Det offentlige elsker open source-browsere og -kontorpakker

Open source-software er i løbet af det sidste år dukket op på stadig flere offentligt ansattes pc'er i Danmark. Det er især kontorpakker i de små kommuner og browsere i staten.

Den offentlige sektor i Danmark har fået smag for open source-software på medarbejdernes pc'er. Det gælder især open source kontorpakker og -browsere, fremgår det af tal fra Danmarks Statistik i IT- og Telestyrelsens rapport 'Den offentlige sektors brug af it 2010', som udkom mandag.

Af statistikken fremgår det dog samtidig, at open source stadig er mest udbredt på serverne, hvor i alt 58 procent af de statslige myndigheder og kommunerne anvender open source.

De to mest almindelige typer open source på pc'erne i det offentlige er browsere og kontorpakker. I alt er open source-browsere gået frem fra at blive brugt af 21 procent i 2009 til 31 procent i 2010.

Det fremgår også, at det især er i staten, at open source-browsere findes på en stor del af pc'erne. Hele 39 procent af pc'erne i staten har en open source-browser installeret. I de små kommuner med under 40.000 indbyggere er andelen 18 procent, mens den i de store kommuner er 13 procent.

Open source-kontorpakkerne er mest udbredte i de små kommuner, hvor de findes på 24 procent af medarbejdernes pc'er mod 13 procent i de store kommuner og 16 procent i staten.

Samlet set er kontorpakkernes udbredelse gået frem fra 13 procent i 2009 til 20 procent i 2010. Medregnet i det samlede tal er dog også kontorpakker installeret på servere.

Inden for styresystemer skulle hele 11 procent af de statslige medarbejder-pc'er have et open source-styresystem.

Kommunerne angiver, at den største barriere for større udbredelse af open source fortsat er manglen på tilpasning til fagsystemerne, som hele 81 procent af kommunerne angiver som en stor barriere for open source.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere