Den næste store Windows 10-opdatering er klar

23. maj 2019 kl. 11:47
Den næste store Windows 10-opdatering er klar
Illustration: Screenshot.
Men Microsoft åbner kun langsomt for sluserne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har i denne uge oplyst, at årets første store opdatering af Windows 10 er alment tilgængelig, efter at selskabet har erklæret sig tilfredse med resultaterne af deres betatests.

Den nye version hedder Windows 10 May Update og har versionsnummeret 1903. Selv om Microsoft er begyndt at gøre den tilgængelig, er det ikke sådan, at alle nu vil få besked om, at opdateringen er installeret. Tværtimod.

Gradvist tilgængelig

Her i begyndelsen har Microsoft kun gjort opdateringen tilgængelig for en mindre gruppe brugere og kun for brugere, som selv starter installationen. Hensigten er at se, om opdateringen bliver godt modtaget, før sluseportene gradvist åbnes mere og mere.

Download og installation af Windows 10 May Update kan foretages via Windows Update ved at lede efter nye opdateringer. Hvis opdateringen vises på listen, er det muligt at installere den direkte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fleste vil formentlig dog skulle vente, og det er nok ikke så dumt. Selv om Microsoft nok har lært meget af tidligere fejl, så er der en risiko for, at opdateringen indeholder børnesygdomme, som er alvorlige nok til at forstyrre den daglige brug af enheden.

Det kan derfor være fornuftigt at vente nogle uger eller måneder med at installere opdateringen, selv om den inkluderer en hel del ny og nyttig funktionalitet. En oversigt over nogle af de vigtigste nyheder for it-ansatte findes på denne side.

Mere generelle nyheder oplyses her.

Microsoft oplyser, at selskabet i juni vil starte automatisk installation af en ny ‘feature-opdatering’ på systemer, hvor supportperioden på den installerede udgave af Windows 10 nærmer sig slutningen eller allerede er udløbet. For eksempel stopper selskabet med at understøtte Windows 10 April 2018 Update (version 1803) den 12. november i år (for Home- og Pro-udgaverne).

Artiklen er fra digi.no.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger