Derfor dræbte Microsoft startmenuen i Windows 8

Illustration:
Erfaringer fra Windows 7 afslørede, at startmenuen var på tilbagetog.

Microsofts beslutningen om at fjerne startmenuen i Windows 8 efter 15 år har mildest talt vist sig at være kontroversiel. Men ifølge The Verge er beslutningen tager på baggrund af brugermønstrer fra Windows 7.

Det viser sig nemlig at mange Windows 7-brugere lægger genveje til de mest brugte programmer ned i opgavelinjen. Derfor benytter færre og færre startmenuen til at finde frem til programmerne, og man valgte derfor helt at fjerne den velkendte menu fra Windows.

Man kan dog få hurtigt adgang til mange af de funktioner, som gemmer sig bag den velkendte startmenuen. For det kommende operativsystem er udstyret med 'hotcorners', så man bare skal føre musen ned i højre hjørne. Her gemmer sig en Windows-knap, som giver adgang til en startskærm.

Windows 8 forventes at være på markedet til oktober.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 David Rechnagel Udsen

Jeg ærinder at diskutere med folk om at problemet i Windows 7 var at de havde ødelagt startmenuen i Windows 7, så folk brugte den mindre. Så fremfor at komme frem til de havde ødelagt startmenuen, så kom de frem til at startmenuen ikke blev brugt.

Jeg ved ikke hvad der er den smarteste brugergrænseflade til dette formål, og jeg er nok heller ikke typen man skal spørge, da jeg godt kan lide at kunne starte programmer direkte fra tastaturet.

 • 1
 • 1
#3 Jens Schumacher

Så fordi få personer bruger start menuen skal man tvinges forbi en tablet optimeret brugerflade hver eneste gang man skal starte noget der ikke er pinnet... flot!

Er begrundelsen for at splitte søgningen på programmer og settings op i to forskellige punkter så truffet fordi folk gerne vil bruge længere tid på at finde det de skal bruge?

Hvilken kraft idiot har forresten fået den ide at halvdelen af settings skal ligge i metro/tablet UI og den anden halvdel i det gamle kontrol panel?

Nu har jeg kørt med win8 som mit primære OS siden release preview for at give det en fair chance. Men med mindre de laver noget drastisk om er det ikke noget jeg kommer til at bruge efter release. Jeg ved ikke om det ville være at fornærme Vista at kalde win8 for Vista2

 • 4
 • 1
#5 Michael N. Jensen

Bruger ikke start menuen til det store i W7 (altså det gamle med All Programs-> nederst), men kun søge feltet til hurtigt at finde de programmer jeg skal bruge.

Det jeg slet ikke kan vende mig til er, at hele ens skærmbillede bliver overtaget af Metro interfacet når man skal søge efter et program, jeg vil gerne kunne se de programmer jeg har åben på desktopen på samme tid jeg leder efter det program jeg vil starte, for min skyld kunne en ny start menu være noget ala Win+R (run dialog boksen), hvor man så kunne søge i tekst feltet istedet, og fik resultaterne i en drop down liste)

 • 2
 • 0
#8 Jesper Poulsen

Windows 8 har stadig en masse arv fra NT,

Det virker nu fint nok. NT er en god og solid base. Der hvor det glipper er, at det virker som om Microsoft blot fylder nyt kode på for hver ny version. Der bliver ikke ryddet op i gammelt kode der ikke anvendes længere. Ellers giver det jo ikke mening, at et OS med et par småprogrammer kræver mindst 16 GiB plads, bare til grundinstallationen.

Især ikke, når Linux kan bygges som en Live-CD med Gnome, LibreOffice og meget andet software.

 • 1
 • 0
#9 Stefan Svensson

Ellers giver det jo ikke mening, at et OS med et par småprogrammer kræver mindst 16 GiB plads, bare til grundinstallationen.

Der er forskel på at læse og forstå det læste. Istedet for at google, så prøv at installér det og se efter hvad der optager pladsen..

Især ikke, når Linux kan bygges som en Live-CD med Gnome, LibreOffice og meget andet software.

Det samme kan du med xp/7/8

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere