"Det kan blive svært at splitte Google op"

EU-politikerne ved godt, at det kan blive svært at dele Google i en europæisk og en amerikansk del, men det sender et godt signal.

Det er svært at splitte Google op, siger EU efter afstemning. Uanset hvad de 384 unionspolitikere siger, så er det usandsynligt, at Google bliver splittet op, det mener politikerne i hvert fald selv, skriver Bloomberg.

De 384 medlemmer stemte nemlig for den ikke-bindende resolution, som torsdag var til afstemning, hvor EU nu officielt anbefaler Google at dele koncernen op af konkurrencehensyn.

Læs også: Europaparlamentet har stemt: Split Google op

Med stemmerne 384 mod 174 så europaparlamentet gerne, at Google styrker konkurrencen på søgemaskinemarkedet, hvor den amerikanske lige nu sidder på 90 procent af markedet.

Afstemningen ”har ingen juridisk værdi,” fortalte Axelle Lemaire, Frankrigs minister for digitale anliggender til reportere i Bruxelles. I stedet ”udtrykker det simpelthen ønsket fra de nyvalgte europaparlamentarikere, og gør det på en stærk måde,” lyder det fra den franske minister. Også Guenther Oettinger, EU’s digitale økonomi kommisær, mener, at det er forventeligt, at Google ikke splitter op.

Al Verney, en talsmand for Google i Bruxelles, vil ikke kommentere på det ovennævnte. Google har været centrum for en fire år lang undersøgelse, og er blevet beskyld for at ødelægge konkurrenceforholdene på nettet.

Google er blevet kritiseret af privatlivsforkæmpere i sidste uge, angrebet af tyske politikere som vil have arbejdet med en kartelsag fortsat, og samtidig kan Google blive udsat for en afgift på internet-copyright.

Torsdagens afstemning er simpelthen et eksempel på at parlamentet viser overarme. At angrebe Google kan være sværere for parlamentet end nogle af de andre svære sager - eksempelvis banksagen - mener advokater. Det er på grund af, at EU-forsamlingen har færre kræfter i konkurrenceforhold.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere