Der står privat cloud ud over hele Windows Server 8

Illustration:
Næste version af Windows Server bliver målrettet styring af private skyer. Et stort antal nye funktioner er på vej, især inden for virtualisering.

Fremtiden i enterprise-verdenen ligger i private skyer, mener Microsoft, og derfor bliver den næste udgave af Windows Server i høj grad designet til det formål.

Det viste præsentationen af Windows Server 8 ved Microsofts udviklerkonference Build, skriver Ars Technica.

Fokus bliver på at styre små og store private skyer for et firma, og til det formål er der indbygget nye virtualiseringsmuligheder. Motoren bliver Microsofts Hyper-V 3, hvor en virtuel maskine kan bruge 32 kerner og 512 gigabyte RAM. De virtuelle diske kan blive op til 16 terabyte store ved hjælp af det nye filformat VHDX.

Tilsammen bliver det også muligt at køre 4.000 virtuelle maskiner side om side, skriver en begejstret journalist hos ZDnet.com.

Der bliver også flere nye muligheder for at sikre oppetiden, blandt andet med løbende kopiering af virtuelle maskiner til et andet datacenter. Det kan ske via en almindelig IP-forbindelse, og kun båndbredden sætter en grænse for, hvor meget der kan flyttes frem og tilbage.

Brugergrænsefladen bliver pyntet, men er man mest til kommandolinjer, kan man glæde sig over, at det hele går igennem Powershell, hvor alt kan lade sig gøre med en kommando.

Windows Server 8 skal afløse Windows Server 2008 R2. Hvornår det sker, er ikke meldt ud endnu.

Version2 følger op med mere om Windows Server 8 i næste uge.

Version2 sætter frem til 23. september fokus på cloud computing

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Hansen

Hvorfor skal de hoppe rundt i de tal? WS 2003, WS 2008, WS 8... Det samme med slutbruger windows'en. Det er altså en smule forvirrende for mig hvorfor de gør det? Er det for at læne sig op af Windows 7's succes?

Belær mig - venligst :-)

  • 0
  • 0
#4 Venligst Slet Min Bruger

Det er fordi Apple og Ubuntu er løbet med alle de coole navne og Microsoft er for fantasiforladte til at finde på noget selv... specielt på noget som skal bibeholde "Windows" som en del af navnet.

Så længe, Windows slår OSX og Ubuntu på alle andre punkter, så kan jeg godt leve med, at der er nogen, der synes, det er cool med bogstavrim og dyrenavne :)

  • 5
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere