Den frygtede Zeus-trojaner er nu frit tilgængelig for hackere

Trojaneren Zeus, der bliver brugt af hackere til især netbank-indbrud, er nu ikke bare billigt til salg, men kan hentes i fuld version med al kildekode helt gratis.

Det er generelt blevet rigtig nemt at være hacker nu om dage. Og nu er det oven i købet blevet billigt at komme i gang, for værktøjet bag den avancerede trojaner Zeus er blevet lagt ud til gratis download på nettet.

Man får ikke bare selve software-pakken, men hele kildekoden bag, oplyser det danske sikkerhedsfirma CSIS, der har hentet og installeret softwaren for at tjekke, om det var et fupnummer.

Tidligere kunne man få lov at betale 10.000 dollars for at få adgang til softwaren, mens kildekoden gik for anslået 100.000 dollars, skriver Heise Online.

Med tiden faldt prisen, og nu er der altså slet ingen økonomiske barrierer for at bruge Zeus-trojaneren, som efter at have været frygtet og ganske udbredt efterhånden gik af mode blandt hackerne.

Men med fri adgang til kildekoden bag, kan Zeus få pustet nyt liv i sig, eventuelt som delkomponent i nye trusler. I marts registrerede antivirusfirmaet Kaspersky således en ny variant af Zeus. Posen skal dog have en god rystetur, hvis hackerne skal slippe uden om antivirusbeskyttelse, fordi Zeus nu er velkendt for antivirusproducenterne.

Hvem der har sluppet kildekoden bag Zeus ud på nettet er stadig et åbent spørgsmål. Ifølge Heise Online går en teori på, at det faktisk er et antivirusfirma, som har fået adgang til kildekoden, men ved et uheld eller gennem dårlige sikkerhedsprocedurer kom til at lække softwaren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Sommer

Kan I give et korrekt link til kildekoden? - Så vi nysgerrige ikke ender med at downloade en masse skadeligt software i stedet.

Eller, hvis I ikke ønsker at linke til farlige værktøjer, give den korrekte MD5-checksum af rar-filen..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere