Derfor eksploderede Samsungs Galaxy Note 7

9 kommentarer.  Hop til debatten
Samsung har nu fundet årsagen til de overophedede telefoner, der tvang dem til at tilbagekalde alle Galaxy Note 7-modeller.
15. september 2016 kl. 12:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter 35 rapporterede tilfælde om overophedede telefoner tilbagekaldte Samsung i starten af måneden alle Samsung Galaxy Note 7-modeller og udskød nye sendinger.

Nu har Samsung fundet årsagen til deres pinsler, der ifølge Bloomberg har kostet virksomheden et tab i markedsværdi på 22 milliarder dollars på blot to dage, hvor aktiekurserne er faldet med 11 procent siden fredag.

Årsagen ligger i en produktionsfejl i batteriet, som har skabt for meget tryk på den tynde plasticplade, der adskiller positive poler med negative, skriver CNET. Når de positive og negative poler kommer i kontakt med hinanden, sker der en varmeudvikling. Da der er tale om lithium-ion-batterier, hvori der flyder notorisk brandfarlig væske, kan denne pludselige varmeudvikling føre til, at batteriet eksploderer.

Det er derfor heller ikke første gang, man hører om eksplosioner i forbindelse med lithium-ion-batterier, hvor blandt andre Nokia tilbage i 2009 blev tvunget til at tilbagekalde 46 millioner telefoner i fare for kortslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden tilbagekaldelsen af Samsung Galaxy Note 7 nåede 2,5 millioner af slagsen med batterifejl at ramme markedet, hvoraf kun 1 million indtil videre er kommet tilbage i stalden. Samsung Galaxy Note 7 med nye batterier er ifølge Samsung på markedet 19. september.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
16. september 2016 kl. 12:02

Jeg har intet tilovers for Samsung - de har "bare" forsøgt at overgå konkurrenterne med "den største batteri kapacitet" - ved at komme ALT for tæt på sikkerheds spændingen for Li-Po batterier, ved at lade dem langt over de 4,2V som er GODKENDT max. spænding. Ved 4,2V opnår man "KUN" 70-80% Kapacitet. Men lader man derimod på op til 4,4 eller 4,5 V kommer der meget mere strøm i batteriet, men man nærmere sig også en eksplosion, p.g.a. kortslutning mellem polerne !

  • Og UPS nu har man masseproduceret en Li-po bombe ! - uha - var det med vilje ?? nej det var uforsigtighed fordi, det ville udkonkurrer konkurrenter på salgs parametre ! Men der er mange måder at sige det på, isolationlaget var for tyndt - JA eller spændingen var for høj - same same ...
8
16. september 2016 kl. 10:58

Fin tanke, at al elektronik bør være overvåget, når det er tændt eller til opladning. Bare ikke særlig praktisk eller realistisk. Naturligvis slukker jeg ikke fryser, køleskab eller telefonsvarer (!), når jeg tager hjemmefra. Og det kan være kedeligt at babysitte en telefon, der er sat til opladning. At det så er svært at finde et moderne apparat, der slukkes, når man slukker for det, er et yderligere problem. Og mange moderne stikkontakter har ikke længere en kontakt. Så vil man virkelig slukke noget helt, skal man ned på gulvet hver gang for at trække stikket ud.

6
15. september 2016 kl. 14:30

"35 kendte eksempler på fejlen, ud af 2,5mio solgte enheder?"

35 mulige dødsbrande eller flykatastrofer efter kun under en måned på gaden. Det er nok sådan du skal se på det.

Hvis jeg husker min fysikundervisning rigtigt, så har lithium den ubehaglige egenskab at det kan brænde uden ilt fra omgivelserne. Og også grunden til at Boeing 787 Dreamliner blev grundet.

Hvis et fly med 400 passager styret ned, på grund af en telefon, så vil erstatningen hvis den rammer ned i by i USA bliver betydeligt højere end hvad de har tabt i markedsværdi. Eller hvad det koster at udskifte batterierne.

Vil du købe en telefon, hvor salgs mottoet er. "bruges også af IS" ?

4
15. september 2016 kl. 13:03

35 kendte eksempler på fejlen, ud af 2,5mio solgte enheder?

2
15. september 2016 kl. 12:47

Herlevbladet fortæller i dag om en brand i en lejlighed, som opstod i en mobil lagt til opladning - men der var angiveligt ikke tale om den famøse Samsung (det fremgår ikke, hvilken mobil eller oplader, der var tale om).

Mobiler bør måske simpelthen ikke lægges til opladning uden opsyn - en ret foruroligende tanke.

1
15. september 2016 kl. 12:34

Inden tilbagekaldelsen Samsung Galaxy Note 7 nåede 2,5 milliarder af slagsen med batterifejl at ramme markedet

Det er eddermanme mange!

Mon ikke der menes 2.5 millioner :-)

Den linkede artikel siger "The Suwon, South Korea-based has said about 2.5 million had been shipped before their recall, including those in the hands of consumers and carriers."