Derfor kan dit næste udviklingsmiljø måske ligge i skyen

For softwareudviklere kan der være fordele ved at vælge cloud-baserede udviklingsværktøjer. Især hvis man udvikler mobilapplikationer eller er nystartet.

Udviklingsmiljøer kan også være cloud-tjenester efter Software-as-a-Service-modellen, hvor man betaler efter sit forbrug, ligesom man kender det fra elregningen eller taletidskort til mobiltelefonen.

Der findes allerede en stribe cloud-baserede værktøjer, hvoraf mange henvender sig til udvikling af mobilapplikationer, hvor cloud-miljøet giver mulighed for at bygge applikationerne sammen med cloud-tjenester bag applikationen. Det skriver InfoWorld.

»Fordelen ved at udvikle på denne måde er, at du eliminerer mange fejlkilder, eksempelvis konfigurationen af din arbejdsstation,« siger direktør Tyler Jewell fra Codenvy til InfoWorld.

Codenvy er én af udbyderne af udviklingsmiljøer, som ligger i skyen, og kan bruges til at lave webbaserede applikationer til mobile platforme.

Ifølge analysefirmaet Ovum kan cloud-tjenesterne være en fordel for eksempelvis nystartede softwareiværksættere, fordi man fordeler udgiften til udviklingsværktøjerne som en løbende omkostning frem for en stor investering fra dag ét.

Der er dog endnu begrænsninger ved de cloud-baserede værktøjer, ligesom der mangler adgang til de omfangsrige værktøjskasser, der er til rådighed for eksempel til programmering i C++ med de traditionelle udviklingsmiljøer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Allan Ebdrup Blogger

Jeg har prøvet flere af disse services, senest cloud9.com til node.js udvikling. Det er ret cool at der er debugger og mange andre features som man kender fra en installeret IDE.

Det der til sidst fik mig til at holde op med at bruge det, var at det var begrænset ifht at forke node processer osv. Det er ikke godt når lige det sidste mangler. Spørgsmålet er om de kan komme det sidste stykke, eller om man kan lære at begrænse sig en smule. Hvis man fra starten bruger en IDE på web.

Jeg kunne ihvertfald ikke leve med det som det er nu. Men jeg håber da at det kommer. Om ikke andet så man kan bruge det som et supplement til ens normale IDE.

 • 1
 • 0
#2 magnus jensen

Jeg bruger selv ShiftEdit.net til alt programmering på min hjemmeside, der hoster nogle filer som min applikation henter information fra. shiftedit virker rigtig godt, jeg prøvede cloud9 og i løbet af 30 minuter var der opstået en fejl i cloud9 der gik ind i slettede mine filer.. om jeg blev sur? ja, for jeg havde ikke en backup og måtte starte forfra med at kode filerne der er ekstrem vigtige for at min app virker... så ja.. vigtigt at selvom man koder i skyen, så tag en backup fra tid til anden!

Jeg håber selv at android programmering kan komme i skyen, at google laver en løsning til det, så jeg kan fortsætte på min app ligemeget hvor jeg er.. ligeså med xcode, men det tror jeg dog ikke sker lige foreløbelig...

 • 0
 • 0
#3 Jesper Jarlskov

Jeg laver en del af mit udviklingsarbejde i vim over en SSH-forbindelse til en dev maskine, det er vel ikke sååå nyt. Det behøver vel ikke være i en browser for at være "cloud"?

 • 2
 • 0
#4 Kristian Sørensen

Jeg lavede en del udvikling i USA tilbage i midt 90'erne siddende i Danmark med X11 over SSH til en maskine i USA.

Med en smule omtanke i valget af komprimerings algoritme kørte det fint hurtigt og frit for forsinkelser over 2 ISDN linjer dvs. 128 Kbit/s og ok-ish over en enkelt.

Betyder det at jeg kan skrive "erfaring med udvikling i skyen" på mit CV ;-)

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere