DI advarer om forvirrende regulering af it-sikkerhed: »Der kommer mange forslag«

16. september 2022 kl. 10:03
cybersikkerhed
Illustration: Bigstock.
Ny lovgivning og fokus på cybersikkerhed er positiv, mener Dansk Industri, men den bør samtænkes med eksisterende og kommende lovgivning, lyder det fra erhvervsorganisationen.
Artiklen er ældre end 30 dage

De nuværende forslag til dansk og europæisk cybersikkerhedslovgivning bør i højere grad samtænkes med eksisterende og kommende lovgivning, mener Dansk Industri (DI), hvis virksomheder »drukner i regulering om cybersikkerhed«.

Det skriver ITWatch.

Læs også: Vestagers kæmpebøde til Google holder i EU-Retten

»Man kunne godt ønske have ønsket sig, at forslaget var kommet før, for vi ser i øjeblikket, at der kommer mange forslag til EU-regulering, hvori der indgår cybersikkerhedskrav til produkter og services,« siger fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI Morten Rosted Vang til ITWatch med henvisning til EU-Kommisionens senste forslag, Cyber Resilience Act, der har til formål at skærpe cybersikkerhedskravene til digitale produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Sygefravær lå frit tilgængeligt: 8.000 DSB-ansattes personlige oplysninger lækket

Han understreger, at det er positivt, at cybersikkerhed prioriteres blandt lovgivere, producenter og i selve produkterne, men han ser gerne, at producenter fremadrettet kun skal forholde sig til et regelsæt, når de skal vise regelefterlevelse med lovkrav vedrørende cybersikkerhed, siger han til ITWatch.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger