Det kommer Windows Azure til at koste

4. august 2009 kl. 10:511
Microsoft har sat priser på tjenesterne i firmaets cloud-system Windows Azure. De kan købes efter forbrug, som abonnement, eller som del af en virksomhedsaftale. Danske priser må vente lidt endnu.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har løftet sløret for en række detaljer om firmaets cloud computing-platform, der går under navnet Windows Azure.

Prismodellen består af tre dele: en forbrugsmodel, en abonnementsmodel, hvor der betales et fast beløb, og en model, hvor prisen indgår som en del af, hvad Microsoft kalder en Enterprise Agreement, en større aftale mellem Microsoft og kunden. Det fremgår af et blogindlæg skrevet af Henrik Westergaard Hansen fra Microsoft Danmark.

Forbrugsmodellen har fået konkrete beløb. CPU-kraft ("compute") afregnes ikke efter reel forbrug på CPU'en, men derimod for hver time, applikationen kører. Prisen er 0,12 dollar pr. time, eller 0,620 kroner efter dagens kurs. Lagerplads koster 0,15 dollar eller 0,78 kroner pr. gigabyte.

Der betales først, når applikationen går i produktion. I udviklingsfasen er CPU-kraften gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lagringstransaktioner koster 0,01 dollar eller 0,052 kroner pr. 10.000 transaktioner, og båndbredde takseres til 0,1 dollar pr. gigabyte, svarende til 0,52 kroner, ind i Azure-applikationerne, og 0,15 dollar eller 0,78 kroner ud fra applikationen.

For .Net Services er priserne 0,15 dollar eller 0,78 kroner for 100.000 beskeder i Azures kø-tjeneste.

Der er endnu ingen priser på abonnementsmodellen, men det skulle være på plads inden konferencen PDC, som afholdes i efteråret.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. august 2009 kl. 12:29

Det ser umildbar ud til at kunne sammenliges meget vel med de øvrige konkurrenter. Det intersante er vel så om deres CPU'er er kraftiger end konkurrentens. /daniel