Derfor er iOS 7 en gave til it-chefen: Opret VPN-forbindelse direkte i appen

Apples nye iOS 7 gør det muligt at oprette en VPN-forbindelse direkte fra en applikation, hvilket gør det mobile operativsystem til et særdeles attraktivt alternativ for erhvervslivet, mener teknologi-evangelist.

Om under 24 timer vil Apples nye styresystem, iOS 7, blive frigivet til gratis download på iPhones og iPads verden over. Den gennemgribende opdatering kommer især med en ny stærk sikkerhedsmæssig opgradering til erhvervskunder.

Med iOS 7 bliver det nemlig muligt at oprette en VPN-forbindelse direkte inde fra appen, så al kommunikation mellem app’en og organisationens servere er afskåret fra omverdenen.

»For en gangs skyld kommer Apples irriterende app-system til sin ret, for der er hermetisk lukket mellem apps i iOS. Det er jo enormt fedt, når vi snakker sikkerhed for virksomheder og offentlige myndigheder,« siger Jacob Brix, Chief Evangelist hos ESDH-leverandøren ScanJour, til Version2.

Læs også: It-chefer misser aftenens store Apple-pointe: Aner ikke, hvad iOS 7 kan

Apple kalder det ‘VPN per app’ og lancerer samtidig nye muligheder for system-administratorernes konfigurering af firma-telefonen og -tabletten. Fremover kan administratoren styre præcis hvilke apps, der må tilgå bestemte dokumenttyper, så medarbejdere kun kan åbne vedhæftede filer i mails med en certificeret app.

Mobility-gevinsten kan endelig udnyttes

Private virksomheder og offentlige myndigheder er i disse tider på jagt efter den gevinst, der er at hente i de mobile enheder, vi render rundt med i lommerne, som gør, at vi kan arbejde når som helst og hvor som helst.

Indtil nu har en stor del af problemet med mobility været, at sikkerhedsforanstaltningerne har været omstændelige og så omfattende, at den egentlige løsningen knap har været brugbar. Citrix-løsninger har eksempelvis ikke været ideelle at bruge på tablets, mener Jacob Brix.

»Vi oplever inden for det offentlige, at man er begyndt at bruge iPads, men problemet er, at medarbejderne ikke kan gøre noget fra sin iPad på grund af sikkerhedshensyn - I iOS 7 får de rent faktisk fuld brugerrettighed og kan dermed udnytte effektiviseringsgevinsten ved mobility,« siger han til Version2.

Han er begejstret for de nye muligheder, som systemadministratoren får. Med en VPN-forbindelse forankret i den enkelte app ligner iOS 7 ifølge ham den sikreste løsning for store organisationer, der gerne vil blive mere mobile.

Disse to ting sammenholdt med den nye fingeraftrykslæser i iPhone 5s kalder Jacob Brix for 'enhver system-administrators våde drøm' og håber på, at det kan vinde tilliden til mobil sikkerhed tilbage.

»Noget så simpelt, som at få sin iPad på det trådløse netværk hos en offentlig myndighed, har jo været fuldkommen umuligt, da det hidtil har været hermetisk lukket. Men nu kan vi jo åbne præcis de huller, vi vil, og stadig være sikre på, at det er i orden,« siger han til Version2.

Se alle de erhvervsorienterede funktioner på Apples egen side.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Alexander Poopeiko

Det er en del af deres enterprise konfigurationsværktøj. Du kan ikke konfigurere det fra telefonen selv.

Men, som jeg har forstået det, så hver gang du går ind i en bestemet, vpn konfigureret app, oprettes der en VPN forbindelse. Det kan være forbindelse afbrydes når tlf er i sleep mode, men det skule gerne etableres igen, når du låser tld'en op og er ind i app'en igen.

  • 2
  • 0
Casper Jensen

Hvis google, Microsoft m.fl udleverede information til NSA.. mon så ikke Apple gør det?

Er det ikke sandsynligt at det vores ven Edward afsløret måske kun var toppen af isbjerget..

I de her dage tager jeg alle reklamer om sikkerhedsforbedringer fra Amerikanske virksomheder som en joke.. og den her falder i samme bås med et stort brag, ikke plask for båsen er ved at være godt fyldt!

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere