Detaljer om verdens største iPhone-hack dukker op i Epic vs Apple-retssagen

Detaljer om verdens største iPhone-hack dukker op i Epic vs Apple-retssagen
Illustration: bigtunaonline/Bigstock.
Retssagen mellem Epic Games og Apple leverer igen interessante dokumenter - denne gang er det interne mails hos Apple, der beskriver flere detaljer om verdens største iPhone-hack fra 2015.
10. maj 2021 kl. 10:40
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

128 millioner brugere downloadede i 2015 apps med malwaren kaldet XCodeGhost fra App Store, viser interne mails fra Apple, som er dukket op under retssagen mellem tech-giganten og spiludvikleren Epic Games.

Det skriver Vice.

Angrebet er officielt det største iPhone-hack hidtil og påvirkede omkring 4000 apps, efter app-udviklere downloadede en ondsindet version af Apples app-udviklingssoftware, Xcode. Hackerne havde sneget en ondsindet kode ind i programmet, som derfra spredte sig til mange populære apps som WeChat og den kinesiske version af Angry Birds 2.

Dengang kendte offentligheden ikke detaljer om angrebet, da Apple holdt informationerne tæt til kroppen. I de interne mails, som for nyligt er offentliggjort under retssagen, skriver Dale Bagwell, daværende iTunes kundeoplevelsesmanager, blandt andet, at 128 millioner kunder har hentet de 2500+ apps, som var inficeret med malwaren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dokumenterne diskuterer flere chefer, om man skal notificere alle berørte brugere, og at det vil være udfordrende på grund af mængden og de mange forskellige sprog, som kunderne taler. I fredags fortalte Apple til mediet Motherboard, at man hele tiden har holdt brugere informeret, men man fortæller ikke, om man har notificeret hver enkelt bruger.

Selvom hacket var stort, så var malwaren ikke synderligt farlig, ifølge Vice. Koden stjæler blandt andet navnet på den inficerede app, ‘App bundle’-identifikatoren, enhedens navn og type, og netværksinformation.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger