Den til dato dyreste handel i spilindustrien er på vej: GTA-ejer vil opkøbe mobilgigant

12. januar 2022 kl. 12:06
Den til dato dyreste handel i spilindustrien er på vej: GTA-ejer vil opkøbe mobilgigant
Illustration: Lakshmi Prasad - Bigstockphoto.
Take-Two går efter at sætte sig hårdt på mobilspil-markedet med det kommende opkøb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Take-Two Interactive, der blandt andet ejer 2K Games og GTA-udvikleren Rockstar Games, vil opkøbe mobilspils-udgiveren Zynga.

Det skriver The Wall Street Journal.

Handlen er vurderet til at være 12,7 milliarder dollars værd. Det svarer til 83,3 milliarder danske kroner, og det forventes, at handlen vil være endeligt lukket i det første kvartal af 2023.

Take-Two står bag store spilserier som Red Dead Redemption, BioShock, Borderlands, NBA 2K og Grand Theft Auto. Zynga har en stor portefølje af mobilspil heriblandt populære titler som FarmVille og Words With Friends.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det glæder os at annoncere vores transformative transaktion med Zynga, som væsentligt diversificerer vores forretning og etablerer vores leder-position inden for mobilspil, det hurtigst voksende segment i den interaktive underholdnings industri,« siger Take-Two CEO Strauss Zelnick.

»Denne strategiske kombination bringer de førende indenfor konsol- og PC-spilserier sammen med en markedsførende og diversificeret mobilspiludgiver, som har en rig historie med innovation og kreativitet. Zynga har også et meget talentfuldt og erfarent hold, som vi glæder os til at byde velkommen i vores Take-Two-familie i de kommende måneder«.

Også Zyngas CEO glæder sig over opkøbet.

»Zyngas ekspertise i mobil- og næste-generation platforme kombineret med Take-Twos kapaciteter og intellektuelle ejendomme vil lade os komme længere i vores mission om at ændre verden gennem spil,« siger Frank Gibeau, der er CEO hos Zynga.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger