Det danske bredbåndsmarked bliver gennemanalyseret i 2014

En mindre undersøgelse af bredbåndsmarkedet i Danmark er blevet udvidet. Nu skal hele konkurrencesituationen kulegraves, og resultatet er klar i løbet af næste år.

I marts 2013 kom regeringen med rapporten ’Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark’, men dermed var det ikke slut med at se nærmere på det danske marked for internetforbindelser.

Læs også: Telebranchen jubler over bredbåndsudspil: Ministeren har lyttet

I afsnit 2.3 lovede Erhvervs- og Vækstministeriet nemlig, at der også ville komme en undersøgelse om, hvad firmaer som Yousee og Stofa betyder for konkurrencen på markedet. Her skal man nemlig normalt også købe tv-pakker, hvis man vil have internetforbindelse.

Den undersøgelse er sidenhen blevet udvidet, og derfor kommer resultaterne heller ikke før engang i løbet af 2014, fremgår det af svaret på et spørgsmål fra folketingets erhvervs-, vækst- og eksportudvalg til ministeren.

I stedet for at fokusere på tv-pakker og fusioner på markedet, er det nu en bred analyse af hele bredbåndsmarkedet, embedsmændene arbejder på, lyder svaret.

Siden foråret har Erhvervs- og Vækstministeriet fået input fra branchens aktører om, hvad der skal kigges nærmere på, og nu er undersøgelsen lagt fast, skriver ministeriet.

Blandt de største fortalere for bedre konkurrence på internetmarkedet i Danmark er en omfattende gruppe af tele- og internetselskaber, bortset fra TDC. De mener nemlig, at TDC sidder alt for massivt på markedet, med TDC's kontrol over hele kobbernettet.

Læs også: Internetleverandører: Sådan forgifter TDC konkurrencen på bredbånd

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Bue Westh

...og når man er så uheldig at bo i den nedprioriterede del af landet, og der kun er TDC til at betjene een, så får man tilbudt 156 kbps - rettelse: OP TIL 156 kbps som eneste løsning.

og næste år kræver statsmagten, at de skal kunne kommunikere med alle borgere - også dem i den nedprioriterede del af landet - over internettet

min bare...

 • 8
 • 0
Christian Nobel

Skal der nedsættes kommissioner og uddeles ben til vennerne, eller hvad går det på?

For uagtet hvad diverse selvudnævnte orakler påstår, så er faktum at store dele af landet sakker længere og længere bagud, mens andre områder kan få det hele - det er ikke raketvidenskab, så det er ikke mere snak og analyser der er behov for, men simpel handling.

 • 9
 • 0
John Jensen

Det mest bisarre er vel nok at København er et af de dårligst udstyrede på grund af TDC's totale monopol.

Jeg betaler for 20/2 (har langt større behov især på upload) Men jeg får kun 12/.70 ca. Undskyldningen er det er OP TIL Den gummi sætning bruger de kenstant, og jeg kan ikke flytte til Waoo da TDC fik lov til at overtage elselskabernes nylagte fibernet.

Jeg undrer mig stadig over hvordan det kan lade sig gøre, siger han med en slet skjult mistanke om urent trav mellem TDC og FOLKETINGET (HELE TINGET)

 • 3
 • 1
Søren Andersen

Betalt medarbejderbredbånd hører til en tid, hvor få havde bredbånd, og det var nødvendigt for nøglepersoner at kunne arbejde hjemmefra. Nu er det med til at fastholde de stores (TDC's og f.eks. Telenors) monopollignende tilstand på kobbernettet, fordi de kan strikke et godt tilbud sammen til f.eks. staten.

Indfør i stedet et bredbåndsfradrag, så man selv kan vælge, hvilken udbyder man ønsker at bruge hjemme, og ikke den udbyder som staten eller arbejdspladsen har valgt.

Kommentar fra anden tråd: http://www.version2.dk/artikel/hver-fjerde-svenske-internetforbindelse-e...

 • 1
 • 0
paul sehstedt

Jeg undrer mig over, hvor langsommeligt Danmark udvikler sig: politiske visioner drukner i undersøgelsesudvalg og kommissioner. Djøfferne har virkelig kronede dage!

Heldigvis har vi i det syddanske område Syd Energi, der har etableret fibernettet Bredbånd Syd. Jeg nyder godt af min 30/30 forbindelse uden at jeg skal købe odiøse tv-pakker!

Jeg er kritisk over for den tvangsunderholdning, der konstant regner ned over os.

Giv os hurtige, stabile fibernetforbindelser og lad hver bruger selv bestemme, hvad han vil hente ind i huset via nettet.

Vi er jo på samtlige områder Verdens bedste nation....

 • 3
 • 0
Lars F. Jensen

når man er så uheldig at bo i den nedprioriterede del af landet,

Hele landet bliver dækket af 4G/LTE800 senest i 2015, men med den nuværende udbygning ret meget før. TDC skal dække alle de svagt dækkede områder og det ser ud til, at Telia/Telenor vil følge lige efter TDC.

Der er ikke nedprioriterede områder - man har derimod pålagt TDC at sikre universal 4G/LTE dækning (typisk LTE800 udenfor byerne).

Med en 4G/LTE router og evt. et par udendørs antenner, vil man kunne opnå meget gode hastigheder overalt i landet (hvis man ikke lige bor i en dyb dal langt inde i en skov eller lignende)

Lars :)

 • 1
 • 5
Johnny Olesen

Hele landet bliver dækket af 4G/LTE800 senest i 2015, men med den nuværende udbygning ret meget før. TDC skal dække alle de svagt dækkede områder og det ser ud til, at Telia/Telenor vil følge lige efter TDC.

Der er ikke nedprioriterede områder - man har derimod pålagt TDC at sikre universal 4G/LTE dækning (typisk LTE800 udenfor byerne).

Med en 4G/LTE router og evt. et par udendørs antenner, vil man kunne opnå meget gode hastigheder overalt i landet (hvis man ikke lige bor i en dyb dal langt inde i en skov eller lignende)

Lars :)

Spørgsmålet er så om TDC så også vil lancere produkter, som kan understøtte denne brede dækning? Lige nu tilbyder TDC jo ikke mobilt bredbånd med mere end 10 GB data, mens konkurrenterne tilbyder både 500 og 1000 GB.

Personlig vil jeg nok hellere sætte min lid til de teleselskaber, som ikke i nævneværdig grad risikerer at konkurrer mod sig selv.

Og så er det ikke kun Telenor/Telia som rykker på 4G LTE i øjeblikket. Næste år skal vi nok også holde øje med 3, som også følger ret godt med, men som dog ikke rigtig formår at opdatere deres dækningskort.

 • 0
 • 0
Kenn Nielsen

TDC køber Com-X og bliver dominerende på fiber.

Når politikerne nu bliver spurgt om de vil acceptere at TDC dominerer på fiber, kan de henvise til at det danske bredbåndsmarked ikke bare bliver analyseret til næste år. - Nææh det bliver gennem analyseret.

Wow, hvor et sammentræf.

K

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere