»Der manglede en konference for udviklere i København«

Illustration:
Med konferencen Warm Crocodile tager udvikleren Daniel Frost nu ene mand kampen op mod etablerede giganter som GOTO og Øredev.

Først opfandt han en udviklerkonference, mens han arbejdede for Microsoft. Så blev han fyret. Og nu kører han den videre ganske alene. Sådan lyder den korte version af historien bag Warm Crocodile-konferencen, som finder sted for anden gang til januar i København.

Daniel Frost, som først opbyggede endags-konferencen Community Day hos Microsoft, tænkte større og brugte sommerferien 2012 på at planlægge Warm Crocodile-konferencen, der varer to fulde dage.

»Jeg syntes, der manglede en udviklerkonference i København. Der er GOTO i Aarhus og Øredev i Malmø, så jeg tænkte, det var en god idé og gik bare i gang med at bygge det op. Da det hele var klar, gik jeg til min chef hos Microsoft og fik lov at gøre det i Microsoft-regi,« fortæller han til Version2.

Første udgave af konferencen blev holdt i januar 2013, men nogle måneder senere skulle der skæres ned, og Daniel Frost blev fyret fra Microsoft. Til gengæld fik han lov at tage sit hjertebarn, Warm Crocodile, med sig. Og derfor kører han nu projektet alene, ved siden af de konsulenttimer, han fletter ind for at få smør på brødet.

»Jeg sundede mig lige lidt, og så gik jeg i gang igen. Denne gang uden en stor muskel og marketingsafdeling i ryggen. Hvor langt tør man gå? Hvornår skal man trække stikket, hvis det ikke går? Jeg lå om aftenen og tænkte ’gad vide, om det holder’,« fortæller han.

'Konferencer er rip-off'

Nu er alle billetterne stort set solgt, flybilletter til talerne er købt, og alt kører sådan set på skinner. Men de mange tråde, der skal holdes styr på, giver stadig en lille smule uro i kroppen.

»Der er mange ting, der skal klappe. Jeg er ikke stresset over det, men drikker lige to glas rødvin om aftenen for at slappe af,« siger Daniel Frost.
Konceptet for krokodillekonferencen er - udover selvfølgeligt noget indhold, folk gider høre på - at den ikke må vokse sig for stor, og at prisen skal være rimelig.

»En konference som GOTO i Aarhus er jo rent rip-off. Jeg synes, det er lidt noget svineri, når de tager 14.000 kroner for noget, som burde koste 7.000 eller 8.000 kroner. Det er ikke billigt at lave en konference, men det er ikke dyrt. Så der er nogen bagved, som gerne vil tjene mange penge på det,« siger Daniel Frost, der selv har valgt en pris på 5.500 kroner for to dages konference.

(Goto-konferencen oplyser, at den reelle sammenlignelige pris er 10.000 kroner, som er early bird-prisen. -red.)

På samme måde må antallet af deltagere på Warm Crocodile heller ikke vokse for meget, for det bliver for voldsomt, mener han.

»Jeg har aldrig syntes om konferencer med tusind deltagere. Det bliver for meget. Så Warm Crocodile skal højst have 300 deltagere. Så bliver det mere personligt,« siger han og nævner Umbracos Codegarden som eksempel.

»Det er en af de fedeste konferencer, jeg har været til. De gør så meget for, at man hygger sig og har det godt. Jeg synes, at det ligeså meget er det sociale aspekt i en konference, der er vigtig. Det er tit det, du husker bedst, når du har været på konference,« siger Daniel Frost.

Næste mål: Billigere it-kurser

Det fysiske møde og sociale samvær præger også andre af de projekter, Daniel Frost arbejder med. Han er stor fan af Geekbeer, som han også er med til at arrangere. Her mødes man og hører et oplæg - og drikker nogle øl sammen.

»Det er som en netværksgruppe, men uden en agenda. En brugergruppe, hvor man drikker et par kopper kaffe og så går hjem, er jo fin nok, men man skal også huske det sociale,« siger Daniel Frost - som også drømmer om en dag at åbne sin egen bar.

På konferenceområdet mangler der heller ikke drømme og fremtidsplaner, med et langsigtet mål om at kunne leve af kun at arrangere den slags.

»Jeg overvejer at udvide med en konference i Berlin også, når nu jeg alligevel skal finde talere til én konference. Og så overvejer jeg at lave en konference kun om front-end til sommer. Javascript er noget, vi skal tage dybt seriøst, og der er masser af gode Javascript-konferencer i udlandet - men ikke i Danmark,« siger Daniel Frost.

Han ser også muligheder for at ruske op i markedet for kurser, som efter hans vurdering også er alt for dyre i Danmark.

»Hvis du tænker det lidt anderledes, kan du lave mange ting til en helt anden pris. Jeg mener, at kurser er prissat alt for højt, og det kan jeg gøre noget ved. De mange mellemled skal væk, og den, som faktisk laver arbejdet, skal have det meste af indtægten. I stedet for at tage 6.000 kroner for én dags kursus, kan du komme langt, hvis du har bare 10 deltagere, som hver betaler 1.500 kroner,« siger Daniel Frost.

Warm Crocodile Developer Conference finder sted den 15.-16. januar 2014 i Empire Bio, København N. Version2 er mediepartner på konferencen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Therese Hansen

To højkvalitets internationale konferencer lige om hjørnet...

Øredev tager vel 30 minutter med tog fra CPH C og GOTO i Aarhus tager 3 timer med toget. Til sammenligning har jeg til GOTO i Aarhus mødt deltagere fra Australien og til Øredev mødte jeg en deltager fra Canada.

Men sådan er det nok bare... nu kommer GOTO jo også til at være i København igen. http://gotocon.com/

  • 0
  • 0
#5 Kasper Grubbe

Jeg modtog en mail med følgende titel: "Do You Haz Teh Codez ? Only 25 tickets left! (hurry maaan!!!)" fra dem.

Titlen minder mig mere om et 4chan/9gag meetup end en seriøs udvikler konference, men det er måske bare Daniel der prøver at være hip :-)

Konferencen har nogle spændende speakers.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere