"Det kan blive svært at splitte Google op"

1. december 2014 kl. 08:35
EU-politikerne ved godt, at det kan blive svært at dele Google i en europæisk og en amerikansk del, men det sender et godt signal.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er svært at splitte Google op, siger EU efter afstemning. Uanset hvad de 384 unionspolitikere siger, så er det usandsynligt, at Google bliver splittet op, det mener politikerne i hvert fald selv, skriver Bloomberg.

De 384 medlemmer stemte nemlig for den ikke-bindende resolution, som torsdag var til afstemning, hvor EU nu officielt anbefaler Google at dele koncernen op af konkurrencehensyn.

Med stemmerne 384 mod 174 så europaparlamentet gerne, at Google styrker konkurrencen på søgemaskinemarkedet, hvor den amerikanske lige nu sidder på 90 procent af markedet.

Afstemningen ”har ingen juridisk værdi,” fortalte Axelle Lemaire, Frankrigs minister for digitale anliggender til reportere i Bruxelles. I stedet ”udtrykker det simpelthen ønsket fra de nyvalgte europaparlamentarikere, og gør det på en stærk måde,” lyder det fra den franske minister. Også Guenther Oettinger, EU’s digitale økonomi kommisær, mener, at det er forventeligt, at Google ikke splitter op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Al Verney, en talsmand for Google i Bruxelles, vil ikke kommentere på det ovennævnte. Google har været centrum for en fire år lang undersøgelse, og er blevet beskyld for at ødelægge konkurrenceforholdene på nettet.

Google er blevet kritiseret af privatlivsforkæmpere i sidste uge, angrebet af tyske politikere som vil have arbejdet med en kartelsag fortsat, og samtidig kan Google blive udsat for en afgift på internet-copyright.

Torsdagens afstemning er simpelthen et eksempel på at parlamentet viser overarme. At angrebe Google kan være sværere for parlamentet end nogle af de andre svære sager - eksempelvis banksagen - mener advokater. Det er på grund af, at EU-forsamlingen har færre kræfter i konkurrenceforhold.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger