DF-politiker hacket for ikke at være nok imod ACTA

30. januar 2012 kl. 15:5514
Hjemmesiden for EU-politikeren Morten Messerschmidt er blevet hacket af gruppen Anonoymous i protest mod ACTA-traktaten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom Morten Messerschmidt (DF) har udtalt sig kritisk om ACTA-traktaten, som Danmark skrev under på i sidste uge, var det ikke godt nok for ’hacktivisterne’ i gruppen Anonymous.

Politikerens hjemmeside blev nemlig ’defaced’, hvor forsiden bliver ændret, af Anonymous, fordi Morten Messerschmidt ikke har taget klar afstand fra ACTA-aftalen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Nu er hjemmesiden genskabt efter hackerangrebet, men da den var ramt af Anonymous’ vrede, stod følgende budskab at læse på forsiden, inklusive sprogfejl:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er Anonymous. Det er kommet til vores kendskab, at Morten Messerschmidt har udtryk bekymring om ACTA. Dog har han ikke, taget afstand fra dette hyrlige indgreb i vores frihed!
Anonymous sender derfor en lille hilsen, for at minde ham og de danske politikere om, at hvis i lukker nettet, lukker vi jer!«

Anonymous og andre grupper af hacktivister har på det seneste brugt hacking af hjemmesider som våben i mange sager, mest markant da det amerikanske justitsministerium, FBI og en række andre store websider blev lagt ned i det voldsomt denial-of-service-angreb tidligere på måneden.

Det skete som protest mod lukningen af fildelingstjenesten Megaupload.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
1. februar 2012 kl. 17:06

Hej,

jeg tror ikke hverken metaforer eller retorik er gavnlig i kontekst

vh thomas

14
1. februar 2012 kl. 18:05

Eller at hacke hjemmesider?

:)

13
1. februar 2012 kl. 17:49

Hvad er så, at lægge os på ryggen?

10
1. februar 2012 kl. 16:28

Hej,

Jeg forholder mig overhovedet ikke til om acta er skod eller ej...

Jeg forholder mig udelukkende til barnlighederne og måden man tror man får påvirket beslutningstagere.

Ret beset tror jeg nogen gør mere skade end gavn.

vh thomas

11
1. februar 2012 kl. 17:03

Ohøj.

Så Anonymous og deres barnligheder får dig til at ignorerer din sten i skoen?

Mvh Jesper

7
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tir, 01/31/2012 - 10:41

Anonoymous taber troværdighed. Det har jeg trollet med før. De skal få styr på dem selv, for ellers fjerner de deres eget fundament.

ACTA. Jeg vil gerne gentage hvad jeg har skrevet i en anden tråd. Hvis regelsæt som ACTA, skal have troværdighed og dermed grundlag, så skal ACTA gælde for alle. Når Google indrømmer at de uretmæssigt har fisket data, fra en virksomhed i Afrika, som gennem svedigt arbejde har opbygget denne data, så skal der gælde samme regler for Google, som for andre. Set i lyset af, at man har anholdt ledelsen af et fildelingssite, lukket sitet, beslaglagt alle værdier, og nu kræver ledelsen dømt, så må det samme gælde for Google.

Ellers er regler som ACTA helt utroværdigt, og har ikke grundlag for udbredelse i noget land.

Tilsvarende er det korrekt, at Danmark ikke på et Demokratisk grundlag, kan tilslutte sig ACTA. Da lov i Danmark, har grundlag i Demokrati, så kan der kun være tale om vejledende retningslinier, for hvordan loven bør udformes.

Har Danmark valgt at ACTA er lov, så er der tale om et brud på grundlovens omkring Suverænitet og Demokrati. Skulle dette alligevel være sket, så må det forventes, at de ansvarshavende myndigheder selvstændigt taget initiativ til at Google's Danske domæne bliver lukket, deres Danske ejendom beslaglagt, og den Danske ledelse anholdt, samt udleveret til retsforfølgelse i Afrika.

At der skal være lov, der gælder også på internettet, kan netop ses af ovenstående. Alternativet, er et internet hvor kun de mest magtfulde og økonomisk stærke, har mulighed for at agerer.

Hvilket politisk grundlag Morten Messerschmidt har, er her underordnet. Morten Messerschmidt har forholdt sig til ACTA, i det Demokratiske forum som EU udgør. Op på barrikaderne og kæmp for og i Demokratiet, frem for at hyle op og "hacke" andre, det er den vej Morten Messerschmidt har valgt. Det kan jeg ikke se noget galt i, slet ikke hvis man vil påberåbe sig beskyttelse af folkets frie rettigheder.

Skulle Anonoymous virkeligt gøre noget, så kunne de jo kigge på deres frie ret til at anmelde Google, i en helt almindelig tilståelsessag. De skulle, om nogen, være i stand til at fremlægge den fornødne dokumentation, der kan medføre at de frie rettigheder og pligter, også gælder for Google. ACTA eller ej.

5
31. januar 2012 kl. 08:50

Der hersker nok ikke tvivl om at mere end 1 person tager del i diverse angreb på diverse hjemmesider.

Der florerer scripts som alene har det formål at scriptkiddies kan forsøge at passificere hjemmesider.

Uden at tage del i diskussionen om ACTA eller lign. vil jeg altid betragte den slags barnagtigheder som plat. Faktisk så plat at det er lige før det kan ændre mit private syn på ACTA.

vh thomas

9
1. februar 2012 kl. 16:24

Men forhåbentligt også kun lige før?

At Morten M's side bliver nusset bag ørene af en el. flere fra Anonymous, ændre vel ikke det faktum at Acta er skod?

4
31. januar 2012 kl. 00:08

Husk lige at Anonops altså er en gruppe med mere end 10.000 mennesker. DF's eu hjemmeside er altså smækket med sql injection huller hvis i lige checker efter, derfor har det højst sandsynligt kun været 1 person. Om 1 person's mening skal tages for at være hele Anonymous's syntes jeg ikke, selv om personen nok støtter op om Anonymous. PSN hackingen sidste år var jo heller ikke støttet op af alle og er blevet et rigtig tabu ifølge anonymous medlemmer.

6
31. januar 2012 kl. 09:00

Er det tabu ifølge alle mere end 10.000 mennesker, eller er det kun et lille udvalg det er tabu for? ;)

8
31. januar 2012 kl. 22:05

Alle. Da det er imod Anonymous håndbogen.

2
30. januar 2012 kl. 20:43

Heh, de er så absurd selvhøjtidlige at man skræmmes væk selv om man evt. skulle være enig med deres budskaber.

3
30. januar 2012 kl. 22:10

Heh, de er så absurd selvhøjtidlige at man skræmmes væk selv om man evt. skulle være enig med deres budskaber.

Du tabte os... er det DF, EU, politikerne som støtter ACTA eller Anonymous som er absurd selvhøjtidelige ?

1
30. januar 2012 kl. 18:08

Hvis de anonyme tror, at deres hackerangreb (hvis man efterhånden kan kalde defacements dét) gavner noget som helst, så tager de fejl. Lige netop Messerschmidt er én af de politikere, som både har sat sig ind i- og tager afstand fra ACTA.