Derfor kan sms ikke erstatte hylende sirener

35 kommentarer.  Hop til debatten
Døve kan få en sms, hvis sirenerne lyder. Hører du normalt - så er det bare ærgerligt. Læs hvorfor her.
1. maj 2013 kl. 10:48
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er i dag den første onsdag i maj, og det betyder, at sirenerne over hele landet hyler klokken 12.00 for at minde befolkningen om, hvordan signalerne lyder, og hvad de skal gøre, hvis sirenerne lyder på en vilkårlig anden dag end netop i dag.

På samme tidspunkt får de cirka 720 døve og hørehæmmede, der har tilmeldt sig Beredskabsstyrelsens og Rigspolitiets sms-varsling, også en testbesked som led i den landsdækkende test.

Men hvorfor får hele Danmarks befolkning ikke bare en sms-besked i stedet for at skulle høre sirenerne?

»Som udgangspunkt kan vi ikke sende til folk, der ikke har bedt om det. Det nuværende system er ikke designet til at kunne sende til én million danskere, men er designet til de cirka 4.000 potentielle kunder, vi har,« forklarer it-chef Henrik Andersen fra Beredskabsstyrelsen til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er leveret af norske UMS og er beregnet til at kunne udsende sms-beskeder til de anslået cirka 4.000 døve i Danmark.

Beredskabsstyrelsen havde tidligere en direkte forbindelse til TDC's mobilnetværk, men den løsning var for dyr i forhold til, hvor mange der brugte systemet.

Med det nuværende system får samtlige tilmeldte en alarm via sms, når der varsles om eksempelvis kraftig røgudvikling i forbindelse med en brand, som er det, sirenerne oftest bliver brugt til.

Det er af indlysende grunde en varsling for et geografisk afgrænset område, men med den nuværende sms-løsning er der ikke implementeret geografisk sortering af modtagerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sms'erne kommer ud til alle tilmeldte. Det har vi også gjort dem opmærksom på,« siger Henrik Andersen.

Beredskabsstyrelsen arbejder på at udbygge varslingssystemet, men vil ikke bygge et stort sms-system til hele befolkningen.

»Men vi tænker på det i forhold til de aftaler, vi har med public service-medierne. Kan vi få dem til at sende varslinger ud på alle deres breaking news-platforme, så tror vi mere på dét end på at opbygge et særskilt sms-system,« forklarer Henrik Andersen.

Public service-medierne spiller allerede en vigtig rolle i beredskabet, da dagens sirenetest netop afprøver signalet, som i en nødsituation instruerer befolkningen om at gå inden døre, lukke døre og vinduer, slukke ventilationsanlæg og afvente yderligere information fra Danmarks Radio eller TV 2.

»Vi tror også på, at der vil komme nye teknologier, som kan bruges til at nå den brede befolkning, men lige nu vil vi gå efter de lavt hængende frugter og indgå aftaler med eksempelvis public service-medierne,« siger Henrik Andersen.

Sms-varslingen er gearet til at håndtere op til 4.000 brugere, men med blot 720 tilmeldte er der altså mange døve, som ikke er tilmeldt systemet.

»Vi er lidt kede af, at der ikke er flere tilmeldte, så i år har vi lanceret en tegnsprogsvideo for at prøve at få nogle flere døve med,« slutter Henrik Andersen.

Er du i tvivl om, hvad sirenesignalerne betyder, kan du læse mere på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

35 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
34
4. maj 2013 kl. 02:48

På den anden side, så er jeg tunghør, og har ikke min mobil op I soveværelset, jeg kan ikke høre den. Så vågner ikke.

Da mine forældre engang opdagede politivogne, der kørte rundt og advarede, åbnede de rent faktisk døre og vinduer, hvad de så ikke skulle. Ja, jeg opdagede det ikke- og blev nervøs på mine kaniners vegne. De slap dog med skrækken.

Men jeg er tunghør, jeg har ALDRIG hørt om denne service. Døve mennesker er ikke ens, hørehandikaps er faktisk meget forskellige. Så... Det... Når jeg sover, har jeg ikke mine høreapparater I. Jeg har ikke vibrerende dims I min pude, som rigtige døve måske har.

Mvh Tine

30
3. maj 2013 kl. 00:20

...
Jeg kan oplyse dig om at vi er opmærksomme på de muligheder en App kan give og er i øjeblikket ved at vurdere potentialet i en katastrofeapp sammen med Rigspolitiet.
...

Så umiddelbart er der ikke nogen grund til at jeg laver en lignende app.

29
3. maj 2013 kl. 00:10

Cell Broadcast har bestemt fordele, især ifht congestion. Desværre er det ikke meget udbredt i DK: TDC sender stationsID/mastenavn på CB kanal 50, og det er vist det. Modtagelse af CB er i øvrigt deaktiveret i mange (de fleste/alle?) telefoner som standard, så indstillinger skal ændres, før det kan udbredes.

Overvejelser om varsling via mobiltelefon med SMS og CB er beskrevet i Emergency Messaging to General Public via Public Wireless Networks fra 2007.

Dog ser det nu ud til, at varsling via CB bruges eller afprøves aktivt i USA som CMAS og i EU som EU-ALERT

31
3. maj 2013 kl. 00:29

... og hvis andre i mellemtiden vil lave en app, er det vigtigt at sikkerhed (især integritet) tænkes ind fra starten i app'en og i hele dataflowet, så falske advarsler undgås. Tænk blot på den panik, som kompromitteringen af @AP og det falske tweet om eksplosioner i det hvide hus skabte.

32
3. maj 2013 kl. 08:19

Cell broadcast [CB] er i mine øjne den eneste rigtige løsning. Beskederne sendes på signaleringskanalen, og vil altid komme igennem uanset om mobilnettet er nede eller mættet med opkald til 1-1-2 eller forsøg på at tilgå DR.dk eller lignende. Det er næsten kun en bombe direkte på mobilmasten, der kan kvæle denne kommunikationsvej. Alt det "pjat" med at bruge Apps vil kun føre til øget datatrafik, hvilket netop kan være med til at forværre problemet.

Som nogen tidligere har påpeget, er det ikke alle telefoner, der modtager CB beskeder i standardopsætningen (jeg tjekkede lige min egen, og den er faktisk sat op til at modtage dem), men det kunne man jo lave om på - fx ved at kræve at alle nye telefoner skulle sælges med CB aktiveret eller med en tydelig vejledning i, hvordan dette gøres (i modsætning til en note midt på side 117 i manualen). Måske de opsætnings-SMSer, som teleselskaberne leverer til at opsætte telefonernes dataindstillinger også kunne sikre at CB modtagelse er aktiveret? Der ville så kun gå et par år (gennemsnitlig levetid for en telefon) før det er udbredt til en kritisk andel af befolkningen.

I forbindelse med sirene og RDS afprøvningen kl. 12 den første onsdag i maj, kunne dette system så ligeledes blive testet ved at sende en kort besked ud til alle telefoner "Dette er en beredskabstest. I tilfælde af, at der skulle ske en katastrofe i dit område, vil du modtage instruktioner om, hvad du skal gøre på din telefon." Hvis der i medierne gøres opmærksom på denne CB test, er der en chance for, at de, der ikke har modtaget beskeden, vil sørge for at eftertjekke indstillingerne af deres telefon.

25
2. maj 2013 kl. 10:31

SMS til borgerne i krise situationer, burde være en selvfølge. Man kan jo lave et simpelt system, hvor Danmark er delt op i områder og så sende SMS ér til de berørte områder. Det findes faktisk i dag, det hedder GRUPPE-SMS.DK Det burde så være et lovkrav at alle telefoner skulle registres, ikke med navn men blot med et områdenummer.

27
2. maj 2013 kl. 12:46

SMS til borgerne i krise situationer, burde være en selvfølge. Man kan jo lave et simpelt system, hvor Danmark er delt op i områder og så sende SMS ér til de berørte områder. Det findes faktisk i dag, det hedder GRUPPE-SMS.DK
Det burde så være et lovkrav at alle telefoner skulle registres, ikke med navn men blot med et områdenummer.

Som jeg læser dit indlæg, vil du sende en SMS til de berørte områder, ud fra oplysningen om, hvilket område en telefon er hjemhørende i. Det er jeg ikke enig i.

Jeg skulle mene, at det relevante er at sende en SMS til de telefoner, som aktuelt befinder sig på det pågældende tidspunkt - det er jo mobiltelefoner, ikke fastnet. Så cell broadcast, som andre har nævnt her i debattråden, ville fra mit synspunkt være det rigtige at bruge.

28
2. maj 2013 kl. 12:55

at det relevante er at sende en SMS til de telefoner, som aktuelt befinder sig på det pågældende tidspunkt - det er jo mobiltelefoner, ikke fastnet. Så cell broadcast, som andre har nævnt her i debattråden, ville fra mit synspunkt være det rigtige at bruge.

Det er teknisk muligt at benytte cell-broadcast, men i praksis er det bedre at bruge SMS. På nogle telefoner er cell-broadcast f.eks. slået fra og skal aktiveres manuelt.

Forsyningsselskaberne benytter allerede i dag den mode, hvor de udsender SMS beskeder til alle deres kunder i geografisk afgrænsede områder, og det virker fint.

Selvom nogle folk får en unødvendig besked, fordi de er langt væk fra området, så er det bedre end ingenting.

26
2. maj 2013 kl. 11:03

ystem, hvor Danmark er delt op i områder og så sende SMS ér til de berørte områder. Det findes faktisk i dag, det hedder GRUPPE-SMS.DK
Det burde så være et lovkrav at alle telefoner skulle registres, ikke med navn men blot med et områdenummer.

De oplysninger findes allerede i teleselskabernes databaser med undtagelse af de efterhånden få anonyme taletidskort, der stadigvæk sælges. Hvis du læser mit indlæg lidt længere oppe, så kan du se, at der findes allerede kommercielle systemer, som allerede i morgen vil kunne klare opgaven.

Men det koster penge.

19
1. maj 2013 kl. 16:12

Fuldstændig rigtigt. Og der er ingen garanti for, at den enkeltes mobil virker, har strøm, o.s.v, når net gælder. Desuden er vi nogen, som (for det meste) kan finde ud af at sætte vores mobil på lydløs, når vi er til møder, undervisning, eller andet, hvor det ville være forstyrrende.

17
1. maj 2013 kl. 13:37

gad vide hvor meget af dette der virker i en situationm hvor gps er slukket/jammet osv. Sker nok ikke i krise men måske i krigstid.

Mit bud(PHK kan nok sige meget mere)

  • gps yt
  • mobil net yt
  • tetra yt
  • dr/tv2 yt ?
  • andet yt ?
18
1. maj 2013 kl. 14:23

gad vide hvor meget af dette der virker i en situationm hvor gps er slukket/jammet osv.
Sker nok ikke i krise men måske i krigstid.</p>
<p>Mit bud(PHK kan nok sige meget mere)</p>
<pre><code>gps yt
mobil net yt
tetra yt
dr/tv2 yt ?
andet yt ?
</code></pre>
<p>

Ja det sikreste er nok at mejsle varslet ind i stentavler og lade dem cirkulere mellem husene ;-)

Derudover er det da værd at hæfte sig ved, at tendensen inden for GPS-understøttelse på smartphones går imod redundans (GLONASS, Leonardo osv) og en effektiv varslingstjeneste bør nok ligeledes have en vis redundans som et designkriterie.

20
1. maj 2013 kl. 16:33

@Kristoffer

Runer er nok sidste udvej, men meget af vores teknologi er vist efterhånden bundet op på tid fra gps. Så vidt jeg ved ligger de forskellige gps systemer så tæt på hinanden i frekvens at jammes en så jammes alle. Det er vist med vilje så man ikke kan jammes de andres uden at jamme sine egne.

Så har du et svar om vi kan klare os uden gps og gps tid ? eller om al infrastruktur falder fladt sammen så man - ligesom i USA - skal falde tilbage på radioamatører til at varetage kommunikation ?

15
1. maj 2013 kl. 13:06

Såe ... Er der nogen der kunne tænke sig at gå med på at få udviklet sådan en informations-sag?

At lave en app der kan pushe en besked til alle devices, og kun dem der er "tæt nok på" bliver notificeret burde være overskueligt. Problemet ligger i at få folk til at installere appen, IMHO er det en bedre idé at tilføje det til 112 app/dmi/google now/etc... Er der en anden måde end SMS at få alle notifications på? Jeg kunne godt finde på at prøve at lave en app, men det kræver at jeg kan få notifications, og iflg http://brs.dk/BEREDSKAB/SIRENER/SMSVARSLING/Pages/sms-varsling.aspx er det strengt forbudt at tilmelde sig uden at have et handicap (og de vil heller ikke garantere at man bliver notificeret). Jeg har skrevet til its@brs.dk for at høre om det er muligt.

16
1. maj 2013 kl. 13:26

Er der en anden måde end SMS at få alle notifications på?

Der sendes jo en pressemeddelelse til radio/TV med årsag, når sirene-alarmen er blevet udløst. Det bør der i al fald blive. Hvis man kan videresende overskriften fra den pressemeddelelse direkte til GSM Cell Broadcast og på den måde skubbe den direkte ud på telefonerne ifm. at en telefon registrerer sig på en given mast eller sender et keep-alive signal, bør man kunne advisere alle mobiltelefoner i et givent område på ca. 5 minutter.

Hvis man kan få adgang til den samme pressemeddelelse som den der sendes ud til medierne ved en alarm, er det vel bare at sende den ud til mobiltelefoner, som er registreret på en mast indenfor et bestemt geografisk område, f.eks. vha. 112-appletten som forhåbentlig både benytter sig af celle-information fra GSM-masterne og GPS-koordinater (når GPS'en er tændt), altså en art aGPS.

12
1. maj 2013 kl. 12:31

Såvel GSM som UMTS understøtter cell broadcast. Jeg mindes, at det fandtes i gamle på helt almindelige mobiltelefoner, men jeg tror aldrig, at jeg har modtaget en sådan besked.

Er det understøttet af moderne mobiltelefoner, og kan det bruges, uden at man på forhånd skal have tilmeldt sig via en besværlig tilmeldingsprocedure?

I tillæg til de officielle kanaler kunne Facebook og Twitter være et udmærket supplement. Her kan beskeder relativt hurtigt boble ud gennem folks netværk, der ofte rummer en del personer i geografisk nærhed. Beredskabsstyrelsen (eller hvem det nu er, der tænder for sirenerne) kan oprette profiler med geografisk tilhørsforhold, så man kan tilmelde sig de lokalområder, hvor man færdes mest.

10
1. maj 2013 kl. 12:20

En SMS løsning kan aldrig blive andet end et supplement til et rigtigt varslingssystem, som vi netop har hørt afprøvet. Det er ikke alle som har mobiltelefon eller for den sags skyld alle som har mobiltelefon, som altid medbringer den. Vi skal nok ikke forvente at en krise eller krigssituation afventer at alle skaffer sig adgang til det nødvendige hardware.

9
1. maj 2013 kl. 12:15

Jeg har aldrig skrevet en mobil-app før, og er i øvrigt ikke nogen ørn til at programmere, men hjælper gerne med at finde ud af hvordan man kan sende alarm-meddelelser til alle i et geografisk område, så man samtidig har muligheden for at læse hvorfor sirenerne går i gang.

I øvrigt synes jeg at kunne huske at de enkelte mobil-master har mulighed for at push'e informationer ud på mobiltelefonerne. Der var en gang hvor mastens "navn" og geografiske position ofte stod i displayet, så det er i al fald understøttet af GSM-standarden.

Jeg synes ikke at mobil-beskeder skal erstatte sirenerne, men et supplement ville være glimrende. Jeg husker for et par år siden at de lokale sirener pludselig gik i gang kl. 10-11 stykker om aftenen ... Jeg tændte øjeblikkeligt for radioen for at finde ud af om jeg skulle evakueres pga. et militært angreb, giftigt gas, røg, radioaktiv forurening eller hvad årsagen i grunden var til at de larmede ... Ingen info, heller ikke på tekst-TV eller DRs eller TV2s TV-kanaler. Ikke engang på byens lokale radiostation ...

Jeg stak næsen udenfor og kunne meget svagt fornemme en duft af røg, måske fra en brændeovn ... Radioen kørte non-stop på P4 derefter, og ca. halvanden timer senere nævnte de i slutningen af radioavisen at der i øvrigt var en kraftig brand i byen som havde fået alarmerne til at lyde.

Hvis der går halvanden timer fra alarmen går og til årsagen kommer frem, er der ikke tale om en servicemeddelelse, men derimod unødvendig støj. Den manglende information kunne have været sendt ud med det samme via push-meddelelser på mobilnettet under forudsætning af at der er en fungerende net-forbindelse mellem Beredskabsstyrelsen og de danske mobil-udbydere (som mig bekendt har døgn-bemanding i bl.a. deres overvågning). Det fratager naturligvis ikke radio-/TV-udbyderne fra deres informations-pligt, men øger sandsynligheden for at alle er klar over årsagen til sirene-alarmen.

Såe ... Er der nogen der kunne tænke sig at gå med på at få udviklet sådan en informations-sag?

11
1. maj 2013 kl. 12:24

Jesper du har fuldstændig ret i at de enkelte master har broadcast funktionalitet. Standarden hedder Cell Broadcast og er en del GSM standarden. Hvorfor man ikke bruger det er mig en gåde? Mere information kan findes her http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_Broadcast

14
1. maj 2013 kl. 12:45

Jesper du har fuldstændig ret i at de enkelte master har broadcast funktionalitet. Standarden hedder Cell Broadcast og er en del GSM standarden. Hvorfor man ikke bruger det er mig en gåde?

Så jeg huskede rigtigt. Hvor svært kan det egentlig være at få indskrevet GSM Cell Broadcast som en del af en kommende opdatering af softwaren i den landsdækkende sirene-varsling? Jeg ved godt at man ikke kan ændre på kravsspecifikationen for et eksisterende system, men det betyder vel ikke at der ikke kan bygges et modul, som automatisk sender overskriften på Beredskabsstyrelsens pressemeddelelse direkte til samtlige GSM-master i geografisk nærhed af det berørte område.

En yderligere fordel ved Cell Broadcasts må vel også være at de fungerer langt mere pålideligt end f.eks. SMS-beskeder, al den stund at det er direkte kommunikation mellem mast og telefon fremfor en kommunikation som principielt bliver til telefon-mast-backbone-dix-backbone-mast-telefon med risiko for data-køer på et hvert hop igennem udbydernes core netværk. I realiteten er der normalt langt flere hop. Selvom en SMS normalt er fremme i løbet af få minutter, har SMS-trafikken altså stadig laveste prioritet på mobil-nettet, så hvis der er mange samtaler e.lign. havner SMS-pakkerne i kø, til der igen bliver plads til at sende beskeden videre.

8
1. maj 2013 kl. 12:05

Man kunne jo starte med at give Google adgang til advarslerne, så de kunne bruge dem i deres tjenester. I USA giver sender Google "Public Alerts" ud på søgninger, Maps og Google Now. (http://www.google.org/crisisresponse/publicalerts/)

Det første jeg ville gøre i en sådan situation ville være at hive telefonen op af lommen, så hvorfor ikke gøre det nemt?

7
1. maj 2013 kl. 11:33

Jeg føler ikke at en SMS service, til hele landet, ville være nok! Det er ikke alle der lige læser en SMS med det samme. Hvis der er farlig røg, et sted. Og alle deromkring får en SMS, men ikke ser den. Så er alarmen lidt nemmere at høre.

6
1. maj 2013 kl. 11:33

Jeg føler ikke at en SMS service, til hele landet, ville være nok! Det er ikke alle der lige læser en SMS med det samme. Hvis der er farlig røg, et sted. Og alle deromkring får en SMS, men ikke ser den. Så er alarmen lidt nemmere at høre.

4
1. maj 2013 kl. 11:23

Jeg synes man skal betragte varslingsmeddelelser som offentlige data, og så stille dem frit til rådighed for befolkningen.http://www.version2.dk/artikel/oprydning-i-statens-grunddata-skal-spare-kvart-milliard-om-aaret-48164

Så kan virksomheder indarbejde varslingsmeddelelser i deres beredskabsplan, som supplement til sirenerne.

Toget kunne f.eks. være koblet på internet, og forespørge på en hjemmeside eller anden internettjeneste hvert minut. Hvis der så var en varsling, kunne den sende den ud over togets interne system (lysavis, infoskærme mv.)

Store virksomheder med intranet kunne sende deres varsling ud dér.

Danske Døves Landsforbund kunne lave deres egen SMS-tjeneste samt andre tjenester.

Osv.

13
1. maj 2013 kl. 12:40

eg synes man skal betragte varslingsmeddelelser som offentlige data, og så stille dem frit til rådighed for befolkningen.

Det er selvfølgelig ikke helt det samme som en offentlig datatjeneste, men der fandtes faktisk en meget skalérbar, barebones hjemmeside ved navn kriseinfo.dk, som godt kunne have dannet udgangspunkt for din idé (evt. via scraping) ind til 1. januar 2012, hvor siden blev lukket som følge af et politisk forlig, hvor man med afsæt i en opfattelse af, at de enkelte myndigheders hjemmesider sagtens kan skaleres til at klare presset i en krisesituation mente, at der ikke længere var behov for denne tjeneste:

http://brs.dk/omstyrelsen/presse/nyheder/Pages/2012_01_01.aspx

Hjemmesiden havde endda et RSS-feed, man kunne abonnere på med aktuel kriseinformation:

http://web.archive.org/web/20081219190300/http://www.kriseinfo.dk/Emner/RSS%20under%20kriser.aspx

21
2. maj 2013 kl. 00:26

siden (krisinfo.dk) blev lukket som følge af et politisk forlig, hvor man med afsæt i en opfattelse af, at de enkelte myndigheders hjemmesider sagtens kan skaleres til at klare presset i en krisesituation mente, at der ikke længere var behov for denne tjeneste

Og hvordan sikrer man så at det sker? Onsdag morgen var der brand på Als, hvor Sønderborg Politi udsendte en opfordring (beredskabsmeddelelse?) til borgere i nærheden om at holde sig inden døre. Har der stået noget herom på politiets hjemmesider eller sociale medier?

Var det for tidligt at lukke krisinfo.dk?

24
2. maj 2013 kl. 08:30

Dobbelpost

23
2. maj 2013 kl. 08:30

Overskriften på denne artikel er "Derfor kan sms ikke erstatte hylende sirener". Det korte svar er: Nej, SMS kan ikke erstatte sirenerne, men det er et pokkers godt supplement, som vi burde bruge.

Der er intet teknisk i vejen for at indføre et SMS system, hvilket man har i udlandet. Der findes også danske kommercielle systemer, som kan benyttes - og allerede bliver benyttet i Danmark. Det kan man læse mere om her.

Beredskabsstyrelsens advarsler burde være offentlige data, og disse data burde blive "pushed" via applikationerne DMI, DR og 112 App, så flest muligt får informationerne.

24
2. maj 2013 kl. 09:43

@Philip - Du linker til en FAQ om sirenevarsling, der sandynligvis kun opdateres lejlighedsvis og manuelt. Det er ikke en kilde til aktuel information om hændelser her-og-nu.

Aktuelle alarmeringer kan ses på odin.dk og beredskabsinfo.dk, men det er blot meldinger om udrykning via 112. Det er fint for journalister mv, der vil dække begivenhederne, men der er hverken advarsler eller afvarslinger til befolkningen.

5
1. maj 2013 kl. 11:32

Helt enig med Martin! Det er en realistisk og fornuftig måde at skalere et system på. Vi skal IKKE have endnu et forsøg på et statsligt bestilt "globalt" system.

Stil data til rådighed, og lad markedet levere de services, folk efterspørger. Hvis folk ikke er tilfredse med hylesignalet, så man man jo abonnere på en SMS el.lign.

2
1. maj 2013 kl. 11:02

"...Beredskabsstyrelsen havde tidligere en direkte forbindelse til TDC's mobilnetværk, men den løsning var for dyr i forhold til, hvor mange der brugte systemet..."

Om jeg fatter hvordan TDC kan tillade sig at opkræve penge for sådan en vigtig information til døve mennesker?

Gad vide om det havde set anderledes ud hvis TDC ikke var blevet solgt af staten?

1
1. maj 2013 kl. 10:57

Jeg er klar over, at der i en katastrofe- eller krigssituation vil være forskel på pålideligheden i SMS-infrastrukturen og eksempelvis Apple's notifikationsservice, men ikke desto mindre kunne man da godt overveje - som supplement - at indbygge en sådan varslingsservice i den nyligt lancerede 112-app, som mange borgere allerede har installeret på deres smartphones.

Det ville formodentlig også give bedre mulighed for at udsende geografisk afgrænsede varsler til relevante modtagere.

3
1. maj 2013 kl. 11:03

Her er en artikel fra Berlingske, som efter min mening udgør endnu et argument for at bygge sådan funktionalitet ind i 112-app'en:

http://www.b.dk/nationalt/politiets-telefonlinjer-gloeder-under-sirenetest

»En del ringer til alarmcentralen, når sirenerne lyder, men de her unødvendige opkald kan blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen, så det skal man helst undgå.