Den russiske stat hacker og blokerer app brugt af 72.000 homoseksuelle

Angiveligt har den russiske stat forud for Vinter-OL i Sochi hacket og blokeret den populære Hunters-app, som homoseksuelle bruger i Rusland.

»Du bliver arresteret og smidt i fængsel i overensstemmelse med russisk lov«.

Sådan lød ordene angiveligt til 72.000 russiske brugere af app’en Hunters. App’en bliver primært brugt af homoseksuelle, der ved hjælp af programmet kan finde personer med samme seksualitet, som dem selv. Det skriver amerikanske Theregister.com.

Men nu har den russiske stat hacket og blokeret de godt 72.000 brugerprofiler - angiveligt forud for Vinter-OL, der skal afholdes i byen Sochi.

Hunters har været tilgængelig på i alt 12 sprog. Men folkene bag app’en kan se, at truslerne om fængsel er blevet målrettet specifikt med russiske profiler eller øvrige profiler, der har ytret meningerne om at tage med til Vinter-OL.

Lige nu er Hunters i gang med at flytte sine servere ud af Rusland i håb om at få app’en op at køre igen og fjernet blokeringen af russiske profiler, uden at den russiske stat blander sig.

Firmaet hævder dog, at ingen finansielle oplysninger på de godt 72.000 brugere er kommet i den russiske stats besiddelse. De oplysninger er nemlig beskyttet af henholdsvis Apple og Google i App Store og Google Play.

I 2013 vedtog regeringen i Rusland en lov, der i dag gør det nærmeste umuligt for homoseksuelle personer at møde, arrangerer fester og lignende. En lang række organisationer har da også været ude at kritisere Vinter-OL og opfordret til boykot.

På verdensplan har godt 1,2 millioner mennesker en profil på Hunters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Nielsen

Politikerne og IOC må på banen i denne sag. Det kan ikke være rimeligt at borgere, herunder danske borgere, bliver overvågen på denne måde. Det strider både mod IOC's værdier og det strider mod menneskerettighederne. Ingen politiker må se stiltiende til, hvis deres borgeres basale rettigheder bliver krænket - heller ikke selvom det sker i et andet land.

  • 0
  • 0
#6 Gert Madsen

Den russiske sikkerhedstjeneste har vel et par godbidder så de kan bytte med NSA.

Jeg ser i hvert fald ingen tegn på at NSA har nogen som helst skrupler i forhold til oplysninger om ikke-amerikanske statsborgere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere