Detaljer om verdens største iPhone-hack dukker op i Epic vs Apple-retssagen

Ifølge dokumenterne spredte malwaren sig til 128 millioner brugere, efter de hentede inficerede apps fra App Store. Illustration: bigtunaonline/Bigstock
Retssagen mellem Epic Games og Apple leverer igen interessante dokumenter - denne gang er det interne mails hos Apple, der beskriver flere detaljer om verdens største iPhone-hack fra 2015.

128 millioner brugere downloadede i 2015 apps med malwaren kaldet XCodeGhost fra App Store, viser interne mails fra Apple, som er dukket op under retssagen mellem tech-giganten og spiludvikleren Epic Games.

Det skriver Vice.

Angrebet er officielt det største iPhone-hack hidtil og påvirkede omkring 4000 apps, efter app-udviklere downloadede en ondsindet version af Apples app-udviklingssoftware, Xcode. Hackerne havde sneget en ondsindet kode ind i programmet, som derfra spredte sig til mange populære apps som WeChat og den kinesiske version af Angry Birds 2.

Læs også: Apples App Store er for første gang blevet infiltreret af malware

Dengang kendte offentligheden ikke detaljer om angrebet, da Apple holdt informationerne tæt til kroppen. I de interne mails, som for nyligt er offentliggjort under retssagen, skriver Dale Bagwell, daværende iTunes kundeoplevelsesmanager, blandt andet, at 128 millioner kunder har hentet de 2500+ apps, som var inficeret med malwaren.

I dokumenterne diskuterer flere chefer, om man skal notificere alle berørte brugere, og at det vil være udfordrende på grund af mængden og de mange forskellige sprog, som kunderne taler. I fredags fortalte Apple til mediet Motherboard, at man hele tiden har holdt brugere informeret, men man fortæller ikke, om man har notificeret hver enkelt bruger.

Selvom hacket var stort, så var malwaren ikke synderligt farlig, ifølge Vice. Koden stjæler blandt andet navnet på den inficerede app, ‘App bundle’-identifikatoren, enhedens navn og type, og netværksinformation.

Læs også: Ny afsløring i Epic vs Apple: Direktør luftede at sænke afgift for ti år siden

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere