Derfor skal du skifte fra Facebook Messenger til dens lettere lillebror med det samme

Facebooks udbredte Messenger er sandsynligvis ikke den eneste app, der kan gøres lettere for folk, der kan nøjes med de mest centrale elementer.

Hvis du er en af de 1,2 milliarder mennesker, der har downloadet Facebook Messenger til din mobile enhed, så bør du overveje at skifte den ud med dens lettere lillebror, Messenger Lite. Lige nu.

Læs også: Journalist fik udleveret 800 sider om sig selv af Tinder: »Vi kan ikke garantere den fortsatte sikkerhed«

For den lettere, back-to-basic udgave er vitterligt let, skriver Wired. Den nye, lettere app bruger og kræver mindre data og tærer mindre på din Androids hardware, der så kan bruges til alskens andre opgaver, du stiller telefonen. Både når den kører i baggrunden, og når man bruger den

Og medmindre du spiller en masse Facebook-spil og bruger Facebooks end-to-end-kryptering, føler du kort sagt ikke, at du går glip af noget, mens du til gengæld får en mere flydende brugeroplevelse.

Læs også: Facebook og Google hængte uskyldig mand ud efter angrebet i Las Vegas

Hovedsagelig fordi den er skrællet for funktioner, man alligevel ikke bruger. Hvis alle 1,2 milliarder brugere hentede den lettere app og hver dag sparede bare tre sekunder i loadtider og færre drop down-menuer, ville det svare til en million timer.

Læs også: Det svære samtykke: »Virksomheder skal kende brugerens creepiness-grænse«

Messenger Lite er dog forbeholdt Android-enheder alene, og der er intet, der tyder på, at den lettere pendant til Messenger-applikationen udkommer til iOS foreløbig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Sørensen

For mig ligger problemet i, at det så ikke længere er muligt at bede app'en om ikke at have snablen nede i mine kontakter, sms'er, mikrofon, osv. Og da Messenger Lite compiles på Android 2.3 SDK'en (sikkert for at være kompatibel med så mange enheder som muligt), så kommer de fine spørgsmål vedrørende tilladelser via en popup ikke frem - kun som en almighty popup ved install, som alle alligevel ignorerer.

Jo vist, jeg kan gå ind i indstillingerne for app'en og fjerne alle permissions. Men det ændrer ikke på, at disse indstillinger er slået til fra start.

Og manglen på muligheder for f.eks. end-to-end kryptering (om end det er en vag kryptering som diverse 3-bogstavs agencies alligevel har nøglen til) gør at det er et klart no-go fra mig.

Og så er der en lille ting, som for mig også er et irritationsmoment. Emojis! Lite bruger Androids inbyggede emojis, som ikke altid stemmer overens med Facebooks emojis. For ikke at tale om designet af de indbyggede, som jo er helt hen i skoven, og man skal have pillet i sin telefon (læs rooted) for at skifte til EmojiOne.

  • 6
  • 0
#3 Pernille Tranberg

Puha, artiklen kan altså opfattes som en anbefaling af Facebook Messenger af Version2. Det er en af de absolut værste apps hvad angår manglende personlig datakontrol, og der er så mange gode alternativer: wire (wire.com) fx, som ovenikøbet er europæisk og efterlever en streng privacylovgivning eller Signal. Men selvfølgelig, hvis du vil have at Facebook lytter med i dine samtaler via mikrofonen, så bliv da ved ;-) https://dataethics.eu/hvis-du-ikke-vil-facebook-lytter-med-sluk-din-mikr... ps Wire er også et sikkert alternativ til Skype

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere