Den mobile forening af Ubuntu og Android udsat på ubestemt tid

Illustration:
‘Ubuntu for Android”-projektet, der skulle kombinere de to operativsystemer på smartphonen, er sat i bero. Ubuntu-bagmændene har i stedet fokus på eget Touch-projekt.

Det ellers så lovende projekt, der ville kombinere de to mest populære Linux-styresystemer på de stationære og mobile platforme, kan have lange udsiger.

Virksomheden bag projektet, Canonical, der også står bag Linux-distributionen Ubuntu, har ifølge PC World meddelt, at projektet ikke længere er en prioritet, og at de i øjeblikket fokuserer på en mobil version af Ubuntu i stedet.

Tanken bag ‘Ubuntu for Android’-projektet var, at lægge en version af desktop-versionen af Ubuntu og en regulær mobil Android-installation på en og samme smartphone.

Når telefonen blev sat i en dock-station, der var tilsluttet en skærm, et tastatur og en mus, ville brugeren få adgang til desktop-versionen af Ubuntu. Og når telefonen blev fjernet fra dock’en igen, ville den vende tilbage til Android-styresystemet.

En repræsentant fra Canonical fortæller dog PC World, at deres arbejde på Ubuntu-siden af ‘Ubuntu for Android’ er færdig.

»For at kunne føre udviklingen videre er der behov for en lanceringspartner for at kunne lave de nødvendige modifikationer på Android-siden,« fortæller Canonicals repræsentant Marina Engelvuori. Hun fortsætter.

»Vi er ikke i øjeblikket i konkrete diskussioner med lanceringspartnere, men vi er i høj grad stadig åbne for et sådant partnerskab,« afslutter hun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Milos Game

De fleste producenter vil jo være konkurrenter, så det kan muligvis blive lidt svært at finde en ordentlig partner. Google kunne måske være en kandidat, da de gerne vil fremme Android, men på den anden side har de jo selv Chrome OS. Måske ender Google med at lave noget lignende, der skifter mellem Android på telefonen og Chrome OS i docken.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere