Derfor bliver Macs mere populære i virksomheder i 2012

20. januar 2012 kl. 12:1853
I 2012 vil Apple sælge 58 procent mere til virksomheder end året før. En af grundene er, at direktøren forelsker sig i sin iPad og derfor skifter til Mac.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Windows har siddet tungt på markedet for arbejdscomputere, bortset fra i reklamebureauer og andre kreative brancher. Men Apples succes blandt forbrugerne smitter nu også af på salget af Macs til virksomheder, forudser analysefirmaet Forrester.

Ifølge analytikernes beregninger vil Apple i 2012 sælge udstyr for 109 milliarder kroner til virksomheder, hvilket er en stigning på 58 procent i forhold til 2011. Det skriver Infoworld.com, som også har fundet frem til fem grunde til, at Windows-pc’er bliver skiftet ud med Mac.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Apples forspring på tablet-markedet med iPad og iPad2, og succesen med iPhone, har mange Windows-brugere kastet sig over gadgets fra Apple. Og når først direktøren er blevet glad for sin iPad, vil han ikke høre på en it-chef, som taler om Windows-only-strategi.

Samtidigt kommer nye, unge medarbejdere med en forventning om it-udstyr, der ikke bliver indfriet, når de bliver placeret foran en kluntet computer med det snart 11 år gamle Windows XP.

Og i takt med, at mere og mere kan køres i skyen, bliver det også mindre relevant, hvilket styresystem man bruger. Så er det nemmere for chefen at vælge udstyr efter, hvad der virker mest tjekket at bære rundt på.

53 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
68
23. januar 2012 kl. 15:07

Windows er for nørder med support og tid, Macs er for brugere, der bare skal have lavet arbejdet. Sagt af en lærerinde i Politiken for mange år siden. Windows har stadig ikke indhentet OSX, og med iOS skifter billedet igen.

71
23. januar 2012 kl. 16:05

Næh, også i OSX kan man komme ud i et hjørne. Men brugeren kan selv finde ud af det, uden support. Med Windows skal man kende en guru.

73
23. januar 2012 kl. 16:37

Næh, også i OSX kan man komme ud i et hjørne. Men brugeren kan selv finde ud af det, uden support. Med Windows skal man kende en guru.

Den vil jeg gerne twiste lige en smule.. ;-)

OS X kan folk meget nemmere selv supportere, og har derfor ikke så ofte bruge for professionelle, som Windows folk har.

Og ja, Thomas Bundgaard, det er da et 'problem' for os der lever af den slags, for hvordan i alverden kan vi da tillade os at tage noget i nærheden af en Windows supporter i timen, når nu 'det er så nemt'...

Og når nu Apple tjener sååååå mange penge efterhånden, mener deres kunder da også tit at en som mig da må arbejde gratis for dem! Det må da være fair, selvom de gerne selv vil have løn for deres eget arbejde..!

Underligt at folk ikke har den holdning nede ved mekanikeren eller cykelsmeden..

75
23. januar 2012 kl. 17:18

Er det noget du har belæg for at sige? Eller er det et rent gæt?

Det vil jeg da mene jeg har, som en af de 5 bedste Mac konsulenter i DK..

Jeg forstår ikke hvad du mener.

Du skrev at vi snart blev arbejdsløse, og så forklarede jeg hvad folks holdning i stor udstrækning er til at betale for support.. ;-)

Og for det lige skal være helt klart for alle, er jeg absolut ikke 'fanboy' eller tilbeder, men har levet med, og levet af, Apple's produkter i vid udstrækning siden '91. Er absolut ikke enig i alle deres dispositioner, men i stor udstrækning er livet stadig for kort til Windows.. :_)

49
22. januar 2012 kl. 19:40

Er der nogen der har tal for hvor mange Macs der kører andet end OSX ?

Specielt for laptops virker det til at være meget almindeligt at smide en Win7 på lige så snartt de kommer inden for døren.

Men det er sikkert meget forskelligt afh af hvor man er.

50
22. januar 2012 kl. 19:46

Den adfærd har jeg, som skrevet tidligere, også bemærket. :-)

Tror dog det vil være svært at finde præcise tal for hvor mange virksomheder der gør det.

46
22. januar 2012 kl. 12:26

Det er min holdning og jeg har mødt intet ude i den virkelige verden som modbeviser dette, at de såkaldte ny mac brugere, ikke ved noget som helst om it og har svært nok ved at udnytte 20% af en ipad. Hvilket er mest af alt, lige som smartboards, noget som ser se godt ud når "ledelsen" er til møde. "Hvor mange smartboards har i?" er blevet opfanget af mit øre ved utallige lejligheder. Nu er iPads blevet det nye smartboard. Og man skal ikke tabe en ipad mange gange før man må erkende den tilhøre kaffebordet hjemme i stuen...

32
21. januar 2012 kl. 09:25

For virksomhedsledere er mange nok til at påvirke gennemsnittet...

Og virksomheder som unisys er kun påvirket af ting som design... Hele artiklen og mange af de kommentarer ignorere højt og flot fakta så som at Appples gear er ekstremt stabilt fra både hardware og software synspunkter og kan køre stort set alle OSer under solen (med support og garenti intakt). De tilbyder 3 års fuld garenti (mod betaling men det er en mulighed). Deres build kvalitet er i verdensklasse (et ord unibody). Deres grafikkort og wifi kort spiller sammen med alt under solen (hvilket er rigtigt rart hvis du rejser meget og ikke vil lave tegn og fortæl presentationer. Samtidigt er de priskonkurancedygtige med andre premium brands men har ikke pos fundstændigt skrabet til benet modellerne som fx HP har.

Ja det er et premium brand som signalere kvalitetsbevidsthed og lidt "i forretningskredse" anderledeshed... Men hvad signalere det hvis du tropper op med en HP eller Lenovo ?

Men sikkert det er kun fordi alle der køber en Mac er hjernevaskede... Fx i 9 ud af 10 computere til mere end 6000 kr der købes i USA har æble på... Alle som en hjernevaskede fanboys... Eller også en branding og produkt sammensætning der konsistent har leveret produkter med meget høj kvalitet og igennem en lang og sej gennem en verdensklasse retail, branding og produkt indsats har sat sig effektivt på det allermest lukrative segment af komputermarkedet... U tell me... Eller hvorfor er det nu lige at Microsoft prøver at lave windows stores lige ved siden af Apple Storeene ?

30
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 01/20/2012 - 19:55

Jeg arbejder i en organisation hvor jeg er blandt de meget få Mac brugere, men det virker fint.

Vi har en række systemer som ikke findes til Mac eller Linux, men det løses fint med en RDP klient op mod vores Windows 2008 servere, som størstedelen af vores 1500+ brugere anvender. Faktisk er det et fåtal af vores brugere der anvender det OS der er på maskinen. Dokument håndtering, fagsystemer osv. bliver ikke skubbet ud til klienterne, men køres udelukkende via de virtuelle skriveborde.

Jeg vil måske endda gå så langt at sige at de virksomheder der udelukker alt andet end ét bestemt OS er uhyre sårbare for fremtidige opgraderinger, hvor virksomheder der har en mere åben/fri tilgang er mere vant til at tage højde for en tilfældig masse af udstyr, og skiftende operativsystemer. Der er jo stadig rigtig mange virksomheder som hænger fast ved Windows XP, og mig bekendt er supporten ophørt til det OS? Mon ikke det snart går hen og bliver en dyr opgradering for de virksomheder?

Desuden er et ikke OS der belaster helpdesk mest, men mere problemer med fag systemer, printere, nulstilling af passwords (jeg hader 90 dages passwords som pesten) og der er OS'et knap så relevant.

29
20. januar 2012 kl. 19:46

snakker den almindelige borger ikke operativsystem - de er sådan set fuldstændig lykkeligt ligeglade. Og jeg tror at det bliver sværere og sværere at se forskel (osx contra cairo dock osv osv).

Istedet er det applikationer der er interessante. Flere og flere værktøjer til udvikling tilbyder OS uafhængige "platforme" og skjuler balladen i et limlag.

Her i huset snupper de unge en linux box hvis w7'eren er optaget. Det eneste sted der er w7 og xp der som eneste der duer er i game-kælderen.

At der kommer en ordentlig omgang patentkrig for at forhindre det er en anden sag.

... så det kan være det gamle posix OS 1003 kommer til hæder igen - for alle OS udbydere

48
22. januar 2012 kl. 14:18

Men du kan jo søge lidt på OSX, Rosetta, Creative Suite 2 f.eks. Eller på smb-shares i 10.4, server 2008 og digital signing. Du kan også søge på smb-shares og server 2003, hvis du har lyst.</p>
<p>Eller du kan søge på spinning beachball - den kender du vel.</p>
<p>Jeg er i princippet ligeglad med, hvor meget du elsker Apple og OSX, men det er sgu naivt ikke at ville indse, at der er problemer med både deres HW og deres SW.

Det er jeg i og for sig også... men det jeg vil argumenter er at du afgrænser problemet mere specifikt... for der er flere forskellige faktore i spil her.

Hovedsageligst adobe der desvære fra at ha været en af de bedste software udvilkere til mac os nu gennem mange år fuldstændigt har skodet Mac OS X og stadig efter alt alt for mange år ikke har leveret en native 64 bit version af deres hovedprodukter til Mac OS X platformen.

Når man benytter emuleret software der er skrevet til en API der høre hjemme for 5 OS versioner siden så er det ikke fuldstændigt et problem som Apple det kunne eventuelt løses ved at adobe løste nogen af de bugs de har haft.

Hvis det bare er en maskine der kun skal køre CS2 og problemet er at de ikke virker sammen med en windowsserver så synes jeg man overser den åbentlyse løsning. Indstaller en bootcamp partition hvis man ikke er villig til eller har resourcer til at købe en licens til en SMB server (der køre på windows og integrere med AD) der faktisk er testet mod en mac os x klient.

Så som group logics ExtremeZ-IP.http://www.grouplogic.com/enterprise-file-sharing/mac-windows-file-sharing/

Jup super nemt at pege fingeren mod Apple og sige at det er for dårligt at deres enmulerings miljø fra OSet fra 5 versioner siden emuleret af en processor arkitektur der ikke har eksisteret i Apple produkter i 5 år tilbage ikke virker fuldstændigt bug frit med en server der ikke er kvalitetstestet mod Mac OS X klienten er ikke overaskende.

CS2 den blev udgivet i 2005 og 10.4 er fra 2005 ja adobe har været rigtigt dårlig til at kvalitetsteste deres programmer til mac for de burde har fået betaen tidligt så de kunne ha løst problemerne men det gjorde de ikke og CS2 var en af de værste versioner som adobe har udgivet i mange år.

Men hvordan er det udelukkende et problem som Apple og Mac OS X er ansvarlige for ? at Adobes kvalitetssikring tog på ferie.

og hvordan bliver det til et hardware problem ? lyder ret meget som et software problem.

Jeg siger ikke at de er perfekte, men kvaliteten af deres hardware er helt klart meget meget god og jeg kender ikke til andre produkter der fra et hardware synspunkt køre bedre og holder længere.

Software problemer er altid møg svære at løse specielt hvis man har enkelte dele som man under nogen omstændigheder kan udskifte eller opdatere (eller har råd til at opdatere). Men så kan det ikke være et specielt alvorligt problem hvis der ikke kan frigøres midler til at løse problemstillingen.

NB! Undskyld for at jeg var lidt provokerende med kompetancerne, men der var noget der virkede lidt microsoft tungt i den ende og det var unødvendigt da i basalt er afhængige af det firma som gav os alle sammen flash og der med stor sandsynelighed ikke var råd til at betale for at opgradere til CS3 da adobes priser til alle tider og i særdeleshed i de seneste par år har været eksorbitant høje, så det sikkeret ikke var nogen løsning der var indenfor mulighedernes grænser. Men at I er afhængige af et firma der ikke kvalitets sikrer ordenligt inden de udgiver deres ekstremt dyre software er noget der er meget svært at fikse med lidt indstilinger eller at opdatere en driver og jeg kan virkeligt ikke se hvordan det er Apples opgave at sikre at adobe ikke udgiver skod software.

Hvorfor tror du at det kun er native coca applikationer der får lov til at komme ind i i Mac App Storen ? Det er så Apple ikke er ansvarlige for distributionen af applikationer der ikke er blevet opdateret til nutiden og ikke grimme hacks der hviler deres fundament på libs der er ændre end metusalem (så som adobes applikationer)...

52
22. januar 2012 kl. 23:58

Der er flere ting i det end ovenstående, men som sagt, så handler tråden ikke om min arbejdsplads.

Nej tråden er endt med at handle om dine tåbelige påstande som handler mere om din "fornemmelse" end det handler om fakta. Dine "argumenter" som grunder i gammelt software er useriøse og platte. Det svare jo til at jeg begynder at argumentere for at Windows er noget lort fordi Windows 95 var ustabilt. I virkeligheden er det jo tydeligt at du ikke har den store viden om Mac platformen og det handler om det sædvanlige anti-Apple pjat vi oplever fra udvalgte personer på V2. Det er useriøst, selv for dig!

54
23. januar 2012 kl. 08:44

Og så faldt niveauet da lige gevaldigt. Tak for det Michael.

Nej det faldt allerede fra dit første indlæg med tåbelige generaliseringer som at 9 ud af 10 kun køber Mac pga. udseende. Så det fald står du selv for.

Nej, det gør ikke. OSX 10.4 er fra 2005 som Jakob skriver. I øvrigt er der jo også spinning beachballs i OSX 10.7. Jeg har ikke den store erfaring med 10.7 ellers, så det vil jeg afholde mig fra at udtale mig om.

Vi skriver 2012 og så sidder du og argumentere for at Mac har en masse problemer på baggrund af software der er 7 år gammelt - Dét er useriøst uanset hvordan du forsøger at sno dig uden om. Dit andet argument er CS2 som er lige så gammelt og som var noget hø fordi ADOBE ikke lavede en native intel version i tide.

Du griber efter strå for at bevise at Mac er noget lort men det eneste du kan komme med er 7 år gamle problemer, hvilket er omtrent en menneskealder i IT branchen. Hvis enhver anden havde argumenteret for at Windows var dårlig med baggrund i 7 år gamle situationer så ville du være en af de første til at kalde det useriøst - Så det går også den anden vej. Som Peter så fint udtrykte det - pot kettle black.

Du tager det jo nærmest personligt, at jeg har haft issues med OSX. Jeg er ikke Anti-Apple - jeg ved ikke hvor du får den vanvittige ide fra.

Den "vanvittige" ide kommer fra generaliserende påstande som at 9 ud af 10 køber Mac pga. udseende, generelle påstande om at der er problemer med Mac HW og argumenter om store problemer på din arbejdsplads med udgangspunkt i 7 år gammelt software - Hvoraf hovedargumentet omkring CS2 intet har med Apple og Mac at gøre.

Så det er svært ikke at få det indtryk at det handler om et blindt anti-Apple parti som skal forsvares, for enhver pris, med tåbelige forældede argumenter der intet har med 2012 at gøre.

62
23. januar 2012 kl. 09:47

Sidste spørgsmål:</p>
<p>Hvor mange førstegangskøbere tror du vælger en Mac fordi der er OSX på?

Se, den er ret nem! Direkte: Ingen! Indirekte: ALLE!

Grund: Laaaangt de fleste skifter til Mac/OSX fordi de er DØD trætte at hvordan Windows virker, de konstante små lorte-info-bobler i højre side, og systemopdateringer og dialoger der er så ingeniør-tåbelige at Hr. & Fru. Jensen simpelthen får nok. Eneste reelle alternativ til MS er Apple (beklager Linux folk, men der er 10-20 år endnu, inden den gængse consumer vil nærme sig Linux...), og nu har en hel del jo efterhånden oplevet et de faktisk, uden manual, kan betjene en avanceret mobiltelefon, så mon ikke også de kan håndtere en computer fra samme leverandør???

For år tilbage var antallet ikke så stort, men det er altså 4-5 år siden at der begyndte at ske det som denne artikel beskriver. Ja, det går hurtigere nu end før, det siger vel sig selv.

Selv har jeg den opfattelse at man skal bruge det værktøj der passer til opgaven, til den bedste pris (ROI baseret! Ikke kun indkøb...) og i langt de fleste tilfælde, er livet der bare ALT for kort til Windows... ;-)

Og til de af jer som gisner om hvad man kan med OS X i et AD miljø, så søg hjælp - vi er faktisk nogle der lever af at lave sådan nogle ting...

Venligst,

Jakob Peterhänsel Konsulent, Humac Pro

61
23. januar 2012 kl. 09:43

Men Thomas, hvorfor forsøgte i ikke at opgradere til Leopard (10.5)?

66
23. januar 2012 kl. 11:44

I øvrigt, så skal du være velkommen til at læse tråden. Fejlen er beskrevet.</p>
<p>edit:</p>
<p>Der var iøvrigt ikke noget drastisk over det. Det gik let og smertefrit, og da maskinerne var tilbage fra 2006 var de alligevel udskiftningsmodne. Det var billigere og nemmere for os at flytte de resterende Mac-brugere over på Windows-maskiner.</p>
<p>Der er ikke nogen konspiration, ikke noget had, ingen Anti-Apple følelser osv.

Ok, det jeg kan finde (læst mellem linierne!), er at der hvor du arbejder, har man ikke upgrade-politik på budgettet, så man vælger at køre på software der er 4-5-6 år gammelt, og ikke længere understøttet. Og så købe fulde nye pakker, mange år efter man burde have opgraderet... Havde man en sådan politik, havde man upgrade af kritiske software pakker, og IT afdelingen brugte deres kræfter på at teste om de nye versioner virker i ens produktion (ofte i samspil med udvalgte fra produktionen).

Så ville man også have en standard styret, basis installation af alle maskiner, evt. med Patch Management styring fra centralt hold. Er der problemmer med en maskine = Nyt image på, login, og kør igen efter 5-15 min!

Dertil åbenbart en politik om at maskinerne skal holde til de dør, hvilket da også er fint, med mindre de så ikke længere understøtter den produktion man skal lave. Og ofte til mere bøvl og udgifter, end indkøb af nye maskiner oftere som er understøttet og gør arbejdet hurtigere (ROI...)

Men det er i jo ikke de eneste der gør - det ser vi ofte - desværre. Det er åbenbart vigtigere at chefen har den store firmabil, end at produktionsapparatet spiller...

Men det er jo nok også grunden til at det halve af kloden stadig sover på en WinXP installation...

41
21. januar 2012 kl. 19:50

Ahhh, den klassiske undskyldning. "Det er ikke os, det er de andre!". Den er ca. på niveau med "Du holder den forkert!".</p>
<p>Men du kan jo søge lidt på OSX, Rosetta, Creative Suite 2 f.eks. Eller på smb-shares i 10.4, server 2008 og digital signing. Du kan også søge på smb-shares og server 2003, hvis du har lyst.

Næ! Det er skam dig... du kunne bare opgradere til 10.5 og alle dine AD kompatibilitetsproblemer ville være væk. At du skjuler dig bag at en ældre udgave af OS X ikke kan køre mod en nyere Windows (hvilket i øvrigt skyldes at Windows var blevet ændret) viser ikke just at du ved hvad du taler om. I øvrigt kan du fikse det med en policy på din DC.

43
21. januar 2012 kl. 20:45

Og jaja, man kan jo bare opgradere til 10.5. Man kan også bare opgradere til CS5, Outlook 2010, Windows 7 og nye maskiner i hele firmaet. Betaler du?</p>
<p>I øvrigt skippede du den mest alvorlige fejl vi havde - nemlig den med at CS2 kører af helvede til under Rosetta. Hvis du kender en løsning til den, så kom endelig med den.

I opgraderede Windows serveren ? Det er jer der bestemmer hvor i lægger pengene, at man valgte en ren udgift (serveren) frem for det som (formoder jeg) giver penge (CS5) er vel ikke mit problem ? Nogen har fejlvurderet, nogen har ikke testet div. software, det er nogen hos jer... ikke hos Apple, ikke hos Adobe og (tænk at jeg skulle sige det) ikke hos Microsoft.

Rosetta ?? Så du mener at jeg skal have ondt af jer fordi i ikke har opgraderet jeres CS2 fra PowerPC version ? det er 6 år siden PowerPC blev droppet.

45
22. januar 2012 kl. 10:47

Nej, det var på en anden lokation. Vi købte en ny server det ene sted, og der måtte vi købe en 2k8-licens.

2k3 bliver fortsat solgt da fortsat solgt. Ja, jeg kan sagtens forstå at man vælger 2k8 men der er stadigvæk nogen som burde have undersøgt om 2k8 ville give problemet med resten af setuppet.

Jeg synes det er fedt, du sådan kan sidde og sige præcis, hvor det er gået galt. Det er imponerende, at du kender vores setup bedre end os selv :)

De oplysninger du har givet her tyder på at nogen enten ikke har testet eller har vurderet at problemet ikke er relevant, det sker overalt både med IT og alt muligt andet, det har intet at gøre med at jeg kender setuppet eller ej.

Et alternativ kunne være at købe nogle brugte Power Macs med Leopard og dermed slippe både for Rosetta og AD problemerne i et hug.

34
21. januar 2012 kl. 11:15

Og du mener ikke, der er problemer med OSX? Er det sådan det skal forstås?

Jeg tror (og håber) ikke at vedkommende mener at OSX er fejlfrit. Min egen erfaring med OSX er da også - ikke særligt overraskende - at det ikke er fejlfrit. Slet ikke... Men jeg kan nu godt nikke genkendende, til kommentarerne om nogle af de historiske problemer der følger med Windows.

Efter at have brugt Windows privat i mange år, og have levet af at administrere Windows-maskiner i en del år også, så løb jeg for ca. 5 år siden sur i det (indrømmet - det var under Vista-affæren). Rent personligt, så synes jeg simpelthen at Windows er for kluntet og for vedligeholdelseskrævende. For mange genstarter, re-installationer, ting der popper op så operativsystemet kan få min opmærksomhed, Windows rot etc. Det fik mig til at kigge i en anden retning.

Trods de fejl som der også er i Mac OS X, så har jeg ikke fortrudt. Nuvel, Windows 7 er da et stort skridt i den rigtige retning, og forskellen mellem Windows 7 og Snow Leopard er ikke så stor igen.

I så fald, så er jeg næsten ked af, at jeg ikke kan invitere dig på besøg ude ved os. Vi har netop afskaffet de sidste Macs vi havde stående, da de krævede uforholdsmæssigt meget supportid ifht. vores Windows-PC'ere.

Krævede Macs uforholdsmæssigt mere supporttid fordi de var mere fejlbehæftede end Windows, eller fordi de var en minoritetsplatform i virksomheden?

Jeg har også været med til at afskaffe Macs som minoritetsplatform i en virksomhed, og her var det bestemt tydeligt at Windows-Pc'ere var nemmere at administrere per enhed. Men det havde mere noget med manglende skala og kompetencer at gøre ift. den dominerende platform. Og så passer Windows bedre ind i et Enterprise miljø præget af Exchange, AD osv.

Så meget desto mere er det ironisk, at vi er på vej over i den modsatte grøft, hvor der skal tilbydes adgang til applikationer og data på et hav af forskellige platforme. Cloud, netværk-i-alting, virtualisering, finanskrise og forbrugsliggørelsen af IT er for mig at se en perfekt storm.

Men skiftet til dette paradigme bliver ikke nemt.

59
23. januar 2012 kl. 09:12

Men Lars, jeg er enig i, at Windows tidligere har været hårdt ramt af virus. At påstå andet ville også være dumt. :) At Windows 7 er rigtig godt er vi også enige i.

Come on Thomas, "tidligere". Windows er stadigt den absolut mest Virus ramte platform. Og der er super mange vira til denne, og der kommer hele tiden nye. Windows 7 er da fint. Men ovenpå Windows Vista, og i forhold til Windows XP, så er der ikke sket meget. I forhold til OS X eller Linux er det stenalder.

37
21. januar 2012 kl. 17:17

Please please vil du ikke nok skrive hvor de subjective meninger er ? og hvor er holdningerne ?

Eller mener du at unibody macbooksne er noget skrammel ? (nb! det bliver ikke fakta fordi du mener det og nb! det er en holdning du er ret alene med).

Hvor er dine fakta der ?

Hvis jeres macer hele tiden har problemer så er det sku nok fordi I ikke kan finde ud af at sætte dem op og eller prøver at få dem til at arbejde sammen med noget server software der kun er blevet fejlsøgt til linux og windows. Det er ikke en Mac OS X "fejl" men en inkompatibilitet i den samlede løsning i bruger.

At det så er meget nemt at pege fingeren mod mac os x hvis man ikke har lyst til at åbne for muligheden at det er serversoftware eller en egenudviklet software pakke der giver problemer...

Et godt råd der... use hammer for nail not screwdriver...

Men kom frisk kom ud med detaljerne hvad var det store problem som der ikke kunne løse stabilt ?

28
20. januar 2012 kl. 19:28

Der er masser af gode grunde til at skifte til en Mac...

Hvis man gennem flere år har brugt Windows og har haft en ikke-optimal brugeroplevelse, hvorfor så ikke prøve noget nyt, når der melder sig et alternativ? Især hvis man har brugt andre produkter fra Apple (iPod/iPhone/iPad) og har oplevet at teknologi ikke behøver at være besværligt.

Er det virkeligt nødvendigt at opremse de problemer, som er historisk er fulgt med Windows-oplevelsen for den almindelige bruger...?

Ustabilitet, problemer med virus, problemer med anti-virus, de mange forstyrrende dialogbokse, rodede brugerflader, Winrot fænomenet, elendig tredjepartssoftware, billig hardware, etc. etc.

Mac'en har stort set kun haft kompatibilitetsproblemer, og de er blevet færre og færre de seneste år.

Men måske har I ret - det er bare den pæne indpakning der lokker.

25
20. januar 2012 kl. 16:12

Når jeg anbefaler venner/bekendte at købe en mac, så er det fordi jeg opfatter Mac som computeren for folk, der ikke interesserer sig for it. Dem der ikke gider sætte sig ind i hvad antivirus, defragmentering osv. er. Dem der ikke gider at pille i konfigurationsfiler eller pimpe OS'et med andet end de muligheder der er et klik eller 2 væk. Og så er det fordi, at de nære venner/familie, der er sprunget på Mac ikke længere ringer og skal have IT-support, til stor glæde for mig. Og så er det fordi, at hvis man ikke kører pirat-software, så er total-omkostningerne ved en mac ca. den samme som for en windows-maskine. Har ikke oplevet nogen, der er panikket eller har fortrudt. Tværtimod. Selv kører jeg windows, en bsd og et par linuxer, men har en mac som jeg dog ikke bruger, da SteveJobsLand ikke er flexibelt nok til mig.

24
20. januar 2012 kl. 15:49

Det største problem OSX, Linux og alt andre ikke-MS OS'er har i virksomhederne er at der er en generation af MS-indoktrinerede IT folk som ikke kender anden software end det der kommer fra MS og stædigt nægter at der findes andre software leverandører.

19
20. januar 2012 kl. 15:23

En adm. direktør der forelsker sig over et givent teknologi produkt og tænker " det er bare smart, det skal hele virksomheden med på " vil nok ikke gøre den bedste beslutning for sin virksomhed.

En virksomheds IT løsning skal passe sammen med de opgaver der skal løses og hvad der maximere indtjeningen for en virksomhed.

14
20. januar 2012 kl. 14:26

Hvad koster det at supportere en mac i et "managed" netværk kontra en wintel PC og hvad får du for merudgiften, eller sagt på en anden måde hvad gør du istedet for de AD gruppe politikker og div mobilitet-sikring software du af "compliance" grunde er nødt til at have på en mac?

Apple's problem i ehverslivet har altid været at de ikke lejer godt med andre.

Sidste gang den slags forudsagelser kom om apple ændte deres optur ret brædt. 58% stigning er helt klart i hype teræn.

55
23. januar 2012 kl. 08:58

@Daniel

Apple's problem i ehverslivet har altid været at de ikke lejer godt med andre.

Nu er det dig selv der nævner AD, Jeg går ud fra det er Active Directory. Det er Microsoft proprietært. Hvis man nu flytter sig til ren LDAP virker Mac fint, hvordan spiller Windows sammen med andre (ren LDAP == Open Standard)?

Inde du skyder Apple i skoene at de ikke spiller godt sammen med andre, skulle du måske undersøge sagen og se at Apple understøtter de åbne standarder der er for integration på iPhone, iPad og OS X. Microsoft derimod gør ikke.

16
20. januar 2012 kl. 14:31
17
20. januar 2012 kl. 14:49

Nu kan en Mac sagtens koble op mod et AD, eller er der Apples eget OD, hvor man kan styre ned til mindste detalje hvad brugeren kan og ikke kan.

ooos anmeld knappen sidder altså for tæt på besvar

Det er teorien, hvor meget erfaring/kopetance er der i markedet med alle de små iriterende detaljer, kan du f.eks. gøre det uden at hive konsulenter ind til at modificere din AD opsætning?

En ting er fildeling baseret på samba, noget andet er hundredevis af klienter der ikke må falde ud af af dit kontrol net? Og hvad får du af hjælp fra apples presales support til den slags.

Det er samme problem som linux har software besparelserne ædes op af den indboende risiko ved et skift, altså ikke noget en rengskabs chef kan lide at se især ikke hvis der ikke engang er en besparelses gulerod.

23
20. januar 2012 kl. 15:49

Åh du er ansat i departementet for FUD hos MS.

Dette inlæg er skrevet fra en debian box så nej.

Men du har især i ikke it firmaer en tendens til at være konservative omkring sift til teknologi man ikke har som kerne kompetance, med mindre der er synlige fordele eller lav risiko, med linux hvor du har en synlig prisbesparelse på indkøb sker siftet ikke, og for mac er der ingen besparelse, så hvad er guleroden for regnskabsafdelingen der skal få den til at godkende en udskiftning af et "fungerende system".

De tal der ligges op til er worldwide og fordi statistik er noget sjovt noget er der en meget stor del af ehvervslivets computere i de store netværk.

27
20. januar 2012 kl. 17:42

Dette inlæg er skrevet fra en debian box så nej.</p>
<p>Men du har især i ikke it firmaer en tendens til at være konservative omkring sift til teknologi man ikke har som kerne kompetance, med mindre der er synlige fordele eller lav risiko, med linux hvor du har en synlig prisbesparelse på indkøb sker siftet ikke, og for mac er der ingen besparelse, så hvad er guleroden for regnskabsafdelingen der skal få den til at godkende en udskiftning af et "fungerende system".</p>
<p>De tal der ligges op til er worldwide og fordi statistik er noget sjovt noget er der en meget stor del af ehvervslivets computere i de store netværk.

Ok, jeg skylder dig en undskyldning - dit første indlæg gav bare et andet udtryk.

Jeg tror at et stort problem er at der tages alt for unuanceret på tingene, og konservatismen som du også selv siger har uhyggeligt meget fat i folk, så hvis de er negative på forhånd, så vil business casen falde til jorden.

Men det er meget svært at gøre det op i et (kortsigtet) regnestykke der lover guld og grønne skove - men jeg er sikker på at på den lange bane, og når først man udnytter potentialet ved et OS der er født som multibruger, med elegante muligheder for remote desktops og applikationer, højere sikkerhed og stabilitet, mindre behov for nyt hw, begavet backup, etc, etc, så vil der komme en gevinst.

18
20. januar 2012 kl. 15:03

Det er teorien, hvor meget erfaring/kopetance er der i markedet med alle de små iriterende detaljer, kan du f.eks. gøre det uden at hive konsulenter ind til at modificere din AD opsætning?

Erfaringen herhjemme er nok ikke voldsom, men ellers er det ganske nemt at finde hjælp på nettet. Det er ikke ligefrem unormalt med Mac'er i virksomheder i visse andre lande, og Apple gør da også en del for at være en "good citizen" i et Windows miljø.

10
20. januar 2012 kl. 13:59

Mit arbejde gav mig en MacBook Pro for at udskifte min bærbar med Ubuntu for 1½ år siden. Det følte jeg (og føler) var / er et skridt tilbage. Mac Os X har ikke mindre fejl end Windows, crasher lige så ofte.

Hvis jeg selv kunne vælge, ville jeg vælge Ubuntu som jeg havde før. Med Word 2010 installeret (jo det kan man sagtens) og så er det den perfekte arbejdshest. Og en del billigere.

6
20. januar 2012 kl. 13:36

Jeg har ihvf. snakket med en del fortvivlede personer, der netop har fået deres nye Mac, pralet på Facebook og så derefter panikket, fordi den ikke gør som den plejer.

Ja, da mangler man helt klart en rigtig Apple store i DK - hvor det ikke handler om provision og få solgt maskiner - men om at brugerne ved hvad de får, og hvordan de kan få det til bedst muligt at fungere med allerede eksisterende arbejdsgange.

Da jeg i sin tid købte mac, var der i hvert fald ikke nogle sælgere der stod og råbte op om at hverken banker eller medier var specielt interesserede i at supportere andet end windows. Det har heldigvis ændret sig til det bedre, og flertallet satser på mere åbne standarder som både Win, Linux og mac folket kan få glæde af.

33
21. januar 2012 kl. 10:08

Tja, jeg har en kunde der udelukkende køber Macbooks.. og så fyrer Windows 7 på. :)

12
20. januar 2012 kl. 14:16

jeg kender mange som vælger deres computer udfra at de bare har behov for at få adgang til internettet og netbank. jeg er holdt op med at rådgive dem, da de alligevel ofte bare går ud og køber det de vil have, hvilket ofte også er et mere rigtigt valg end det jeg "nørden" ville vælge. Ingen af dem har valgt Mac'er heller ikke ipads, det er derimod billige bærbare de vælger. Måske det hænger sammen med at det er Lolland og Falster hvor jeg bor. Derimod hører jeg tit fra mine venner i København at de har købt en Mac. Jeg tror de fleste er ligeglade med Windows og Mac, de køber udfra behov, pengepung og hvad der ser pænt ud og de er gode nok idag til selv at vælge en maskine selv. Ipads er stadig for dyre for de fleste i provisen som gerne vil have mere for pengene, men jeg tror godt jeg vil kunne have glæde af en som alternativ til min bærbar og med et lille bluetoth tastatur så vil jeg også kunne bruge den til at lave det meste af mit arbejde på den og så kan jeg godt forestille mig at min bærbare bliver overflødig....men den stationære vil jeg altid have...

9
20. januar 2012 kl. 13:55

Jeg kender ikke én eneste ikke-nørd, der købte Macs pga. OSX.</p>
<p>Der er selvfølgelig en del derude, der primært kan li' Macs pga. OSX, men størstedelen, er min påstand, køber deres første Macbook fordi den ser lækker ud.

Jeg tror en del køber macs, fordi det er nogle udmærkede PCere, og at de kommer fra Windows XP og har haft lyst til at prøve noget nyt.

Der er forskellige argumenter alt efter hvem man har at gøre med.

  • OSX (anderledes modent OS) - Specielt inden Windows 7 kom, giver det god mening.
  • Design - Det handler ikke blot om udseende, men også kvaliteten af maskinen. Og, i unibody aluminium, er det ret solidt.
  • Hype - Sikkerhed, anvendelighed, hurtigere til grafik etc.
  • Smartness - At man er med på bølgen, viser man har råd, måske har man allerede en iPhone
  • Uvidenhed - Man skal bruge noget der er godt, folk siger det er Apple, og man køber det i mangel på egen viden.

Jeg mener ikke man kan komme udenom, at OSX er et godt OS og kvaliteten af Macsne er fremragende. For mig, kan det også findes, blandt PCerne, f.eks. med Samsung Series 9 notebooks, Asus Zenbooks, Alienware, HP o.a, ligesom Windows 7 i min optik, er et godt OS. Jeg har har anvendt det siden det kom, og har ikke oplevet nogen virusinfektioner endnu f.eks.

Jeg vil altså gerne bruge Windows 7, og er glad for, at anvende samme OS over hele linien. Desuden bryder jeg mig i særdeleshed ikke om Apples måde at styre udviklingen til deres platform på, med andre ord, ser jeg firmaet, som helhed, som værende noget negativt, skulle de blive dominerende på markedet.

Så længe Apple ikke dominerer, kan de dog være med til at drive udviklingen og presse Windows producenterne, og det er jeg rigtig glad for.

13
20. januar 2012 kl. 14:19

Du mener at 9 ud af 10 Mac-købere køber deres computer pga. udseendet. Det påstår jeg er forkert og et håbløst forældet argument. Dertil nævner jeg så at du kan kigge på IT folk, som man jo må formode, ofte vælger deres udstyr ud fra nogle mere tekniske omstændigheder end bare udseende - Og når en hel del af disse faktisk benytter Mac så taler det for at det måske handler om mere end bare udseende som du påstår. Der er uden tvivl folk der køber en computer udelukkende på udseende men det er altså ved at være mange år siden at Mac var "smart" og mange har fået øjnene op for at en Mac har andre kvaliteter end bare udseende.

Men argumentet om at det kun handler om udseende er direkte tåbeligt.

22
20. januar 2012 kl. 15:45

@Michael: Hvis du nu gad at læse hvad der blev skrevet så blev der skrevet 9 ud af 10 FØRSTEGANGSKØBERE af Mac's.

Jeg har oplevet rigeligt af problemer med Macs iforhold til det ene og andet og selv Richard Stallman er jo nærmest indifferent hvad angår OS når man sammenligner med Mac fantatikere som ikke kan forstå at alt web ikke er superoptimeret til den OSX Safari browser som lige blev udgivet for 2 dage siden og som ikke kan finde ud af/nægter at gemme i et kompatibelt format. 2007 Windows Office og 2008 Mac Office gav ihvertfald anledning til en del problemer.

Jeg siger ikke man ikke kan bruge Macs til mange ting eller at de er dårlige maskiner - men de der fanboy beskeder alle fora inkl. facebook bliver massakreret med kan jeg heller ikke bruge til noget.

Og nej, selvfølgelig er der ingen som lige udskifter AD med noget obskurt Apple ditto bare fordi Direktøren fik en Mac og dermed vil den i mange sammenhænge blive en sikkerhedsrisiko - og good citizen? Har du set hvor meget støj OSX laver på et netværk, fandme værre en at bruge en HUB!

8
20. januar 2012 kl. 13:54

I modsætning til dig så kender jeg mange, både nørder og ikke nørder, der køber en Mac netop pga. OS X og designet er på ingen måde første prioritet.

Prøv fx at tage til en IT konference engang og du vil se rigtig mange sidde med en Macbook - Også de meget teknisk orienterede folk som prioritere det tekniske højere end designet.

Windows er på ingen måde "det fede" for mange mennesker og det handler om en hel del mere end bare udseendet.

3
20. januar 2012 kl. 13:21

Så får vi bedre maskiner pga. mere konkurrence. Nye tynde og smarte notebooks med hurtigere SSDer, skærme og cpuer der kører på trimmede OSer og har længere batterilevetid.

IMO så har windows notebook markedet stået stille længe, og der skete først noget, da konkurrencen fra Apple ikke kunne nægtes.

Noget jeg synes ser rigtig interessant ud v/CES er f.eks. det her eksterne kabinet der via thunderbolt muliggør tilkoblingen af et PCIe grafikkort. Der mangler dog ekstra strøm til de vildeste grafikkort, men det virker som en fremtidig mulighed for at få kick ass grafik selv på en ultrabook der drives af Sandy- og Ivybridges interne grafikcores.

Alt sammen uden at ofre mobilitet, fancyness & sex appeal, som er større end frugtfirmaets produkter. På et eller andet tidspunkt vil folk jo også gerne skille sig ud, og det er ikke ret cool, at være en del af big brother hykleri frugt slænget :-)

1
20. januar 2012 kl. 12:43

Jeg glæder mig til at Macs mere populære, så kommer der jo et tidspunkt hvor at hacker begynder og kaste sig over Apples software, så får vi jo og se hvor sikkert det er.

Men nu skal vi jo snart til og vende blikket mod Pwn2Own-konkurrencen hvor vi skal se om Apple kan fejle først igen for 6 år i træk.

2
20. januar 2012 kl. 13:02

Nu er Mac'ens operativsystem blevet godt og grundigt opdateret siden sidst - så det kunne jo være at den holdt noget bedre stand denne gang.

Derudover, så er de fleste sikkerhedsproblemer til at undgå med lidt omtanke - hvilket man ikke undgår lige gyldigt hvilket operativsystem man har.

Umiddelbart kan det vel kun glæde hvis der kommer lidt mere konkurrence på operativsystemer. Og hvis cheferne er mere tilfredse med brugeroplevelsen til deres opgaver (hvilket jeg er), så er det vel deres valg.