Den schweitziske urfabrikant TAG Heuer vil også lave smart watches

15. september 2014 kl. 08:425
På ingen måde bliver der dog tale om Apple Watch-kopier.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De traditionelle armbåndsure oplever stigende konkurrence fra smarture, der udover at vise tiden også tilbyder e-mail adgang, fitness-måleapparater og telefoni, når de er koblet til en telefon.

Derfor må man som urproducent følge med tiden, siger forretningschef i TAG Heuer til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil gerne lancere et smart watch, men det må ikke blive en kopi af Apple Watch,« siger Jean-Claude Biver til avisen NZZ am Sonntag.

Apple lancerede under stor mediebevågenhed et smartur i sidste uge, som efter den første begejstring havde lagt sig, fik Apples aktier til at falde. Tidligere på året lancerede også Samsung et ur, der kan kobles på mobile enheder med styresystemet Android.

Ifølge forretningschefen, vil urfabrikanten på næste urmesse i Basel i foråret præsentere et smartur. Trods selskabets erfaring med primært analoge ure, siges det, at urfabrikanten allerede har prøvet kræfter med smarture, idet de har lavet et smartur specielt til mandskabet ombord på sejlbåden Oracle.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
15. september 2014 kl. 10:34

De er for små, upraktiske og uden nok brugbardhed til at retfærdiggøre at man skal lade det dagligt.

I øjeblikket er et smart-watch bare en lille og meget begrænset tablet på et armbånd.

Enten skal det udvikles, så det selvstændigt kan erstatte smart-telefonen helt.

Eller også skal det kunne fungere som selvstændigt ur, hvor man kan se hvad klokken er uden at skulle tænde displayet og hvor batteriet holder flere måneder. Altså isteddet for et telefon på armen, så er det et ur, med ekstra funktioner, som f.eks. at kunne forbinde til en telefon og interagere med den.

5
15. september 2014 kl. 13:54

</p>
<p>De er for små, upraktiske og uden nok brugbardhed til at retfærdiggøre at man skal lade det dagligt.</p>
<p>I øjeblikket er et smart-watch bare en lille og meget begrænset tablet på et armbånd.</p>
<p>Enten skal det udvikles, så det selvstændigt kan erstatte smart-telefonen helt.</p>
<p>Eller også skal det kunne fungere som selvstændigt ur, hvor man kan se hvad klokken er uden at skulle tænde displayet og hvor batteriet holder flere måneder. Altså isteddet for et telefon på armen, så er det et ur, med ekstra funktioner, som f.eks. at kunne forbinde til en telefon og interagere med den.

Et ur som Omate er meget tæt på at retfærdiggøre at man både skal bære det og lade det dagligt. Købte et via kickstarter men solgte det videre da jeg efter sædvanlige forsinkelser modtog det.

Primært fordi det ikke som forudsat var vandtæt (så kan man jo ikke bære det i Danmark) men også fordi jeg i mellemtiden havde fået mig en telefon med plads til 2 aktive simkort og derfor ikke behov for den som primære private telefon.

Så selvom Omate uret allerede er noget forældet da det kom frem og ikke har officiel adgang til google play store så er det trods alt stadig en komplet android telefon pakket ned i et ur der ikke er større end et alm sportur. Sammen med et bluetooth headset (er kan hænge om halsen når det ikke anvendes) et godt bud på en lille smartphone der var nem at bære uden at skulle have store lommer eller en specie taske.

Jeg tror heller ikke på den store udbredelse af smart watches som brugergrænsefladen til smartphonen.

Derimod ser jeg et større potentiale som fitness/wellware/activity trackers. Jeg har det sidste halve år båret et garmin vivofit som ur og som pulsmåler ved sport (med enten pulsbælte eller optisk mio link optisk pulsmåler). Dens force er stadig batterilevetiden...

3
15. september 2014 kl. 10:47
1
15. september 2014 kl. 09:38

Smarture kan blive døden for “avancerede” digital ure. Men jeg tvivler på, de overhovedet vil berører markedet for analoge ure - det er simpelt hen en helt anden kundegruppe.

Jeg forestiller mig også, at de smarte ure må gå et trin ned i pris, for at få en ægte betydning for salgstallet. Ligesom vi har set med de mest sælgende Android mobiler. Jeg gætter på under 1400 kr som gadepris i DK. Folk vil vel næppe købe deres ur med abonnement?