Derfor bliver du irriteret over de nye Facebook-reaktioner

Prøv at bruge Facebooks nye reaktioner i en sætning. Resultatet afslører, om du er én af dem, der ikke kan forliges med Facebooks løse grammatik.

Facebooks lancering af de nye reaktioner, der supplerer det velkendte 'synes godt om' med 'vild med', 'haha', 'wow', 'ked' og 'vred', har fået en blandet modtagelse. Hvis du er én af dem, der synes, der er noget galt med de nu i alt seks forskellige reaktioner, så er det måske, fordi du går op i grammatik. Det skriver Wired.

Bare rolig, der er tilstrækkeligt overlap mellem lingvistik for naturlige sprog og for programmeringssprog, så forklaringen på problemet med Facebooks nye emoji-reaktioner vil også give mening for programmører.

Ifølge de sprogforskere, Wired har spurgt, er problemet med de seks reaktioner, at de tilhører tre forskellige ordklasser.

Det betyder, at de seks reaktioner ikke er umiddelbart udskiftelige. Se på det som funktionen DinReaktion(string reaktion), der tager en streng som argument, og så pludselig får smidt et heltal eller boolean efter sig. Visse mennesker har intet problem med at oversætte heltallet til en streng uden at smide en fejl tilbage, mens andre stejler.

For Facebook-reaktionerne er problemet, at du ikke kan konstruere en grammatisk gyldig sætning, hvor et vilkårligt af de seks udtryk kan indsættes på samme plads.

Jeg synes godt om dette dur ikke som jeg haha dette eller jeg ked dette.

Specielt 'haha' og 'wow' er problematisk ifølge sprogforskerne, fordi de ikke er rigtige ord i den forstand, at de indgår i sætninger. De er udtryk, der bruges uden for den almindelige sætningsstruktur.

For mange mennesker er det ikke et problem, de tænker over. De vil blot bruge de nye reaktioner. Andre vil ubevidst bemærke, at de seks reaktioner ikke er indbyrdes kompatible. Historien har dog vist, at generelt er Facebook-brugerne fleksible og typecaster uden problemer, så 'Like' er blevet både et udsagnsord og et navneord.

De nye reaktioner er ifølge Facebook indført for at give brugerne et bredere spektrum end blot et enkelt 'Synes godt om', der skulle udtrykke så forskellige betydninger som 'fedt!', 'du har min sympati' og 'jeg er enig'. Men de vil ifølge Wired også give annoncører en fordel, fordi Facebook nu får bedre mulighed for at skelne mellem brugernes forskellige følelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (8)

Kommentarer (8)
Ivo Santos

Det kunne da ellers have været sjovt hvis alle 23.000 havde anmeldt rejsekortet for svindel og tyveri, for uanset om det er en computer fejl eller ej er de stadig ansvarlige for det er det rigtige beløb der bliver trækket, og ikke andet.

Peter Kyllesbeck

som er med i billedet af de 7? reaktioner, er ikke med. Der er kun 6 reaktioner (endnu).
(billedet med link på ing.dk)
" og så mangler 'dislike'"

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017