Det betyder frygtløse Felix’ supermandspring for livestreaming på Youtube

Teknologisk er det ikke helt så vildt at håndtere otte millioner livestreams på Youtube, som det er at springe ud fra 39 kilometers højde, som frygtløse Felix har gjort. Men de mange millioner mennesker, der fulgte østrigerens frie fald på Youtube, vidner måske om en ny tid.

Intet mindre end otte millioner mennesker fulgte østrigeren Felix Baumgartners frie fald fra 39 kilometers højde - ikke i fjernsynet, men på Youtube.com. Det er en ny rekord for Googles videotjeneste.

På den måde skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, at Youtube på mere regelmæssig basis kan lave den type livestreams, som de eksempelvis også gjorde under OL i London i sommer. Det skriver All Things Digital.

AllThingsD vurderer, at interessen for at følge frygtløse Felix’ supermandspring live på Youtube måske viser, at internettet endelig har en chance for at konkurrere mod traditionelle tv-kanaler, når det kommer til live-dækninger af store begivenheder, der stadig i dag er et af ​​de sidste områder, hvor tv har en fordel frem for internettet.

Et stykke vej endnu

Men - og det er et stort men - rettighederne til at vise diverse store sportsbegivenheder, fantomudspring og lignende bremser stadig udbredelsen, når det kommer til lovlig livestreaming, som i Felix Baumgartners tilfælde på Youtube, pointerer AllThingsD.

Alligevel anser techsitet Youtube for en yderst vigtig platform for direkte dækning i fremtiden.

Hvis live-dækningen bliver ved med at brede sig, udvikler Youtube sig dybest set til en plug and play-mulighed for enhver større virksomhed, der ønsker at gøre forretning med Google. Og når det regner på præsten, drypper det på degnen: Dermed vil de almindelige brugere også i fremtiden uden tvivl få flere muligheder, som med Baumgartners spring, der dog også var sponseret af Red Bull.

Softwaredirektør for Youtube Jason Gaedtke, der førte tilsyn med livestreamning under OL i London, udtaler til All Things Digital, at de har lært af OL-dækningen, og at tilgangen til livestreaming ikke vil blive mindre i fremtiden på Youtube.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Johan S. Larsen

Jeg fulgte også Felix' spring igår på youtube, dog via RedBulls egen hjemmeside.

Da jeg bagefter forsøgte at gå på YouTube fandt jeg dog ud af at siden rent faktisk var bukket under. I hvert fald fik jeg bare en side hvor der stod at programmet ikke var tilgængeligt når jeg forsøgte at tilgå startsiden. Et par gange fik jeg dog den almindelige men hold da op det tog lang tid. Så måske de skulle kigge lidt på teknikken inden de begynder at livestreame OL og den slags ud til det dobbelte af DKs befolkning ;-)

 • 5
 • 0
#3 Anonym

@Benni

Jeg oplevede 2-3 gange at den lige skulle buffer stream i 2-3 sekunder, men ellers var der ikke problemer med det i 720p (Mac på Waoo fiber)

 • 4
 • 0
#8 Lars Tørnes Hansen

Mit stream gik jævnligt ned. Så markøren hvilkede over stop/play knappen, så den hurtigt kunne slukkes og så startes igen.

Jeg bruge først Chrome browser - det gik ikke så godt, derefter firefox og det gik lige så dårligt, og i begge tilfælde havde jeg endda sat streamingen ned på 240p. Samtidigt havde jeg også lukket alt andet ned der brugte netværk - det hjalp lidt på det.

Streamingen på redbullstratos website var også fra youtube.

Jeg overvejede at bruge rsdp protokollen sammen med en dedikeret streaming fremviser program i stedet for at bruge en browser.

 • 0
 • 0
#9 Michael N. Jensen

Havde ingen problemer her via Chrome / Waoo, den rebuffede dog et par gange under countdown, men under selve eventet kørte det uden problemer.

Men da imponerende så godt det virker, billedet kvaliteten var også helt i top, så kan man jo undre sig over det skal være så svært for DR at servicere langt færre brugere i en lavere kvalitet, hvor buffering kan ske 20-30 gange i peak perioden om aftenen, bare i en enkelt udsendelse.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere