Derfor fik Lumia 920 trådløs opladning

Det er et nyt og forandret Nokia, som nu kæmper for sit liv. Telefoner bliver udviklet meget hurtigere, og satsningen på trådløs opladning i topmodellen Lumia 920 skete på trods af teknikernes ønske.

Nokia er en skygge af fordums storhed, og hvis ikke de nye Lumia-telefoner med Windows 8 bliver et hit, vil de enorme underskud fortsætte og fremtiden se mørk ud.

Men i Nokias hovedkvarter - som for nyligt blev solgt og leaset tilbage for at få rejst noget kapital - er der kampgejst, rapporterer Cnet’s journalist Roger Cheng.

Selvom antallet af kolleger er reduceret med næsten en femtedel, og der stadig skal skæres 10.000 af de tilbageværende 44.000 Nokia-ansatte, er stemningen ikke trykket, men optimistisk.

Nye folk er kommet til, og modgangen har fået den tidligere så bureaukratiske organisation til at flytte sig langt hurtigere mod et mål, samtidigt med at man tør tage flere chancer.

Som eksempel nævner Hans Henrik Lund, der er marketingsdirektør for smarte enheder hos Nokia, hvordan man på et møde diskuterede i timevis, om Lumia 920 skulle have trådløs opladning.

Dengang var han chef for tilbehørs-divisionen, og han argumenterede på mødet med 16 topledere, designere og teknikfolk for, at Nokia skulle gribe chancen for at komme foran konkurrenterne på netop trådløs opladning. Teknikerne mente, at det ville være en unødvendig forhindring i udviklingen af telefonen, men det endte med at blive besluttet, at funktionen skulle med.

Nu kan Nokias reklamer for Lumia 920 derfor slå på tromme for trådløs opladning, og firmaet kom først med den mulighed i en topmodel - men omvendt er den spole, der suger strømmen til sig, også en af forklaringerne på, at telefonen er blevet tungere og tykkere end de nærmeste konkurrenter.

I Nokias velmagtsdage ville ideen om at bruge en ny teknologi i en flagskibsmodel nemt være blevet afvist, mener Hans Henrik Lund. I stedet ville teknologien først blive afprøvet i nogle mere perifere modeller, eller først komme ud af udviklingsafdelingerne mange år senere.

Stephen Elop, Nokias administrerende direktør, som valgte at droppe Symbian og Meego og skifte alle smartphones over til Windows Phone, er mere personligt involveret i de nye telefoner end tidligere direktører, lyder meldingen. Og selvom ingen vil tale om konkrete salgstal for telefonerne, solgte Lumia 900 ’bedre end forventet’ ifølge Nokia-direktørerne, og efterfølgeren 920 ’sælger ekstremt godt’.

Faktum er dog stadig, at Nokia på et år gik fra at have 16 procent af smartphone-markedet til kun 4,2 procent i tredje kvartal af 2012. Og selvom Nokia har fået gode aftaler med det amerikanske teleselskab AT&T, hvor Lumia 920 er flagskibsmodel under julehandlen, har Nokias strategiske partner Microsoft valgt HTC’s 8X-model som udstillingsbillede for Windows Phone i øjeblikket

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Deleted User

Nej det siger jeg fordi min nokia 900 har svært ved at få batteriet til at due 24 timer og jeg gider ikke lade den hver dag.

Det er ikke opladning hvis du bare kan lægge den et bestemt sted når du sidder på din arbejdsplads eller når du sover, for den skal jo alligevel ligge et eller andet sted. Min HP/Palm Pre3 holder i øvrigt stadig mere end 1 døgn.

 • 1
 • 0
#7 Deleted User

Hvorfor er det ikke en opladning?

Og hvis du alligevel skal have den op af lommen og ligge den en bestemt sted, så kunne du ligeså godt sætte kabel i.

Det er extra besvær at sætte et kabel i, og hvis den ligger i lommen så buler lommen. Desuden så kan jeg når den ligger på docken lige se hvem det er der ringer, hvorimod når den er i lommen skal jeg have den op af lommen for at se hvem det er der ringer. Jeg har læst små artikler hvor folk har modded deres bil så den lå til opladning imens de kørte. Trådløs opladning er nemt, kabler er besværligt.

 • 0
 • 1
#8 Deleted User

Jeg har læst små artikler hvor folk har modded deres bil så den lå til opladning imens de kørte.

Kan sagtens følge det smarte med trådløs opladning, men at modde bilen for noget der kan gøres lettere og mere elegant med en aktiv oplader, det er dog for dumt.

Venter selv på at se hvad en trådløs oplader til Samsung Galaxy S III kommer til at koste. Er begrænset hvor værdifuld denne feature er for mig, men det er jo smag og behag som meget andet.

 • 0
 • 0
#9 Kasper Jensen

Jeg er stor fan af trådløs opladning, dog er jeg stadig også fan af kabel opladning.

Jeg synes det er smart at have det som ekstra funktion, som f.eks hvis jeg var ude at spise, var på hotel, diskotek og mange andre steder at jeg som service har mulighed for at oplade

Læste at wify.dk var gået igang med at montere den eksta service inden for opladning. Kan ikke se hvorfor folk hater så meget over at der bare er kommet en eksra måde at oplade på. bare fordi der er kommet en ny alternativ måde behøver man ikke skrotte den gamle.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere