Analyse: Derfor får du Windows 8 smidt i nakken

Illustration:
Verdens største softwareselskab, Microsoft, har indset, at Windows 8 kan blive et spørgsmål om liv eller død.

Læsere, som er blevet trætte af at vente på, at deres gamle Windows XP-computer snurrer sig igennem en nærmest endeløs opstartsprocedure, har fået et realistisk alternativ. For sølle 229 kroner kan selv brugere af denne aldrende Windows-version opgradere til nyeste skud på stammen, Windows 8, som ifølge Microsoft bl.a. starter væsentligt hurtigere.

Det er tæt på en foræring - og helt nye toner fra verdens største softwareselskab. Ville man opgradere sin XP til Windows 8's forgænger, Windows 7, kostede det rundt regnet det samme som at købe en fuld version.

Det kunne altså snildt blive lige så dyrt som at købe en ny netbook - den kategori af billige bærbare, der i et par år holdt pc-salget oven vande, men som ikke kan længere: Salget af pc'er dykkede i tredje kvartal i år 8 procent, det kraftigste fald i over ti år.

Det har hidtil taget to til tre år for en ny version af Windows at vælte forgængerne af tronen, men så længe har Microsoft ikke råd til at vente denne gang. Foræringspriserne på opgradering er et udtryk for, at hele Microsofts forretning er på spil - for første gang i Windows' historie er pc'ens rolle som vores primære arbejdsredskab truet.

Tablet-computerne kommer

Hvorfor Microsoft bekæmper den udvikling med slagtilbud på opgradering af gamle pc'er vender vi tilbage til, men årsagen til udviklingen er naturligvis tablet-computerne. Alene Apple sælger næsten 200.000 iPads hver dag, og de færreste, som lige har købt en ny iPad, køber også en ny pc.

I sig selv udgør det ingen katastrofe for Microsoft. Windows-logoet sidder stadig på ni ud af ti traditionelle pc'er - over en milliard computere i alt - og Windows er stadig enerådende på de fleste arbejdspladser, for her vil de færreste nøjes med en iPad.

Men grænserne flytter sig: En række danske kommuner har købt iPads til deres elever i stedet for traditionelle pc'er, og samtidig vinder hybriderne frem - tablet-computere, som man kan koble f.eks. et tastatur til, så de fremstår som en komplet, bærbar pc.

Hidtil har Microsoft været stort set fraværende på touch-skærme. Teknisk fungerede Windows 7 upåklageligt på sådanne skærme, men designet haltede gevaldigt, hvis det skulle betjenes med pølsefingrene.

Det ændrer Windows 8 radikalt. Microsoft har redesignet systemet fra grunden til at fungere godt på trykfølsomme skærme. De samme designtræk går igen fra mobiltelefon over tablet til en almindelig pc.

Men hvor traditionelle pc'er med Windows 8 væltede ud i butikkerne, da Microsoft lancerede systemet, kræver det stor ihærdighed at opdrive en tablet eller hybrid med det nye styresystem på det danske marked, og selv i USA er udvalget yderst begrænset.

Microsoft er frustreret og kan ikke leve med, at traditionelle partnere som HP og Dell ikke sprøjter nye Windows-baserede tablets ud. Derfor står selskabet selv bag to tablets med Windows 8 - kaldet Microsoft Surface - og topchef Steve Ballmer går så langt som til at kalde Microsoft 'leverandør af tjenester og enheder' og altså ikke længere et softwarefirma.

Derfor foræringsprisen

Windows sælger altså ikke længere sig selv. Tjenester som kontorpakken Office er flyttet ud i skyen og kan bruges fra en browser. Enheder vil Microsoft stadig gerne samarbejde med partnerne om, sådan som det er sket med Nokia om mobiltelefoner.

Det har dog hidtil været en drønende fiasko. Hvis ikke Nokia havde holdt brandudsalg af sine mobiltelefoner til noget nær kostpriser, så havde Windows været helt fraværende i det marked.

Det bringer os tilbage til foræringsprisen på at opgradere en pc til Windows 8. Microsoft skal overbevise kunderne om, at det nye design er værd at betale for. Markedsføringen begynder naturligt nok med en milliard nuværende pc-brugere. Hvis de ikke tager Windows 8 til sig, så bliver det garanteret ingen succes på tablets. Og hvis det ikke duer på tablets, så kan Microsoft se frem til fortsat fiasko på mobiltelefoner.

Microsoft sætter barren så lavt som muligt med sin foræringspris og de beskedne krav til hardware. Kunderne skal ikke sige nej tak på grund af prisen eller hardwarekravene.

Den totale sammensmeltning

Med Windows 8 lægger Microsoft sig i selen for at udviske grænsen mellem en tablet og en bærbar pc. Kommende hybrider kan bruges som tablets i sofaen, som bærbar på konferencen og i en dockingstation på kontoret.

Ikke så forfærdeligt mange år ude i fremtiden venter den fuldstændige sammensmeltning af pc og mobil. På pc'en har Microsoft stadig det største udbud af programmer. Redaktionens Adobe InDesign og regnskabsafdelingens Microsoft Axapta bliver næppe foreløbig betjent fra en mobiltelefon.

På tablet-pc'er og mobiltelefoner er det lige omvendt. Her er brugerne vænnet til, at software hedder apps, og at de i hovedsagen er gratis. De findes i hundredtusindvis til Apples produkter og Android, men endnu ikke til Windows.

Microsoft har mere end Windows på spil, først og fremmest Office-pakken, der er næsten lige så fast inventar som Windows på arbejds-pc'er verden over. Hvis nedturen for Windows breder sig til erhvervslivet, vil det også ramme koncernens kontorprogrammer. Det er også derfor, Microsoft har gjort Office-pakken tilgængelig på både de nye tablets og på mobiltelefoner for at fastholde fodfæstet.

Microsoft er milevidt fra den konkurs, som truer Nokia. Seneste kvartalsoverskud på 32 mia. kr. vidner om mere end solid business. Men for fem år siden kunne samme Nokia prale med et årsoverskud, der steg 44 procent til 62 mia. kr.

Microsofts businesscase er mere solid, og forandringerne på særligt erhvervsmarkederne for it-ydelser sker langsomme end udviklingen af nye mobiltelefoner. Men Microsoft har indset, at det på nogle områder er sidste udkald for at hoppe på toget. Spørgsmålet er, om partnerne følger med i samme tempo, eller om Microsoft må fortsætte ad Apples vej: producere sin egen hardware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (66)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Steen Bundgaard

Så blev der nok ikke solgt ret mange win8 licenser, kursen på MS vil rasle ned. Det offentlige ville få store problemer når vi vil logge ind med 30 forskellige versioner at linux, mac, og android pcere, og de skal til at kode deres sider ordentligt så alle browsere virker. Glæder mig til det bliver et krav at man kan få f.eks en notebook fra Acer, Lenovo oll. eller en Mac leveret uden styresystem

 • 15
 • 0
#5 Deleted User

Så lige på Youtube hvor da var en video fra Ubuntu's UDS conference at der er begyndt at komme flere og flere PC'er med preloaded Ubuntu, det er ganske vist mest i udviklingslandende, men med den fart de udvikler sig og med de store befolkninger de har, så kan det godt være en trussel mod Microsoft hvis de først begynder at vænne sig til at deres computere kører noget andet end Windows. Bortset fra det, så syntes jeg ikke Windows 8 er så dårlig, det kan være en god ide at opgradere sin gamle Windows XP/Vista, hvis man kører sådan noget....syntes ikke der er noget at vinde ved at opgradere Windows 7 til 8

 • 9
 • 0
#9 Bjarne Pedersen

Jeg kan ikke rigtigt se hvorfor du mener at det er reklame for Microsoft ? Jeg syntes nu at det var en ret god artikel, han lovpriste da ikke Windows på nogen måde...

Og jeg er nu ret enig med ham i det han skriver.

Jeg har selv brugt det gode tilbud, dog fra min nye laptop, så jeg fik det til 119 kr :)

 • 11
 • 1
#11 Steen Bundgaard

Til Benni Bennetsen Jeg mente faktisk at det offentlige skal skrive noget ordenligt kode på deres sider så det kan bruges med alle browsere, ikke om de kan finde ud af at indstalere dette eller hint styresysem oll. Tror ikke du læste hvad jeg skrev, men mere hvad du tror jeg skrev ;o)

 • 8
 • 0
#13 Kim Østergaard Christiansen

Det handler vel i bund og grund om hvorfor man skal opgradere? Min kone har en Windows 7 maskine og den virker fint og hun kan finde rundt i den til hendes behov og som hun selv siger, hvor skulle jeg til at døje med noget nyt? Det her virker fint til mig. Min eneste konklusion efter brug af Windows 8 er, at det er sgu ikke ret fedt med mus og tastatur. Så Windows 7 bliver bare hvor det er, 100, 200 eller hvad det nu koster, er ikke det helt store salgs argument.

 • 4
 • 0
#15 Deleted User

Microsoft, plejer at have en rimelig prispolitik, overfor store virksomheder, og det offentlige - og jeg gætter på, at de aldrig har betalt mere, end de 229 kroner. Det offentlige, og store virksomheder, udgør ca. halvdelen af PC'erne. Private har aldrig betalt for operativsystemet på deres PC. Normalt er softwaren indstalleret, når PC'en købes. Og producenten, har sandsynligvis ikke betalt mere end 229 kroner.

Det nye er, at Microsoft nu tilbyder, at Windows kan købes til den pris, som alle hidtil har betalt. Og det er bestemt ikke en foræring. Men en god forretning.

Dem som taber på det, er ikke microsoft, men PC-producenterne. For tidligere, er røget en PC over disken, når kunderne har købt operativsystemet. Nu kan operativsystemet fås, til samme pris som før, uden PC'en følger med.

Men PC'en kan stadigt ikke fås, uden windows følger med...

 • 1
 • 3
#18 Morten Christiansen

@jarle

Ja og den artikel liger der endnu, den har jeg støt på op til flere gange, mens jeg har søgt på konkurrence og forbrugerstyrelsen, efter et hul i loven om at få windows af ved køb.

men artiklen er ubrugelig da microsft har ændre ordlyden til at det er producenterne af bærbar der afgøre om refusion

hvor man egentlig skal lede nu er under bundle for at finde så mange afgørelser og info, så der hvor det vil komme til at afgøre for forbruger er acer asus lenovo etc til at makke ret da det er til skade for forbrugere, og at microsoft sidder lunt i det

 • 2
 • 0
#20 Morten Christiansen

@Kyllesbeck

Jeg vil ikke mene det er naivt men begrænset information, det står heller ikke på din kvitering hvad rabaten er på windows, på grund af alle de mange trail-versioner der følger med vindows selvom der står i loven at alt rabat og moms med mere skal stå specifik på..

hvis man læser den gamle afgørelse på de 850,-DKK. kan man se hvor hemmelighedsfulde de er med bundle pakkerne

 • 4
 • 0
#21 Deleted User

Hvis man bruger "Modern UI" apps, så er det farvel til multi-tasking og vinduer. F.eks. hvis man bruger Netflix app'en, så stopper al afspilning og app'en forsvinder, når man prøver at multi-taske. DOS har ikke levet forgæves. Mange udviklere vil nok føle sig nødsaget til at splitte sin software op i to grene?

 • 5
 • 0
#23 Flemming Hansen

Det bliver interessant at se om man stadig vil jagte Microsoft fx med browser-valg da det jo er baseret på deres monopol-lignende tilstand. Dette har de ikke på tablet-markedet, så de må vel styre lige så egenrådigt som Apple altid har kunne slippe afsted med?

 • 0
 • 2
#24 Jacobs Gladedage

Hvis man købte sin PC dengang Windows XP fulgte med kan ens hardware vel næppe følge med i Windows 8? Så ville det nok værre bedre, at finde sig en linux distribution beregnet til gammelt hardware og iøvrigt spare 229kr.

 • 2
 • 1
#26 Peter Bunde Hansen

Bare et eksempel. Jeg kobler forbindelse fra til mit WiFi, og kobler på igen. Så kommer der en WRONG_CALL_ERROR. Selvom min helt nye 4G router ligger lige ved siden af, er forbindelsen 'begrenzt'. Jeg skulle ind og ændre power indstillingerne for at forbindelsen ikke hele tiden faldt ud. Det lykkedes mig at sætte laptop'en op som hotspot, men det virkede i 10 skunder, så var festen slut.

Windows 8 er for komputer entusiaster, der elsker udfordringer; det er ikke for almindelige mennesker, der bare vil browse, betale regninger, læse mails, forvalte billeder og video, holde kontakten ved lige og som ser en komputer som et redskab.

Bill Gates er dybt involveret i at redde Verden, men han skulle hellere koncentrere sig om at redde Windows.

Jeg tror Microsoft styrer mod den samme skæbne som Nokia.

 • 8
 • 1
#30 Mikkel Stendevad

Windows 8 er for komputer entusiaster, der elsker udfordringer; det er ikke for almindelige mennesker, der bare vil browse, betale regninger, læse mails, forvalte billeder og video, holde kontakten ved lige og som ser en komputer som et redskab.

Bill Gates er dybt involveret i at redde Verden, men han skulle hellere koncentrere sig om at redde Windows.

Jeg tror Microsoft styrer mod den samme skæbne som Nokia.

Ehm, for your information, så er vi alså nogle / en del entusiaster der ude som ikke kan fordrage windows 8 fordi MS bla. har valgt at pisse os med flere skærme op og ned af ryggen, eller generelt bare at valgt at pisse desktop users op og ned af ryggen med deres klamme retardede system. ;) og JA jeg ved godt at man kan waste alt sin tid på at tweak det til at ha start menu osv. men det ændrer stadiogvæk ik på at man ikke slipper for deres "live tiles" ;)

 • 8
 • 1
#31 Ole Bang

Apple opgradering: 119,- Windows 8 opgradering: 119,- Hvorfor skal overskrift være så negativ? Hvad med "Nu kan man få Windows 8 endnu billigere" eller "Windows 8, bedste OS til prisen" eller "Win 8 er blevet billigere, men tilgængæld næsten lige så dårligt som Apple os"?

Det er ret trættende er se journalister konkurrerer om at være mest apple fanboys.

 • 1
 • 17
#32 Jesper Louis Andersen

Problemet for Microsoft er at du ikke længere kan tage 1000 danske kroner for et operativsystem. Kig på en tablet til 2200 og så bliver det svært at forsvare prisen på 1000 oveni. Det samme gør sig gældende med laptops og dermed skal prisen på softwaren ned, hvis den skal sælges.

Et andet problem er at Google bare giver Android væk gratis. Det er med til at drive prisen yderligere ned for ellers vil det ikke kunne fungere og løbe rundt.

Det at hardwaren bliver billigere kommer også til at blive et problem for Apple i det lange løb. Men de er mere standhaftige fordi de har folk som er villige til at betale mere for hardwaren.

 • 7
 • 0
#33 Peter Bunde Hansen

At du har problemer med at sætte Windows 8 op er uheldigt, men hvordan du kommer derfra og til at MS er ved at dø.. tjah. Det må guderne vel vide. Du forklarer det ihvf. ikke.

Nå, der er måske en 'Don't fuck up' setting, som default står på 'Off'? Når jeg browser, bliver siden ofte ikke helt rendered, jeg skal reloade for at det står korrekt, jeg kunne blive ved. Det er simpelthen et OS der er smask fyldt med fejl og slet ikke intuitivt og brugervenligt. Jeg rebooter fordi den ikke kan se nogen WiFi networks; min iPad kan godt se dem, den logger selv in og bliver logget på.

Hvad er det du ikke forstået? Ellers, giv mig et eksempel på fejl ved software som flytter kunder, for det mener jeg de her fejl vil.

 • 10
 • 1
#35 Ole Bang

Jeg kan så sige at ipad er den værste til mit wifi. ALT andet udstyr virker undtaget konens ipad, jeg bliver nødt til at give den fast ip, ellers kommer den ikke på, den crasher også wifi for de andre, med reboot af router til følge. iCrap.

 • 1
 • 3
#36 Alexander Vinding

Windows 8 er for komputer entusiaster, der elsker udfordringer; det er ikke for almindelige mennesker, der bare vil browse, betale regninger, læse mails, forvalte billeder og video, holde kontakten ved lige og som ser en komputer som et redskab.

Synnes da ikke at jeg kan genkende det du skriver, win 8 er nettop for almindelige mennesker og ikke entusiaster. jeg har selv kørt win 8 i snart en uge der har ikke været nogen problemer. i win 8 der er da nettop nem adgang til mail, sociale medier, billeder og nyheder. så er jeg snart træt af folk der snakker negativt om der ikke er nogen start-knap på skrivebordet, det er der, den er bare skjult. og der er tilføjet en hel masse nye funktioner bla. hurtig adgang til andre vinduer, ved at swirpe fra venstre kant på touchpadet

 • 2
 • 4
#37 Pierre Debié

Mit tv-kiggeri har i flere år gået gennem pc'en. Har "altid" brugt XP og DVB-viewer, men overvejer nu W8 - stadig med DVB-viewer. Er W8 mere egnet til HTPC end XP (der er meget længe om at boote)?

 • 1
 • 0
#38 Peter Bunde Hansen

Jeg forstår udmærket, hvad du skriver, men derfor behøver det du skriver ikke give mening.

Ehh, kan du blive enig med dig selv? Giver det mening eller giver det ikke mening?

Der er ikke noget jeg hellere ville, end at Windows 8 fungerede. Jeg har betalt 1500 Euro for en laptop, og jeg har derudover en Lumia med Windows mobile. Jeg synes ideen med kakler er fin, vi har alle forskellige behov.

Det siger måske noget om jeres forhold til Windows, at hvis man rapporterer fejl, er det 'flamewar'. I kunne have godt af et Service Management kursus: det er en helt naturlig del af det at tilgodese kunder og brugere, at man forholder sig seriøst til test og til incidents. Man kan ikke surt svare: ...bare fordi DU ikke kan finde ud af at bruge vores system, betyder det ikke at HELE VERDEN er mongoler.

 • 2
 • 1
#39 Ole Dahl

229 kr er vel ikke få smidt i nakken og rent faktisk er det 449 kr for som artiklen så rigtigt skriver drejer det sig om en opgradering. altid følt det er dårligt de kræver betaling for opgradering har jo en gang betalt for systemet og det er jo MICROSOFT der ønske man udskifter det gamle, så hul i hovedet forlange vi skal betale. lad dem betale der skal købe et nyt Styresystem og lad eksisterende brugere downloade gratis opgraderinger, det er det eneste rimelige, i 2014 når de hiver stikket ud på XP er de nærmest tvunget til give gamle xp ejere en gratis opgradering eller frugte de gør folk så sure de helt dropper ms. tænk hvilken god markedsføring MS. ville få hvis de lod update være gratis.

 • 0
 • 2
#40 Peter Bunde Hansen

Ehm, for your information, så er vi alså nogle / en del entusiaster der ude som ikke kan fordrage windows 8

Mikkel, hvad er Windows 8 så til for? ;-)

Et eksempel: hver 10. browser request i IE, bliver ikke fuldt rendered. Man skal lige reloade, så bliver det helt rendered.

Er der så en setting: 'Requests rendered in first step', som default fra fabrikken er sat til 90%?

Mobile devices kommer til at styre udviklingen indenfor OS, og der er Microsoft sejlet totalt agterud. Tag lige en Samsung Galaxy S3 med Full HD; man kan jo alt muligt på den. Min tyske kollega der er systems architect og har sat HP BAC op for mig, bemærkede at han næsken ikke mere bruger sin PC privat, for han kan det hele på sin Asus tablet.

Det er trist at Microsoft har meldt sig ud af det brugervenlige, mobile segment for menigmand. De har en enorm kapital organisatorisk, i penge og teknologisk, men de har valgt lauerbærrene.

 • 1
 • 2
#41 Johnnie Hougaard Nielsen

Det er trist at Microsoft har meldt sig ud af det brugervenlige, mobile segment for menigmand. De har en enorm kapital organisatorisk, i penge og teknologisk, men de har valgt lauerbærrene.

Jeg synes nu at det kan siges at Windows 8 kakkelbordet i det mindste er et bud på at ramme menigmand, som egentlig ofte mest bruger operativsystemet som vej til at starte en browser, og et par andre programmer. Men i takt med at mere og mere foregår via browseren, får operativsystemet jo mindre og mindre betydning, og Microsoft risikerer så at frustrere især de brugere som ikke er hoppet på en touch-laptop.

I takt med at en PC lever flere år end tidligere, skal der en ekstraordinær gulerod til for at lokke folk til at konvertere, og tage bøvlet med at lege "mystery meat navigation". Hvor er den?

 • 0
 • 0
#42 Jarle Knudsen

Jeg synes nu at det kan siges at Windows 8 kakkelbordet i det mindste er et bud på at ramme menigmand, som egentlig ofte mest bruger operativsystemet som vej til at starte en browser, og et par andre programmer.

Og her rammer I herre sømmet på hoved: input devices

Nu med Win8/WPprøver Microsoft (og Canonical med sin Unity) med en "one UI fits all"... det er dømt at fejle på en eller anden plan... for:

Not everybody has same size butt.

For nogle UI fungerer bedste med tastatur, andre med mus + tastatur, endnu andre med touch eller pen... sådan er det bare. Ikke alt kan fikses med en hammer og skruetrækker... nogle gange har man også behov for skiftnøgle :O)

Not everybody has same size butt.

 • 6
 • 1
#45 Ole Dahl

Brugere nyeste firefox straks bruger Version2 s side blinker min pointer når rykker de, så den er til blive skør af, har flere faneblade åbne og den blinker på alle sider, lige til lukker for version 2 siden igen.

 • 0
 • 4
#46 Deleted User

Sjovt du skriver det for jeg mener at huske en dom eller to der takserede en OEM Windows til 850,-DKK.

Jeg fik min notebook i Bilka til 1295 kr. og den havde indstalleret Windows 7. Tror næppe, at producenten har betalt 850 kr. Er den pris uden moms? Var der nogen dokumentation for, at producenten betalte 850 kr. for Windows, på en ny PC, hvor der er præindstalleret? Eller, var det en "tilbudspris" inklussiv, producent og forhandler fortjeneste? Ihvertfald, var det rigtigt dumt af producenten, at betale for det. For det første jeg gjorde, var at formatere harddisken, og indstallere eget OS.

 • 2
 • 1
#47 Dennis Nielsen

Tror næppe, at producenten har betalt 850 kr

De kan de så men godt siger ikke at de gør. Men alt det crapware der følger med en ny windows maskine idag betaler jo for at din maskine bliver billigere. Så hvordan regnestykket går op er ikke til at sige man som alm. forhandler har Microsoft aldrig ladet en tjene det store på deres produkter.

 • 6
 • 0
#51 Jesper Poulsen

"Det er simpelthen et OS der er smask fyldt med fejl og slet ikke intuitivt og brugervenligt.

Så hvis det vitterligt er smaskfyldt med fejl og slet ikke intuitivt og brugervenligt, så har vi ro for dig?

Du vil kun arbejde med perfekt fungerende software?

Hvis det er rigtigt, hvorfor er du så udpræget Windows-mand? Du burde sidde på en mainframe og arbejde med MVS og z/OS.

 • 0
 • 2
#53 Hans Andersen

Hmm har installeret win 8 på en ældre xp maskine for 249 kr. Billigt ifht hvad det har været, men JEG ønsker IKKE, at hver gang jeg slå en prut i den ene ende af nettet "skyen", at man kan se det i den anden ende :) Og jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke kan få lov til at slå Metro fra, gider ikke at bruge touch, vil langt hellere bruge tastatur....

 • 1
 • 1
#59 Morten Christiansen

synes lige jeg ville afslutte debaten til fordel for forbruger, og gid alle patentliderlige firmaer må rådne

Kombinationssalg kan være en fordel for monopolisten, selv i tilfælde hvor forbrugerne ikke bruger monopolistens sekundære produkt.78 Når to komplementære produkter bindes sammen, nedsættes forbrugernes betalingsvillighed for konkurrentens sekundære produkt, endda selvom dette måtte være bedre end monopolistens. Monopolisten kan via kombinationssalget tvinge forbrugerne til at aftage det bundne produkt, men da konkurrentens sekundære produkt er bedre end monopolistens, vil forbrugerne fortsat købe konkurrentens produkt, og undlade at bruge monopolistens. Herigennem vinder monopolisten en del af forbrugernes samlede betalingsvillighed, og konkurrenten er tvunget til at kræve en lavere pris for sit sekundære produkt.

 • 2
 • 2
#63 Ole Dahl

mon ikke MC hentyder til en pc med windows og foretrækker linux, sjovt er det mest populære software til Linux og MAC. programmer til kørsel af windows OS eller windows programmer, de vil ikke ha systemet men de kan ikke undvære det, noget af et paradoks :) :) :)

 • 0
 • 0
#64 Morten Christiansen

@OD

nej jeg fortrækker faktisk anden windows hvis du egenligt skulle vide det, men det skal ikke være på bekostning af jeg skal betale mer udgift af at hvis jeg skal købe en gamer pc med windows 8 og så der efter købe en anden version af windows..

men så kan jeg jo bare gøre som mange andre der pirat kopier, når jeg nu alligevel er tvunget der hen...

så kan vi jo sammenligne markedsføringskik med pirat-kopiring

 • 0
 • 0
#65 Ole Dahl

eller du vælger gå ind på en af de sider der sælger gamer pcer man selv konfigurere og vælger hvilket OS de skal levere den med :)

som f.ek du kan gøre her http://www.proshop.dk/CustomPCBuilder/Default.aspx

PS: Bruge piratkopier er kun at ødelægge sit gode system med alverdens malware trojanske heste og virusser, samt gå i en evig frygt for hvornår der næste gang popper en WINDOWS IS NOT GENUINE advarsel op på skærmen :)

 • 0
 • 0
#67 Ole Dahl

idag sælges vel de fleste bærbare med win7 og tilbud om opgradering til 8 så er vel ikke svært få hvad man vil have ?

til 2 tage chancen formålet med piratsoftware er i 99% af tilfældene sprede de førnævnte ting. for få adgang til folks computere enten for stjæle deres oplysninger eller bruge deres internetforbindelse til lyssky forretninger. så er der nogle få nørder der bryder sikringen på windows for vise de kan. for udfordringens skyld. men så snart de udgiver deres hackede versioner opsnappes de og der bliver lagt plat ind i dem også. næ de forbrydere skal da slet ikke have nogle chancer.

 • 0
 • 0
#68 Morten Christiansen

@OD

1) hvis du har lagt mærke til hvor hurtig windows 8 allerede er begyndt at blive solgt med bærbar, så holder det ikke længe...

2) hvem's retsbevidsthed bliver egenligt krænket i sidste end for der er jo egenligt ikke noget at dække over når det er forbruger i sidste ende betaler hele gildet...

3) nu hopper jeg

 • 0
 • 0
#73 Daniel Madsen

Jeg kan vist godt tillade mig at kalde mig Power User og Windows 8 er det bedste Windows til dato, punktum.

Jeg har selv været ivrig under beta-perioden med at gøre Microsoft opmærksomme på hvor latterlig den nye start screen er, samt de her håbløse "charms" osv.

Men nu hvor jeg har kørt dagligt med Windows 8 siden det udkom i RTM, må jeg indrømme min holdning har ændret sig.

Jeg kommer nok aldrig til at køre en Metro applikation på min workstation udover i udviklings-sammenhæng, men jeg ligger ikke engang mærke til de er der længere. Tæt på 100% af min tid anvendes i Desktop mode som fungerer bedre end nogensinde. Nogen der sagde manglende support for flere skærme? Desktop mode supporterer nu langt om længe at dele taskbaren over flere skærme så man slipper for at rode med UltraMon og andre halvdårlige 3. parts løsninger! Nåh ja, og prøv at højreklik i hjørnet hvor startknappen var før og der kommer en drøm af en menu frem for power users.

Den nye Task Manager er også order of magnitudes bedre end den gamle. Det nye ribbon interface i Explorer fungerer også rigtig godt - søgefunktionen virker tilmed fornuftig for første gang siden Windows XP. Indbygget support for at mounte ISO filer - ikke længere brug for deamon tools eller andre halvdårlige 3. parts løsninger.

Windows 8 kommer også med fullblown Hyper-V som før krævede at man kørte server-udgaven - det er en virkelig powerfuld virtualiseringsplatform for udviklere der har brug for at køre mange forskellige operativsystemer til test og lign. formål. (Jeg har før kørt med Windows Server som Workstation OS af netop denne årsag, det her er STORT!)

Jeg finder iøvrigt stadig små ting rundt omkring som er blevet forbedret fra tidligere (såsom den tilbagevendte "Folder op" funktionalitet i Explorer) - der er blevet arbejdet rigtig meget med detaljerne i Windows 8 og det er ikke det hele man opdager fra dag et.

Ærlig talt er hysteriet over start menuen overdrevet - start menuen er blot et kartotek over applikationer man så sjældent starter at man ikke har dem pinned (eller på anden vis har quicklaunch genveje til dem). De er mindst lige så hurtige som før at søge frem i det nye interface når man en sjælden gang imellem har brug for at tilgå dem. Udover det formål er der reelt ingen rational grund til at man som power user skal bruge start menuen til noget (igen se højreklik menuen der hvor start menuen var før for adgang til resten).

 • 1
 • 0
#74 Ole Dahl

jo godt se det er for dårligt. nu vil jeg købe 3 kasser øl hælde alle sammen i afløbet og gå op få pant for kasser og flasker. og så klage over det skal være så omstændigt få pant for kasser og flasker meget nemmere hvis de gad sælge mig de tomme flasker når jeg slet ikke drikker øl. ^^

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere