Der er 33.000 app-udvikler jobs i Danmark

5 kommentarer.  Hop til debatten
Rapport fra amerikansk tænketank viser, at 1,2 pct. af alle danske jobs er indenfor udvikling af apps til iOS og Android
21. januar 2016 kl. 14:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I Danmark alene er der mindst 33.000 jobs indenfor udvikling af app og spil til iOS og Android. Det viser nye tal, som den amerikanske tænketank Progressive Policy Institute netop har offentliggjort.

Rapporten fortæller, at der i EU samt Schweiz og Norge totalt set er 1,64 millioner job med tilknytning til udvikling af apps. Til sammenligning lyder tallet for USA på 1,66 millioner jobs, men her vurderer Progressive Policy Institute, at den såkaldte App Intensity, der er et udtryk for, hvor stor en andel de app-relaterede jobs udgør af alle jobs, ligger på 1,2 procent. I Europa ligger dette tal på 0,7 procent.

Progressive Policy Institute peger på lanceringen af Apples iPhone i 2007 og etableringen af App Store i 2008 som startskuddet for global entreprenant kultur, hvor lave udviklingsomkostninger har gjort det muligt for selv små softwareudviklere at begå sig på et internationalt marked. Og tænketanken mener bestemt, at væksten indenfor app-økonomi blot vil fortsætte i takt med brugernes behov for at bruge mobile devices til at interagere med bolig, biler, skole og sundhedsvæsen.

Flere arbejder med Android end iOS

Rapportens tal er fremkommet ved at kigge på online jobopslag i de enkelte lande, hvor der søges ansatte med app-relaterede færdigheder – specifikt jobopslag med nøgleord som ’iOS, ‘Android’, ‘Blackberry’, ‘Windows Phone’, ‘Windows Mobile’ eller ‘app’. Disse oplysninger har Progressive Policy Institute så sammenholdt med tilgængelige officielle data fra myndighederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Progressive Policy Institute anslår således, at der i Danmark er i alt 33.000 app-relaterede jobs – det skulle give en App Intensity på 1,2 procent. Rapporten viser også, at ud af det samlede antal app-relaterede jobs, så arbejder 24.000 med iOS, mens der er 26.000, som arbejder med udvikling til Android.

Til sammenligning er der, ifølge rapporten, 67.000 app-relaterede jobs i Sverige og 42.000 app-relaterede jobs i Norge. Finland er det land i Europa, hvor app-relaterede jobs udgør den største del af samlede antal jobs – her arbejder 47.000 med udvikling af apps, det er en App Intensity på 1,9 procent.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
22. januar 2016 kl. 14:17

Og hvor mange apps i AppStore og Googles app-marked er det egentlig, der bliver storsællerter?

Ikke fordi det ikke er aldeles fremragende for ALLE mennesker at poste kreativitet ind i hvad som helst, der KUNNE opnå logisk, æstetisk og empatisk funktionel helhed.

Men hvis iværksættelse i det store billede mere ligner videnskabelig grundforskning, var det så ikke mere væsentligt at SPØRGE, hvad det er vore arbejdsmennesketimer fremover BEDST skal gå til?

Jojo jojo, aldrig forklejne den kollektive vidensforøgelse som følge af både successer og fejlslag, men ér det ikke ved at være dødt løb for det der kapitalistiske retro-pis, som farfar står for?

Se på Kloden! Se på vejret! Behov, forståelse, nødvendighed, mod, indsigt, vilje, lyst, indlevelse til AT SE kan ikke indprogrammeres i apps. Man kan lege meget ind, opnå meget med konkrete informationer, men i sidste ende afgøres verdens betydning af den betydning, man inspireres af fra andre.

Hvordan finder vi tilliden til vores kollektive handlekraft? Det er dette århundrede, måske dette årtusindes største udfordring. Hvor mange apps skal man udvikle for at lykkes med dét projekt?

4
22. januar 2016 kl. 10:25

Ja, det første .. og resten er på offentligt forsørgelse ;-)

3
21. januar 2016 kl. 15:27

Rapport fra amerikansk tænketank viser, at 1,2 af alle danske jobs er indenfor udvikling af apps til iOS og Android

Så der er altså 1,2 personer der arbejder inden for App udvikling (1 fuld tid og 1 skånejob)? ...eller... 120% af alle danske jobs er inden for App udvikling?

;-)

2
21. januar 2016 kl. 15:16

.. af alle de danskere der på en eller anden måde har et job, eller noget der bare ligner, skulle leve af at udvikle apps?

Jeg spekulerer på hvad der egentlig sker i den "tænketank", for det er da vist i hvert fald ikke tankevirksomhed.

1
21. januar 2016 kl. 14:46

Mennesker er egentlig den eneste metode, hvormed man kan konvertere kosmisk energi og stjernestøv, til ondskab og apps ;-)