man kender det fra rejsebranchen.
Det forslag bygger især på begivenhederne i kølvandet på internetudbyderen Skylines konkurs, hvilket betød, at 40.000 kunder blev ladt tilbage uden internet.
Men en sådan garantiordning er det ifølge direktøren fra DI ITEK slet ikke brug for i telebranchen.
»Forslaget om en garantiordning er en total overdrivelse af sagen om Skyline. Jeg medgiver, at de mange kunder blev efterladt i en uholdbar situation. Men en garantifond er at gå et skridt for langt,« sigerTom Togsverd.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.