DI efter ny rapport: Fokus på cybersikkerhed skal styrkes

Illustration: Andreus/CanStockPhotos Inc
Danmark er i verdenseliten, når det drejer sig om digital konkurrenceevne. "Men med den digitale udvikling følger også et behov for styrket fokus på cybersikkerhed," siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.

Danmark indtager fjerdepladsen i IMD’s - Institute for Management Development - nye opgørelse over digital konkurrenceevne i 2021, som lister 64 lande verden over.

De tre første pladser indtages af hhv. USA, Hongkong og Sverige. Sidste år var Danmark listet som nummer tre.

Det skriver DI Digital.

Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg er positiv over, at Danmark stadig er i toppen af opgørelsen, men tilskynder samtidig til ikke at hvile på laurbærrene.

»I Danmark er vi med helt fremme på den digitale udvikling. Det er rigtigt godt, fordi det skaber vækst og en mere effektiv offentlige sektor. Men med den digitale udvikling følger også et behov for styrket fokus på cybersikkerhed, som desværre ikke er fulgt med alle steder,« siger Rikke Hougaard Zeberg.

På cybersikkerhedsområdet indtager Danmark 16.-pladsen.

»Særligt SMV’erne har svært ved at implementere grundlæggende digitale sikkerhedstiltag bl.a. grundet manglende it-kendskab. Derfor er der i første omgang behov for, at vi gør det overskueligt for virksomhederne at komme i gang. Det er vi med lanceringen af D-mærket godt på vej med, men der er fortsat behov for løbende at bistå virksomhederne i deres arbejde med it-sikkerhed. Derfor peger DI også på et helt konkret forslag om at etablere en SMV-CERT, som hjælper SMV’erne i gang med cybersikkerhedsdagsordenen og kan give råd og vejledning, hvis uheldet er ude,« siger Rikke Hougaard Zeberg.

Download hele IMD’s rapport over digital konkurrenceevne i 2021 her (download påbegyndes med det samme).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere