Den mobile forening af Ubuntu og Android udsat på ubestemt tid

1. maj 2014 kl. 12:182
‘Ubuntu for Android”-projektet, der skulle kombinere de to operativsystemer på smartphonen, er sat i bero. Ubuntu-bagmændene har i stedet fokus på eget Touch-projekt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det ellers så lovende projekt, der ville kombinere de to mest populære Linux-styresystemer på de stationære og mobile platforme, kan have lange udsiger.

Virksomheden bag projektet, Canonical, der også står bag Linux-distributionen Ubuntu, har ifølge PC World meddelt, at projektet ikke længere er en prioritet, og at de i øjeblikket fokuserer på en mobil version af Ubuntu i stedet.

Tanken bag ‘Ubuntu for Android’-projektet var, at lægge en version af desktop-versionen af Ubuntu og en regulær mobil Android-installation på en og samme smartphone.

Når telefonen blev sat i en dock-station, der var tilsluttet en skærm, et tastatur og en mus, ville brugeren få adgang til desktop-versionen af Ubuntu. Og når telefonen blev fjernet fra dock’en igen, ville den vende tilbage til Android-styresystemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En repræsentant fra Canonical fortæller dog PC World, at deres arbejde på Ubuntu-siden af ‘Ubuntu for Android’ er færdig.

»For at kunne føre udviklingen videre er der behov for en lanceringspartner for at kunne lave de nødvendige modifikationer på Android-siden,« fortæller Canonicals repræsentant Marina Engelvuori. Hun fortsætter.

»Vi er ikke i øjeblikket i konkrete diskussioner med lanceringspartnere, men vi er i høj grad stadig åbne for et sådant partnerskab,« afslutter hun.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. maj 2014 kl. 13:04

Ville sætte pris på hvis de holdte fokus på bærbare, stationære og server.. Ingen tvivl om at de ville kunne få folk med dig, men de skal selv sørge for hardwaren og samme med tablets..

1
1. maj 2014 kl. 12:36

De fleste producenter vil jo være konkurrenter, så det kan muligvis blive lidt svært at finde en ordentlig partner. Google kunne måske være en kandidat, da de gerne vil fremme Android, men på den anden side har de jo selv Chrome OS. Måske ender Google med at lave noget lignende, der skifter mellem Android på telefonen og Chrome OS i docken.