Den første smartphone med Bluetooth 5 rammer hylderne

30. marts 2017 kl. 09:583
Bluetooth 5 er mere end dobbelt så kraftfuld som Bluetooth 4
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Samsung har netop annonceret, at selskabets næste flagskibstelefon, S8, kommer med Bluetooth 5. Den nye generation af Bluetooth lover fire gange så lang rækkevidde og en dobbelt så høj effektivitet i forhold til, hvor mange data, teknologien kan overføre i sekundet.

Helt konkret betyder det, at Bluetooth 5 kan overføre 2Mbit i sekundet mod Bluetooth 4’s 1 Mbit/s. Det bliver især nyttigt i forhold til Internet of things, hvor stadig flere ting forbindes til hinanden inden for forholdsvis korte afstande.

Men akkurat som med tidligere Bluetooth-standarder kræver det, at andre devices følger trop, før den fulde effekt kan mærkes. Og som det ser ud lige nu, er den nye Samsung-mobil den eneste gadget med den nye teknologi. Det skriver engadget.com.

Derudover løser Bluetooth 5 ikke alle Bluetooth-standardens problemer. Eksempelvis vil der stadig være betydelige kvalitetstab, hvis man hører musik over Bluetooth.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
22. august 2017 kl. 11:49

Jeg synes betydeligt godt om ideen med, at alle vores devices spiller sammen, men det ser ud til, at vi må vente lidt endnu - desværre. Men mon det alligevel at tænke over det når man køber nye devices? Så man ikke skal udskifte ALLE devices (jeg overvejer selv http://xn--lavprisln-d3a.dk/) når det engang bliver aktuelt.

2
1. april 2017 kl. 10:23

Så vidt jeg ved har en cd en bitrate på 44000 * 16 * 12 =1,4 mb/s, hvilket sagtens kan være i det nye standards 2mb/s. Hvis man har sin musik som mp3 burde den nuværende standard kunne være med. Tager jeg fejl?

1
30. marts 2017 kl. 13:42

At Bluetooth skulle være godt for IoT havde jeg ikke set komme. Jeg bliver nød til at læse mere om det der Internet.