Grøde i Internet of Things: Motorknas kan nu opdages på afstand i millioner af biler

Eksempler på teknologier og cases inden for internet of things vælter frem, bl.a. på den igangværende Mobile World Congres i Barcelona

Den franske bilkoncern PSA, som står bag Citroën og Peugeot, er i fuld gang med at gøre brug af internet of things-teknologien.

Det er et af de store eksempler på, at udviklingen inden for internet of things tager fart, beretter flere medier fra Mobile World Congress.

1,1 mio. europæiske biler i PSA-flåden er i dag opkoblet med mobilforbindelse til centrale enheder, der sikrer at man kan centralt kan diagnosticere bilerne, herunder blandt andet for, om motoren yder det den skal uden unødvendig forurening.

Den californiske cloudleverandør, Jasper Technologies, vil præsentere ovenstående bilcase, og samtidig den softwareplatform der gør det mulige at gå ind i internet of things-æraen.

Men der er en lang række andre eksempler på, at IoT-udviklingen tager form:

 • Kreditkortselskabet VISA er klar med en teknologi, der kan sikre betaling fra IoT-opkoblede enheder som netop biler, men også wearables, tøj og i køretøjer til offentlige transport.

 • Franske landmænd og ejere af vingårde får med IoT mulighed for at forbedre planlægningen, høstudbytte og bæredygtighed i kraft af et mere intelligent vidensgrundlag og dataanalyser, der er skræddersyet til landbrugsindustrien. Teknologien er resultatet af et samarbejde mellem den store franske afgrødeproducent ITK og Verizon og deres AgTech-platform .

 • Over 4.000 udviklere er begyndt at bruge Verizons IoT-platform ThingSpace, siden den blev lanceret tilbage i oktober sidste år. Verizon har annonceret planer om at åbne platformen for tredjeparts netværk- og teknologiudbydere samt at lancere nye sikkerheds-værktøjer. Den overordnede strategi er at gøre IoT mindre kompleks og fragmenteret for dermed at fremme anvendelsen.

 • Intelligent Track & Trace er en ny applikation på ThingSpace, der fungerer i næsten realtid, og som kan hjælpe farmaceutiske og medicinalvirksomheder med af spore og overvåge tilstanden af (især de mere værdifulde) forsendelser. Løsningen er i øjeblikket ved at blive implementeret i en global medicinalvirksomhed.

 • Dell har annonceret en minipc uiden keyboard, mus og monitor til brug for IoT, kaldet Embedded Box PC 5000 Series ig Embedded Box PC 3000 Series.

 • Leverandøren af solcelleteknologi M-KOPA Solar, vil bruge IoT til tusindvis af off-grid solcelleinstallationer for at overvåge enhederne og sikre en optimal energiydelse. Selskabet har allerede tilsluttet 300.000 private hjem i et IoT-grid i Østafrika.

Internet of things er endnu ikke teknologisk standardiseret

Håndtering af netopkoblede enheder som maskiner og biler er dog endnu langt fra en teknologistandard, som vi kender det fra vores mobile devices som smartphones, lyder det fra Jaspers Vice President for Strategy Macario Namie.

»Det er langt fra bare en telefon. Der er tale om små sorte boks indbygget i komplicerede teknologier, som skal fungerer på tusindvis af miles afstand,« sagde han.

Jasper er også gået sammen med den store teleudbyder i Luxembourg, Post Luxembourg, om at tilbyde IoT-tjenester til andre virksomheder, som vil med på vognen.

Jasper har også indgået et partnerskab med leverandøren af mobilteknologi Gemalto. Gemalto Global producerer bl.a. eSIM, som et simpelt SIM-kort, der kan omprogrammeres til brug i en lang række lande.

I stedet for at man lokalt skal udstyre sin bil eller anden IoT-enhed med et lokalt SIM-kort, hvilket er en dyr proces, så indebærer brugen af eSIM, at man kan præinstallere ét SIMkort og oprette en lokale SIM-profil, når køretøjet er solgt og leveret i et land.

Også her i februar kom det i øvrigt frem, at Jasper Technologies blev opkøbt af Cisco Systems for 1,4 milliarder dollar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Lars Jensen

Kreditkortselskabet VISA er klar med en teknologi, der kan sikre betaling fra IoT-opkoblede enheder som netop biler,

Måske er det ikke gået op for Version2 at man har kunne betale med dankort i taxa i rigtigt mange år? Nu bliver betalingsterminalen pludselig et IoT. Breaking News ...

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere