Jagt på malware endte med ødelagt udstyr for én million kroner

Illustration: leowolfert/Bigstock
Jagt på malware fik handelsdepartementet i USA til at ødelægge mus, fjernsyn og printere for 170.000 dollars. Det viste sig at være helt unødvendigt.

Det er ikke alle, der har et lige godt greb om, hvordan man sikrer sig mod cyberangreb. Hos det amerikanske handelsdepartement angreb man problemet ved at ødelægge udstyr, for hvad der svarer til lige under en million danske kroner. Det skriver The Verge.

Det ødelagte udstyr var ting som fjernsyn, computermus og printere, og en talsmand fra departementet har senere indrømmet, at ødelæggelsen var totalt unødvendig.

It-afdelingen hos departementet jagtede malware, men i den sidste ende viste det sig, at malware kun var til stede på to af de stykker udstyr, der blev ødelagt.

Nogle af medarbejderne var endda klar over dette, men på grund af en række misforståelser fortsatte ødelæggelser helt, indtil afdelingen løb tør for it-budget.

Læserne på The Verge spekulerer i deres kommentarer til artiklen i, om it-afdelingen måske har brugt malware-jagten som en undskyldning til at skifte forældet udstyr ud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere