DF-udspil kommer mobil- og bredbåndsdækning i yderområderne til undsætning

Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, har fremlagt otte nye tiltag, der skal sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning i yderområderne. Blandt andet skal det såkaldte håndværkerfradrag kunne bruges til at få foretaget gravearbejde, lyder det.

Hvis vi skal høste de fulde potentialer af digitalisering, skal vi have alle med. Så simpelt er budskabet bag Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis Flydtkjærs nye otte-punkts udspil, der skal sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning i yderområderne, fortæller Berlingske.

Dennis Flydtkjær og hans parti ønsker derfor blandt andet, at dækningskravene ved fremtidens frekvensauktioner på mobilnettet i langt højere grad skal være specificeret ud fra en høring af de lokale ønsker fra kommuner, virksomheder og borgere.

Læs også: Mobildækning og sikkerhed præger regeringens digitale vækstplan

Samtidig skal de mange millioner, staten tjener på salget af frekvenserne, kanaliseres tilbage via investeringer i udbygningen af nettet.

Partiet ønsker også, at kommunernes lånepulje til bredbådudbygning fordobles, og desuden skal der oprettes en fond på en halv milliard, hvorfra virksomheder og borgere kan søge om tilskud til opsætning af eksempelvis en mobilmast, hvis den lokale bredbåndsdækning er dårlig.

Læs også: Strammere krav til mobildækning ved kommende frekvensauktioner

Desuden vil Dennis Flydtkjær have udvidet det såkaldte håndværkerfradrag til også at kunne gives til gravearbejde, for at sætte skub i at private selv betaler for nedgravning og installation af hurtigere internet.

Partiet vil også oprette et ‘bredbåndsforum’, der, inspireret af en svensk model, vil bestå af en række aktører i yderområderne, som skal arbejde tæt sammen med myndighederne, så udbygningen sker på koordineret vis.

Læs også: Ni ud af ti kommuner har problemer med mobil- og bredbåndsdækning

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize