Den internationale rumstation får virtuelle desktops

Med installationen af virtuelle desktops på rumstationen ISS, kan NASAs astronauter nu surfe og tweete som de lyster.

»Now we had the first voice contact with Discovery - happy to hear their voice! Docking in two hours!«

Sådan lyder et af de seneste twitterbeskeder fra den japanske astronaut Soichi Noguchi, der i øjeblikket befinder sig på den internationale rumstation ISS.

Adgangen til tjenester som Twitter er gjort mulig for astronauterne ved, at NASA har installeret virtuelle desktoppe på hele det såkaldte 'Crew support LAN'. Den valgte løsning er Citrix Xendesktop.

Løsningen indbefatter også WAN optimering, så det hele gerne ifølge en pressemeddelelse skulle være med til astronauternes livskvalitet bedre ved at mindske følelsen af isolation.

Hele det nye setup blev brugt for første gang i sidste måned af Flight Engineer T.J. Creamer, hvor det således lykkedes ham at sende en twitterbesked fra det ydre rum helt uden assistance fra jorden.

Førhen skulle twitterbeskeder fra rummet sendes som email til personalet på jorden, idet begrænset båndbredde og en betydelig latency, det vil sige netværksforsinkelse, gjorde den slags web-aktivitet nærmest umuligt fra ISS.

Men med den nye løsning kan astronauterne logge ind på hvilken som helst af rumstationens computere og få sin egen personlige desktop, hvorfra de kan hente personlig mail og surfe på nettet.

»Vi er ekstremt stolte over at samarbejde med NASA om den ultimative virtuelle desktop-løsning over en high-latency satellitforbindelse,« udtaler Tom Simmons, der er direktør for Citrix' offentlige kunder i en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steen Eiler Jørgensen

Men med den nye løsning kan astronauterne logge ind på hvilken som helst af rumstationens computere og få sin egen personlige desktop, hvorfra de kan hente personlig mail og surfe på nettet.

Hurra. Og udvikler man et science-instrument, der skal downlinke data, skal man slås for hver eneste kbit/s...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere