Det Hvide Hus går ind kæmpe slagteri-hack: Mistænker russiske kriminelle

2. juni 2021 kl. 09:516
Det Hvide Hus går ind kæmpe slagteri-hack: Mistænker russiske kriminelle
Illustration: Jesper Stein Sandal.
De amerikanske myndigheder er gået ind i sagen om cyberangrebet på den globale kødproducent JBS S.A. Indtil videre peger flasken på Rusland, lyder det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De amerikanske myndigheder hjælper nu slagteri-giganten JBS S.A med at håndtere det cyberangreb, der har lagt flere af dens faciliteter ned i både Australien, Nordamerika og Canada.

Det skriver Bleeping Computer.

»Kødproducenten JBS orienterede os i søndags om, at de er ofre for et ransomware-angreb. Det Hvide Hus har tilbudt assistance, og vores landbrugsministerium er i dialog med JBS-ledelsen. Ifølge JBS kommer kravet om løsepenge fra en kriminel organisation, der sandsynligvis er baseret i Rusland,« siger Karine Jean-Pierre, der er pressesekretær i Det Hvide Hus.

»Det Hvide Hus er i direkte dialog med den russiske regering, og vi fortæller dem, at ansvarlige stater ikke huser kriminelle.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brasilianske JBS S.A er verdens største producent af forarbejdet kød.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
3. juni 2021 kl. 06:51

Hvor i alverden ved man den slags fra?

Man kunne måske se at der er russiske kommentarer i koden eller at angrebet kommer fra russiske IP adresser. Det første betyder bare at dem som oprindeligt har lavet koden (måske) er russiske, det siger intet om hvem der bruger koden i dette angreb. IP adressen kunne jo sagtens bare være en jump host, og angriberen i virkeligheden er amerikansk, kinesisk eller fra Horsens.

Men man er godt nok hurtig til at bruge dette politisk og beskylde andre lande for at stå bag. Det er selvfølgelig også lettere end at stå og se uvidende ud...

5
2. juni 2021 kl. 15:34

Det er urimeligt dyrt for virksomhederne at de ikke har taget sikkerhed seriøst, og ukritisk bekender sig til en notorisk usikker monokultur.</p>
<p>Man ligger som man har redt.

Det er så dejligt nemt at sige.

Det er også useriøst når vi intet ved om hvilken hardware eller software der har været involveret i denne og flere andre af de seneste sager.

IT sikkerhed er svært. Det der var sikkert for 20 år siden da systemerne blev bygget er måske ikke længere sikkert. Måske er der dukket en fyr op og i den bedste mening har sat noget på internette eller blot det lokale net som ikke kunne tåle det. Hvis man er en virksomheder der slagter køer og pakker det i plastic, så er det ikke sikkert at man helt forstår alt IT.

Det er kun urimelig dyrt fordi man ikke har taget IT-sikkerhed alvorligt. - Jeg er uforstående, for så store virksomheder knækker nakken på IT, hvad så med alle de små? Det er da pinligt!

Lad den rene kaste den første sten. IT sikkerhed er svært og i mange tilfælde ved folk ikke engang at de har et problem. Men jeg er enig i at det er et område der bør tages fat i.

Alas, kun at give virksomhederne skylden svarer til at give et voldtægtsoffer skylden for voldtægten. Kriminelle skal retsforfølges og hvis russerne ikke er villige til det så må det få konsekvenser. Derfor er det Hvide Hus involveret.

4
2. juni 2021 kl. 14:10

Det er kun urimelig dyrt fordi man ikke har taget IT-sikkerhed alvorligt. - Jeg er uforstående, for så store virksomheder knækker nakken på IT, hvad så med alle de små? Det er da pinligt!

2
2. juni 2021 kl. 13:16

Det var satans, er det ikke første gang man hører det hvide hus går ind i en sag? Er det bare fordi det er kød industrien at de gør så meget? Jeg har da aldrig hørt mage!

Det går hen og bliver udenrigs- og sikkerhedspolitik i samme øjeblik kriminelle arbejder fra russisk jord uden at russerne synes interesseret i at stoppe det.

For 2 uger siden var det en oliepipeline der blev ramt. Det er urimeligt dyrt for virksomhederne. Det kan i øvrigt godt være at man kan få russerne til at stoppe de kriminelle nu, men det er en stakket frist. Hvad sker der i en krisesituation? Hvad hvis de her kriminelle hyres af den russiske stat (der går rygter om at nogen af dem allerede arbejder for staten) til at smadre mange sektorer i økonomien ved at wipe IT systemer på kryds og tværs? Den bedste løsning er at bruge den nuværende situation til at hæve sikkeheden i vores infrastruktur. Det gælder IT men også andre ting.

1
2. juni 2021 kl. 12:37

Det var satans, er det ikke første gang man hører det hvide hus går ind i en sag? Er det bare fordi det er kød industrien at de gør så meget? Jeg har da aldrig hørt mage!